Sürat Kargo çalışanları Öz Taşıma-İş Sendikası'nı tercih etti

Çalışma Hayatı (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2021 - 07:30, Güncelleme: 25.05.2021 - 07:30
 

Sürat Kargo çalışanları Öz Taşıma-İş Sendikası'nı tercih etti

Taşımacılık sektörünün zirvesinde bulunan Öz Taşıma-İş Sendikası, ailesini genişletmeye devam ediyor. Sosyal sendikacılığı ilke edinerek üyelerinin her daim yanında olan Öz Taşıma İş Sendikası’nın Sürat Kargo iş yerlerinde başlatmış olduğu örgütlenme çalışmaları başarıyla sonuçlandı. Yaklaşık 3 bin çalışanın neredeyse tamamı Öz Taşıma İş Sendikası’nı tercih etti. Böylece Sürat Kargo’da toplu iş sözleşmesi sürecini başlatmak için gerekli çoğunluk sağlanmış oldu. Gerekli çoğunluğun sağlanmasının ardından, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun ilgili maddesine istinaden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki tespit başvurusunda bulunularak, toplu iş sözleşmesinin imzalanması için ilk adım atıldı. “Ailemize hoş geldiniz” Sürat Kargo çalışanlarının kendilerini tercih ettiği için duyduğu memnuniyeti dile getiren Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “2012 yılından bu yana taşımacılık iş kolunda faaliyet gösteren sendikamızın ana prensibi; yalnızca toplu iş sözleşmesi imzalamak değil, aynı zamanda sosyal sendikacılığı çalışma hayatına kazandırmak olmuştur. Üyelerimizin doğumundan ölümüne, iyi ve kötü gününde her zaman yanında olan bir sendikayız. Sürat Kargo çalışanları da sendikamızı tercih ederek ailemize katılmışlardır. Üyelerimizin ödeyeceği aidatlar, yaşamlarına pozitif katkı sağlayacak hizmetler olarak geri dönecektir. Öncelikle üyelerimizin tamamı ferdi kaza sigortası kapsamına alınacak. Düğünlerinde çeyrek, sünnet düğünlerinde gram altın yardımlarımız yapılacak. Çalışma esnasında yaşanan kaza ve benzeri durumlarda avukat desteği sağlanacak. Resmi ve özel kurumlarla yapılan işbirliği ve anlaşmalarla üyelerimiz ekonomik avantajlardan yararlanacak. Bu ve benzeri birçok sosyal haklardan faydalanacak olan Sürat Kargo çalışanları, ailemize hoş geldi” ifadelerini kullandı.

Taşımacılık sektörünün zirvesinde bulunan Öz Taşıma-İş Sendikası, ailesini genişletmeye devam ediyor.

Sosyal sendikacılığı ilke edinerek üyelerinin her daim yanında olan Öz Taşıma İş Sendikası’nın Sürat Kargo iş yerlerinde başlatmış olduğu örgütlenme çalışmaları başarıyla sonuçlandı. Yaklaşık 3 bin çalışanın neredeyse tamamı Öz Taşıma İş Sendikası’nı tercih etti. Böylece Sürat Kargo’da toplu iş sözleşmesi sürecini başlatmak için gerekli çoğunluk sağlanmış oldu.

Gerekli çoğunluğun sağlanmasının ardından, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun ilgili maddesine istinaden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki tespit başvurusunda bulunularak, toplu iş sözleşmesinin imzalanması için ilk adım atıldı.

“Ailemize hoş geldiniz”

Sürat Kargo çalışanlarının kendilerini tercih ettiği için duyduğu memnuniyeti dile getiren Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “2012 yılından bu yana taşımacılık iş kolunda faaliyet gösteren sendikamızın ana prensibi; yalnızca toplu iş sözleşmesi imzalamak değil, aynı zamanda sosyal sendikacılığı çalışma hayatına kazandırmak olmuştur. Üyelerimizin doğumundan ölümüne, iyi ve kötü gününde her zaman yanında olan bir sendikayız. Sürat Kargo çalışanları da sendikamızı tercih ederek ailemize katılmışlardır. Üyelerimizin ödeyeceği aidatlar, yaşamlarına pozitif katkı sağlayacak hizmetler olarak geri dönecektir. Öncelikle üyelerimizin tamamı ferdi kaza sigortası kapsamına alınacak. Düğünlerinde çeyrek, sünnet düğünlerinde gram altın yardımlarımız yapılacak. Çalışma esnasında yaşanan kaza ve benzeri durumlarda avukat desteği sağlanacak. Resmi ve özel kurumlarla yapılan işbirliği ve anlaşmalarla üyelerimiz ekonomik avantajlardan yararlanacak. Bu ve benzeri birçok sosyal haklardan faydalanacak olan Sürat Kargo çalışanları, ailemize hoş geldi” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.