Ahmet Koç
Köşe Yazarı
Ahmet Koç
 

Bir şehrin gelişme vizyonu

[simple-author-box] -5- Yozgat ile ilgili olarak anlatmaya çalıştığım hususların ayağı yere basan söylemlere, projelere dönüşmesinin mimarı da Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu olmuştur. 2007-2023 Yıllarını kapsayan “Yozgat İli Gelişim Vizyonu” çok önemliydi. Vizyon şu şekilde belirlenmişti: Yozgat; gelişmiş, üniversite öncülüğünde eğitim seviyesi yükselmiş, bilim ve teknoloji ile bütünleşmiş, eğitim ve sağlıkta dünya standartlarına ulaşmış, tarımsal arazileri modern tekniklerle işlenen, üretimi ile dünya pazarlarına açılan, kaynaklarını etkin ve verimli kullanabilen, tarımsal sanayinin merkezi, doğal kaynaklarını ve kültürel varlıklarını iyi pazarlayan, enerji ihtiyacını kendi potansiyeli ile karşılayan, termal turizmde ülkemize öncülük eden ve sürekli kendini geliştiren, çevre ve yerleşim problemi olmayan, toplam alanlarının yüzde yirmi beşi orman olan, dört organize sanayi bölgesine ve modern ulaşım araçlarına sahip, hızlı treni, havaalanı, doğu-batı ve güney-kuzey istikametinde bölünmüş yolu olan, göç vermeyen, sosyal, kültürel ve sportif tesislere sahip, uluslararası etkinliklerin yapıldığı, yaşam kalitesi yüksek, kişi başı gelir seviyesi 15 bin doların üzerinde, ferah, kendi kendine yetebilen, huzurlu, mutlu ve güler yüzlü insanların yaşadığı yenilikçi bir şehir haline getirilecektir. Ankara’daki Yozgat Tanıtım Günlerimiz bu vizyona uygun ve bu amaçların gerçekleştirilmesine yönelik bir organizasyondur. Bu organizasyon önümüzdeki dönemde de Yozgat’a çok olumlu katkılar sunacaktır. Yozgat’ın olumlu ve etkili bir imaja sahip olması, belirlenmiş vizyonunun gerçekleştirilmesi amacıyla bu tür faaliyetlerimiz sürdürülecektir. (Devam edecek)
Ekleme Tarihi: 06 Ocak 2021 - Çarşamba

Bir şehrin gelişme vizyonu

[simple-author-box]

-5-

Yozgat ile ilgili olarak anlatmaya çalıştığım hususların ayağı yere basan söylemlere, projelere dönüşmesinin mimarı da Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu olmuştur.

2007-2023 Yıllarını kapsayan “Yozgat İli Gelişim Vizyonu” çok önemliydi. Vizyon şu şekilde belirlenmişti:

Yozgat; gelişmiş, üniversite öncülüğünde eğitim seviyesi yükselmiş, bilim ve teknoloji ile bütünleşmiş, eğitim ve sağlıkta dünya standartlarına ulaşmış, tarımsal arazileri modern tekniklerle işlenen, üretimi ile dünya pazarlarına açılan, kaynaklarını etkin ve verimli kullanabilen, tarımsal sanayinin merkezi, doğal kaynaklarını ve kültürel varlıklarını iyi pazarlayan, enerji ihtiyacını kendi potansiyeli ile karşılayan, termal turizmde ülkemize öncülük eden ve sürekli kendini geliştiren, çevre ve yerleşim problemi olmayan, toplam alanlarının yüzde yirmi beşi orman olan, dört organize sanayi bölgesine ve modern ulaşım araçlarına sahip, hızlı treni, havaalanı, doğu-batı ve güney-kuzey istikametinde bölünmüş yolu olan, göç vermeyen, sosyal, kültürel ve sportif tesislere sahip, uluslararası etkinliklerin yapıldığı, yaşam kalitesi yüksek, kişi başı gelir seviyesi 15 bin doların üzerinde, ferah, kendi kendine yetebilen, huzurlu, mutlu ve güler yüzlü insanların yaşadığı yenilikçi bir şehir haline getirilecektir.

Ankara’daki Yozgat Tanıtım Günlerimiz bu vizyona uygun ve bu amaçların gerçekleştirilmesine yönelik bir organizasyondur. Bu organizasyon önümüzdeki dönemde de Yozgat’a çok olumlu katkılar sunacaktır.

Yozgat’ın olumlu ve etkili bir imaja sahip olması, belirlenmiş vizyonunun gerçekleştirilmesi amacıyla bu tür faaliyetlerimiz sürdürülecektir.

(Devam edecek)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.