Ahmet Koç
Köşe Yazarı
Ahmet Koç
 

Ankara’daki Evimiz

[simple-author-box] -2- Önceki yazımda belirttiğim anlatma, tanıtma, yaşatma üzerine kurulu misyonumuzu aktarırken, Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu çalışmalarına dikkat çekmiştim. Bu anlayışların bir yansıması olarak son zamanlarda ülkemizde de bu türden faaliyetlerde büyük oranda artış yaşanmakta ve gurbetteki insanların doydukları şehre intibakı kadar doğdukları yerlere güçlü hemşehrilik duygularıyla bağlarını sürdürmeleri amaçlanmaktadır. Federasyonumuz bu alanda öncü rol oynamıştır ve oynamaya devam etmektedir. Bu çerçevede diğer illerin dernekleri de sosyal, kültürel, yardımlaşma ve dayanışmalarını arttırmak amacıyla federasyonlaşmaya başlamıştır. Bir kez daha vurgulamak isterim ki: Bu konuda başı çeken ve Türkiye’de dernekler bazında ilk Federasyonlaşan, Yozgatlı Dernekler olmuştur. Bu hareketle Ankara’da ilklere imza atan da Yozgatlılardır.                          Federasyon, şüphesiz ki bir ihtiyaçtan doğmuştur. Bu ihtiyaç, Ankara’daki hemşerilerimizin sorunlarını çözme ve onlarla iyi ve kötü günde bir araya gelme düşüncemizin pekişmesi gereğinden doğmuştur. Böylece, 2003 yılında Yozgatlı Dernekler Federasyonunu kurulmuştur. Ankara’da Federasyon çatısı altında 130 civarında derneğimiz bulunmaktadır.. Kongrelerini yapan ve üye olmaya karar veren derneklerimizi üye yapıyoruz. Bu derneklerin yönetim kurullarıyla organize halde çalışmalarımız devam ediyor. Ankara’nın Mamak İlçesi Şafaktepe Mahallesi’nde bu faaliyetleri yürüttüğümüz ve Şehit Hasan Altın Yozgat Evi’ adını verdiğimiz iki katlı bir binamız var. Üye olan ya da olmayan derneklerimiz kongrelerini, toplantılarını, Ramazan aylarında iftar yemeklerini, kış aylarında arabaşı buluşmalarını, düğünlerini, kına gecelerini, sünnet törenlerini burada gerçekleştiriyor. Yani Ankara’da buluşma noktamız Yozgat Evi oluyor. Bunun yanında farklı mekânlardaki etkinliklere de katılıyoruz. Derneklerimizin düzenledikleri köy şenlikleri ile festivallerine her yıl iştirak ediyoruz. Yozgat evimizin çatısı altında hemşerilerimiz birlik ve berberliğin tadını çıkarmaktadır. Yozgat Evi tüm hemşerilerimizle bir araya gelme ve kaynaşma buluşmalarımızı en üst seviyeye çıkarmıştır. Burası haftanın 7 günü hemşerilerimizle dolup taşmaktadır. Perşembe-Pazar günleri arası üye derneklerimiz burada ortalama 500 kişinin katıldığı arabaşı programları düzenlemektedir. Ayrıca her salı düzenlediğimiz arabaşı buluşmaları ile farklı meslek gruplarıyla bir araya geliyoruz. Bürokrasiden, akademik dünyadan, serbest meslek gruplarına kadar geniş bir yelpazeden hemşerilerimizi ve dostlarımızı burada ağırlıyoruz. (Devam edecek) Ahmet KOÇ (Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı) ahmetkoc56@gmail.com
Ekleme Tarihi: 09 Aralık 2020 - Çarşamba

Ankara’daki Evimiz

[simple-author-box]

-2-

Önceki yazımda belirttiğim anlatma, tanıtma, yaşatma üzerine kurulu misyonumuzu aktarırken, Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu çalışmalarına dikkat çekmiştim. Bu anlayışların bir yansıması olarak son zamanlarda ülkemizde de bu türden faaliyetlerde büyük oranda artış yaşanmakta ve gurbetteki insanların doydukları şehre intibakı kadar doğdukları yerlere güçlü hemşehrilik duygularıyla bağlarını sürdürmeleri amaçlanmaktadır. Federasyonumuz bu alanda öncü rol oynamıştır ve oynamaya devam etmektedir.

Bu çerçevede diğer illerin dernekleri de sosyal, kültürel, yardımlaşma ve dayanışmalarını arttırmak amacıyla federasyonlaşmaya başlamıştır. Bir kez daha vurgulamak isterim ki: Bu konuda başı çeken ve Türkiye’de dernekler bazında ilk Federasyonlaşan, Yozgatlı Dernekler olmuştur. Bu hareketle Ankara’da ilklere imza atan da Yozgatlılardır.                         

Federasyon, şüphesiz ki bir ihtiyaçtan doğmuştur. Bu ihtiyaç, Ankara’daki hemşerilerimizin sorunlarını çözme ve onlarla iyi ve kötü günde bir araya gelme düşüncemizin pekişmesi gereğinden doğmuştur. Böylece, 2003 yılında Yozgatlı Dernekler Federasyonunu kurulmuştur. Ankara’da Federasyon çatısı altında 130 civarında derneğimiz bulunmaktadır.. Kongrelerini yapan ve üye olmaya karar veren derneklerimizi üye yapıyoruz. Bu derneklerin yönetim kurullarıyla organize halde çalışmalarımız devam ediyor.

Ankara’nın Mamak İlçesi Şafaktepe Mahallesi’nde bu faaliyetleri yürüttüğümüz ve Şehit Hasan Altın Yozgat Evi’ adını verdiğimiz iki katlı bir binamız var.

Üye olan ya da olmayan derneklerimiz kongrelerini, toplantılarını, Ramazan aylarında iftar yemeklerini, kış aylarında arabaşı buluşmalarını, düğünlerini, kına gecelerini, sünnet törenlerini burada gerçekleştiriyor. Yani Ankara’da buluşma noktamız Yozgat Evi oluyor. Bunun yanında farklı mekânlardaki etkinliklere de katılıyoruz. Derneklerimizin düzenledikleri köy şenlikleri ile festivallerine her yıl iştirak ediyoruz.

Yozgat evimizin çatısı altında hemşerilerimiz birlik ve berberliğin tadını çıkarmaktadır. Yozgat Evi tüm hemşerilerimizle bir araya gelme ve kaynaşma buluşmalarımızı en üst seviyeye çıkarmıştır. Burası haftanın 7 günü hemşerilerimizle dolup taşmaktadır. Perşembe-Pazar günleri arası üye derneklerimiz burada ortalama 500 kişinin katıldığı arabaşı programları düzenlemektedir.

Ayrıca her salı düzenlediğimiz arabaşı buluşmaları ile farklı meslek gruplarıyla bir araya geliyoruz. Bürokrasiden, akademik dünyadan, serbest meslek gruplarına kadar geniş bir yelpazeden hemşerilerimizi ve dostlarımızı burada ağırlıyoruz.

(Devam edecek)

Ahmet KOÇ (Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı) ahmetkoc56@gmail.com

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.