Ahmet Koç
Köşe Yazarı
Ahmet Koç
 

Bazı gerçekler

[simple-author-box] -1- Dünyanın her köşesi artık büyük bir değer taşımakta ve bu değerler iyi kullanıldığında o yöreye, şehre, ülkeye büyük kazançlar sağlamaktadır. Ülkemizin her köşesi cennetten bir parça özelliği, güzelliği taşımaktadır. Ancak bunun için çaba göstermek, çalışmak gerekiyor. Buna rağmen dikkat edilmesi gereken konular var. Günümüzde globalleşmenin etkisiyle evrensel değerler, kültür ve yaşam biçimi tüm yerel renkleri tehdit etmekte ve bu kaçınılmaz olarak yerel kültürel ve toplumsal dejenerasyonlara ve bozulmalara yol açmaktadır. Tarihin kaçınılmaz ve geri döndürülemez bu akışı yönünde yapılacak en önemli şey yerel olanı korumak, yerel renklerin ve kültürlerin yeni kuşaklara aktarılmasına yönelik çalışmalar yapmaktır. Günümüzde bir başka önemli eğilimlerden biri de marka şehirler oluşturmaktır. Paris Fransa’dan, Berlin Almanya’dan, Barselona, İspanya’dan, Rio Brezilyadan, Roma, Venedik İtalya’dan, Londra ise İngiltere’den daha çok bilinmektedir. Ayrıca,  Avrupa’daki birçok ülkede düzinelerce şehir ait olduğu ülkeden daha çok bilinir haldedir ve her biri kendilerine özgü önemli özellikleri nedenliye ait oldukları ülkelerden daha çok bilinir haldedirler ve çok önemli birer markadırlar. Bilindiği gibi korononavirüs salgını öncesinde ülkemizin her şehri Ankara’da tanıtım günleri düzenleyerek markalaşma yoluna girmiştir. Normalleşme ile birlikte bu etkinliklerin yeniden başlayacağı muhakkak. Bu kapsamda, 2011 ve 2012 yıllarında iki kez Ankara’da çok başarılı “Yozgat Tanıtım Günleri” düzenlediğimiz biliniyor. (DEVAM EDECEK) Ahmet KOÇ (Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı)
Ekleme Tarihi: 24 Mart 2021 - Çarşamba

Bazı gerçekler

[simple-author-box]

-1-

Dünyanın her köşesi artık büyük bir değer taşımakta ve bu değerler iyi kullanıldığında o yöreye, şehre, ülkeye büyük kazançlar sağlamaktadır.

Ülkemizin her köşesi cennetten bir parça özelliği, güzelliği taşımaktadır.

Ancak bunun için çaba göstermek, çalışmak gerekiyor.

Buna rağmen dikkat edilmesi gereken konular var.

Günümüzde globalleşmenin etkisiyle evrensel değerler, kültür ve yaşam biçimi tüm yerel renkleri tehdit etmekte ve bu kaçınılmaz olarak yerel kültürel ve toplumsal dejenerasyonlara ve bozulmalara yol açmaktadır.

Tarihin kaçınılmaz ve geri döndürülemez bu akışı yönünde yapılacak en önemli şey yerel olanı korumak, yerel renklerin ve kültürlerin yeni kuşaklara aktarılmasına yönelik çalışmalar yapmaktır.

Günümüzde bir başka önemli eğilimlerden biri de marka şehirler oluşturmaktır. Paris Fransa’dan, Berlin Almanya’dan, Barselona, İspanya’dan, Rio Brezilyadan, Roma, Venedik İtalya’dan, Londra ise İngiltere’den daha çok bilinmektedir.

Ayrıca,  Avrupa’daki birçok ülkede düzinelerce şehir ait olduğu ülkeden daha çok bilinir haldedir ve her biri kendilerine özgü önemli özellikleri nedenliye ait oldukları ülkelerden daha çok bilinir haldedirler ve çok önemli birer markadırlar.

Bilindiği gibi korononavirüs salgını öncesinde ülkemizin her şehri Ankara’da tanıtım günleri düzenleyerek markalaşma yoluna girmiştir.

Normalleşme ile birlikte bu etkinliklerin yeniden başlayacağı muhakkak.

Bu kapsamda, 2011 ve 2012 yıllarında iki kez Ankara’da çok başarılı “Yozgat Tanıtım Günleri” düzenlediğimiz biliniyor.

(DEVAM EDECEK)

Ahmet KOÇ (Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.