Sürdürülebilirlik peşindeki ASELSAN

Haber Heybesi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.07.2021 - 20:30, Güncelleme: 19.07.2021 - 20:30
 

Sürdürülebilirlik peşindeki ASELSAN

Sürdürülebilirlik yaklaşımlarını kurum kültürü olarak benimseyen ASELSAN, bu alanda ödüllük başarılara imza atıyor. Çevre dostu ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, şirket sürdürülebilirlik çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımlayan ASELSAN, tesislerinde karbon salınımını kontrol altında tutarak, çevre dostu yaklaşımını her yıl ileriye taşıdı. Ödül kazandı Şirket, dünyanın en güvenilir derecelendirme metodolojisine sahip çevre projesinde, 2019 Yılı CDP Türkiye Raporlaması'nda, İklim Değişikliği başlığı altında cevap veren 54 firma arasında A-puan seviyesinde yer alan ve "İklim Lideri Ödülü" almaya hak kazanmıştı. Sıfır atık için ASELSAN, sürdürülebilir şekilde çevreye verdiği değerin bir göstergesi olan bu puanla dünyadaki önemli savunma sanayi kuruluşları arasındaki yerini korudu. Hayata geçirilen Sıfır Atık Uygulaması'na yönelik geliştirme çalışmaları 2020'de de devam ettirildi. Çevrim içi… ASELSAN, salgın sürecinde "Gücümüz Bir" çevrim içi platformuyla, tedarikçileriyle güç birliği yaptı ve kritik adımlar attı. En çok Ar-Ge harcaması yapan şirketlerden olan ASELSAN bu sayede sürdürülebilir başarılar yakalayarak büyümesini devam ettirdi.

Sürdürülebilirlik yaklaşımlarını kurum kültürü olarak benimseyen ASELSAN, bu alanda ödüllük başarılara imza atıyor.

Çevre dostu

ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, şirket sürdürülebilirlik çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımlayan ASELSAN, tesislerinde karbon salınımını kontrol altında tutarak, çevre dostu yaklaşımını her yıl ileriye taşıdı.

Ödül kazandı

Şirket, dünyanın en güvenilir derecelendirme metodolojisine sahip çevre projesinde, 2019 Yılı CDP Türkiye Raporlaması'nda, İklim Değişikliği başlığı altında cevap veren 54 firma arasında A-puan seviyesinde yer alan ve "İklim Lideri Ödülü" almaya hak kazanmıştı.

Sıfır atık için

ASELSAN, sürdürülebilir şekilde çevreye verdiği değerin bir göstergesi olan bu puanla dünyadaki önemli savunma sanayi kuruluşları arasındaki yerini korudu. Hayata geçirilen Sıfır Atık Uygulaması'na yönelik geliştirme çalışmaları 2020'de de devam ettirildi.

Çevrim içi…

ASELSAN, salgın sürecinde "Gücümüz Bir" çevrim içi platformuyla, tedarikçileriyle güç birliği yaptı ve kritik adımlar attı. En çok Ar-Ge harcaması yapan şirketlerden olan ASELSAN bu sayede sürdürülebilir başarılar yakalayarak büyümesini devam ettirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.