Sevdiğiniz kitap mahallede

Ankara (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.01.2021 - 09:13, Güncelleme: 04.01.2021 - 09:13
 

Sevdiğiniz kitap mahallede

Kütüphaneler şehri Sincan’da pandemi günleri kitap okuma alışkanlığı artıyor... Sincan Belediyesi; Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirdiği gezici kütüphane Sincan’ı dolaşarak kitapları yakınınıza getirmeye devam ediyor. Her yaş grubuna yönelik kitapların yer aldığı, teknolojik alt yapı ile donatılan Kütüphane kitap dostlarıyla buluşmak için Sincan sokaklarında yolculuğunu sürdürüyor. 3 bin 500 kitap, üç adet bilgisayar, internet bağlantısı ve engelli rampası bulunan kütüphanede sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralları özenle uygulanıyor. Kütüphaneden kitap temin etmek için ise kimlik bilgileriyle üye olmak yeterli. Çocukların ilgisi yoğun Mahallelerinde kütüphaneyi gören çocuklar, kitaplara yoğun ilgi gösteriyor. Kimileri gezici kütüphanede oluşturulan alanda kitaplarını okurken kimi de kitapları ödünç almayı tercih ediyor. Çocukların yanı sıra yetişkinler de sevdikleri kitapları rahatlıkla bulabiliyor. Ayrıca internet ve bilgisayarlar hizmetleri de ücretsiz veriliyor. Gezici kütüphane haftaya Plevne Mahallesi'nde başladı. Ardından, 5 Ocak Salı – Saraycık Mah. 10.00-16.00 6 Ocak Çarşamba- Selçuklu Mah. 10.00-16.00 7 Ocak Perşembe- Tandoğan Mah. 10.00-16.00 8 Ocak Cuma - Törekent Mah. 10.00-16.00 9 Ocak Cumartesi - Kesiktaş Mah. (10.00-13.00)                                   - Ulubatlı Hasan Mah. (13.00-17.00) 10 Ocak Pazar - Polatlar Mah. (10.00-13.00)                            - Yeni Çimşit Mah. (13.00-17.00)’de olacak. Kütüphane ile ilgili yer, saat ve tarih bilgilerini Sincan Belediyesi'nin web sitesi ve tüm sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. Kütüphanem Cepte! "Kütüphanem Cepte” uygulaması ile vatandaşlar kütüphane hizmetlerine telefonları üzerinden de ulaşabilecek. E-devlet üzerinden kayıt yaptırdıktan sonra http://ekutuphane.gov.tr adresinden katalog tarama ve e-kitap gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca Google Play ve App Store gibi uygulama platformlarından da "Kütüphanem Cepte" uygulamasını indirerek yine aynı hizmetlere erişebilirsiniz. "Kütüphanem Cepte" uygulamasına ilişkin detaylı bilgilere  https://ekultur.sincan.bel.tr/ adresinden de ulaşılabiliyor.

Kütüphaneler şehri Sincan’da pandemi günleri kitap okuma alışkanlığı artıyor... Sincan Belediyesi; Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirdiği gezici kütüphane Sincan’ı dolaşarak kitapları yakınınıza getirmeye devam ediyor.

Her yaş grubuna yönelik kitapların yer aldığı, teknolojik alt yapı ile donatılan Kütüphane kitap dostlarıyla buluşmak için Sincan sokaklarında yolculuğunu sürdürüyor.

3 bin 500 kitap, üç adet bilgisayar, internet bağlantısı ve engelli rampası bulunan kütüphanede sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralları özenle uygulanıyor. Kütüphaneden kitap temin etmek için ise kimlik bilgileriyle üye olmak yeterli.

Çocukların ilgisi yoğun

Mahallelerinde kütüphaneyi gören çocuklar, kitaplara yoğun ilgi gösteriyor. Kimileri gezici kütüphanede oluşturulan alanda kitaplarını okurken kimi de kitapları ödünç almayı tercih ediyor. Çocukların yanı sıra yetişkinler de sevdikleri kitapları rahatlıkla bulabiliyor. Ayrıca internet ve bilgisayarlar hizmetleri de ücretsiz veriliyor.

Gezici kütüphane haftaya Plevne Mahallesi'nde başladı. Ardından,

5 Ocak Salı – Saraycık Mah. 10.00-16.00

6 Ocak Çarşamba- Selçuklu Mah. 10.00-16.00

7 Ocak Perşembe- Tandoğan Mah. 10.00-16.00

8 Ocak Cuma - Törekent Mah. 10.00-16.00

9 Ocak Cumartesi - Kesiktaş Mah. (10.00-13.00)

                                  - Ulubatlı Hasan Mah. (13.00-17.00)

10 Ocak Pazar - Polatlar Mah. (10.00-13.00)

                           - Yeni Çimşit Mah. (13.00-17.00)’de olacak.

Kütüphane ile ilgili yer, saat ve tarih bilgilerini Sincan Belediyesi'nin web sitesi ve tüm sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Kütüphanem Cepte!

"Kütüphanem Cepte” uygulaması ile vatandaşlar kütüphane hizmetlerine telefonları üzerinden de ulaşabilecek. E-devlet üzerinden kayıt yaptırdıktan sonra http://ekutuphane.gov.tr adresinden katalog tarama ve e-kitap gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca Google Play ve App Store gibi uygulama platformlarından da "Kütüphanem Cepte" uygulamasını indirerek yine aynı hizmetlere erişebilirsiniz.

"Kütüphanem Cepte" uygulamasına ilişkin detaylı bilgilere  https://ekultur.sincan.bel.tr/ adresinden de ulaşılabiliyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.