TÜKD’den önemli ve anlamlı bir ödül

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.03.2021 - 16:25, Güncelleme: 17.03.2021 - 16:25
 

TÜKD’den önemli ve anlamlı bir ödül

ANKHABER 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ankara Şubesi tarafından “Yöresine Değer Katan Önder Kadın” ödülü Atatürk Kültür Merkezi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Koro Binaları Mimarı Sayın Semra Uygur a verildi. Ödül Ankara Şubesi Başkanı Handan Çankaya ve Şube Genel Sekreteri Derya İnal tarafından Uygur Mimarlık’ta Semra Uygur’ a takdim edildi. Tören zoom üzerinden Genel Başkan Matematik Y. Müh. Hülya Yüksel, genel merkez yönetim kurulu üyeleri, şubelerin başkan ve üyeleri ile Ankara Şubesinin üyeleri, burs bağışçıları ve bursiyerlerin katılımıyla yapıldı. Törende ayrıca bursiyerlerden Cansel Can, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün anlam ve öneminin yanı sıra tarihçesini de anlattı. Mezun olan bursiyerlerden Diyetisyen Ezgi Çelik derneğin yeni ve genç üyesi olarak, kadının önemine değinen bir konuşma yaptı. Çelik, Can Yücel’in “Kadın” konulu yazısını okudu. Semra Uygur da programda hayatı, kariyeri, ödülleri ve yaptığı projelerle ilgili aydınlatıcı bilgiler verdi, soruları cevapladı. Ödülün tanımı TÜKD Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülü; TÜKD’in şubeleri tarafından her yıl kendi şubelerini temsilen verilir. Bu ödüle aday gösterilecek adayların şubenin bulunduğu il veya ilçede herhangi bir mesleki alanda veya sivil toplum alanında yaptıkları işlerle kadın algısını yücelten, kadının ekonomik, sosyal veya politik statüsünü güçlendiren, kadınların öne çıkmasını sağlayarak yöresine değer katacak bir başarı sağlamış olması gerekir. Bu anlamda Sayın Semra Uygur Ankara’mıza ve Türkiye’ye “zamanla eskimeyecek “ bir yapı kazandırarak yöresine değer katacak bir başarı sağlamış olduğundan ödülümüze uygun bulunmuştur. TÜKD ve Ankara Şubesi Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) 19 Aralık 1949 tarihinde Türkiye Cumhuriyetinin ilk ve önder üniversite mezunu kadınları tarafından kuruldu. Derneğin Ankara Şubesi ise 19 Aralık 1959’da Genel Başkan Müfide Küley döneminde Türkiye’nin ilk kadın hakimi kurucu başkan Melahat Rucan ve kurucu üyeler tarafından kurulmuştur.

ANKHABER

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ankara Şubesi tarafından “Yöresine Değer Katan Önder Kadın” ödülü Atatürk Kültür Merkezi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Koro Binaları Mimarı Sayın Semra Uygur a verildi.

Ödül Ankara Şubesi Başkanı Handan Çankaya ve Şube Genel Sekreteri Derya İnal tarafından Uygur Mimarlık’ta Semra Uygur’ a takdim edildi.

Tören zoom üzerinden Genel Başkan Matematik Y. Müh. Hülya Yüksel, genel merkez yönetim kurulu üyeleri, şubelerin başkan ve üyeleri ile Ankara Şubesinin üyeleri, burs bağışçıları ve bursiyerlerin katılımıyla yapıldı. Törende ayrıca bursiyerlerden Cansel Can, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün anlam ve öneminin yanı sıra tarihçesini de anlattı.

Mezun olan bursiyerlerden Diyetisyen Ezgi Çelik derneğin yeni ve genç üyesi olarak, kadının önemine değinen bir konuşma yaptı. Çelik, Can Yücel’in “Kadın” konulu yazısını okudu. Semra Uygur da programda hayatı, kariyeri, ödülleri ve yaptığı projelerle ilgili aydınlatıcı bilgiler verdi, soruları cevapladı.

Ödülün tanımı

TÜKD Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülü; TÜKD’in şubeleri tarafından her yıl kendi şubelerini temsilen verilir. Bu ödüle aday gösterilecek adayların şubenin bulunduğu il veya ilçede herhangi bir mesleki alanda veya sivil toplum alanında yaptıkları işlerle kadın algısını yücelten, kadının ekonomik, sosyal veya politik statüsünü güçlendiren, kadınların öne çıkmasını sağlayarak yöresine değer katacak bir başarı sağlamış olması gerekir.

Bu anlamda Sayın Semra Uygur Ankara’mıza ve Türkiye’ye “zamanla eskimeyecek “ bir yapı kazandırarak yöresine değer katacak bir başarı sağlamış olduğundan ödülümüze uygun bulunmuştur.

TÜKD ve Ankara Şubesi

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) 19 Aralık 1949 tarihinde Türkiye Cumhuriyetinin ilk ve önder üniversite mezunu kadınları tarafından kuruldu. Derneğin Ankara Şubesi ise 19 Aralık 1959’da Genel Başkan Müfide Küley döneminde Türkiye’nin ilk kadın hakimi kurucu başkan Melahat Rucan ve kurucu üyeler tarafından kurulmuştur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.