TÜKD Ankara Şubesi: 19 Mayıs umudun adıdır

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.05.2021 - 20:03, Güncelleme: 17.05.2021 - 20:03
 

TÜKD Ankara Şubesi: 19 Mayıs umudun adıdır

ANKHABER Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Ankara Şubesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yönetim Kurulu adına Başkan Handan Çankaya imzasıyla yayımlanan mesajda, Türk kadınının haklarını koruma ve ülke kalkınmasına katkı sağlama konusunda kararlı duruşunu sürdüreceği belirtildi. Mesajda şu ifadeler kullanıldı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milletini Cumhuriyet kazanımlarına kavuşturmak için 102 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastı. Bu kutlu yürüyüş, önce Milli Mücadele ardından Kurtuluş Savaşının kazanılması ile elde edilen büyük zaferle taçlanınca Cumhuriyet’e kavuştuk. Büyük Atatürk, Cumhuriyeti gençlere emanet etti. 19 Mayıs’ın coşkuyla anılması için bu kutlu gün bayram ilan edildi. Mustafa Kemal Atatürk, hakkında çıkarılan idam fermanına aldırış etmeden yoluna devam etti. Aydınlık geleceğimizin ve bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs, bu ülkeye göz dikenlere ve onların işbirlikçilerine karşı, onurlu bir direnişin adıdır. O karanlık günlerde yakılan bir umut meşalesidir. 102 yıl önce tutuşan bu ateş, bugün bile yüreğimizde yanmaya devam ediyor. Koronavirüs salgını yüzünden yaşanan sağlık sorunları, kısıtlama ve yasaklamalara rağmen Türk kadınları olarak, gücüne her zaman inandığımız Türkiye Cumhuriyetinin tüm değerlerine sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Aklın ve bilimin ışığında çözemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur. Türk kadını haklarını koruma ve ülke kalkınmasına katkı sağlama konusunda kararlı duruşunu sürdürecektir. Kadınlarımıza ve özellikle bu özel günün armağan edildiği gençlerimize seslenmek istiyoruz: Umutsuz olmak Atatürk’ün emanetine ihanettir. Her zaman bir çıkış yolu vardır. 19 Mayıs umudun adıdır. Bu tarihi günün 102. yıldönümünde Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı, fedakarlıklarıyla destan yazan kadınlarımızı saygıyla anıyoruz.”

ANKHABER

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Ankara Şubesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yönetim Kurulu adına Başkan Handan Çankaya imzasıyla yayımlanan mesajda, Türk kadınının haklarını koruma ve ülke kalkınmasına katkı sağlama konusunda kararlı duruşunu sürdüreceği belirtildi.

Mesajda şu ifadeler kullanıldı:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milletini Cumhuriyet kazanımlarına kavuşturmak için 102 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastı. Bu kutlu yürüyüş, önce Milli Mücadele ardından Kurtuluş Savaşının kazanılması ile elde edilen büyük zaferle taçlanınca Cumhuriyet’e kavuştuk. Büyük Atatürk, Cumhuriyeti gençlere emanet etti. 19 Mayıs’ın coşkuyla anılması için bu kutlu gün bayram ilan edildi.

Mustafa Kemal Atatürk, hakkında çıkarılan idam fermanına aldırış etmeden yoluna devam etti. Aydınlık geleceğimizin ve bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs, bu ülkeye göz dikenlere ve onların işbirlikçilerine karşı, onurlu bir direnişin adıdır. O karanlık günlerde yakılan bir umut meşalesidir. 102 yıl önce tutuşan bu ateş, bugün bile yüreğimizde yanmaya devam ediyor.

Koronavirüs salgını yüzünden yaşanan sağlık sorunları, kısıtlama ve yasaklamalara rağmen Türk kadınları olarak, gücüne her zaman inandığımız Türkiye Cumhuriyetinin tüm değerlerine sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Aklın ve bilimin ışığında çözemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur. Türk kadını haklarını koruma ve ülke kalkınmasına katkı sağlama konusunda kararlı duruşunu sürdürecektir.

Kadınlarımıza ve özellikle bu özel günün armağan edildiği gençlerimize seslenmek istiyoruz: Umutsuz olmak Atatürk’ün emanetine ihanettir. Her zaman bir çıkış yolu vardır. 19 Mayıs umudun adıdır.

Bu tarihi günün 102. yıldönümünde Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı, fedakarlıklarıyla destan yazan kadınlarımızı saygıyla anıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.