Kültür sanat muhabirleri, Kütahya’nın 7 bin yıllık mazisini görüp yazacak

Kültür-Sanat 14.04.2023 - 21:48, Güncelleme: 14.04.2023 - 21:48
 

Kültür sanat muhabirleri, Kütahya’nın 7 bin yıllık mazisini görüp yazacak

ANKHABER / Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Kültür Sanat muhabirleri derneği tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları”, Kütahya ayağıyla devam edecek.
BAŞKANLARIN DESTEĞİ… Anadolu’nun çeşitli bölgelerindeki basın yayın organlarında çalıyan ve Ankara’da görev yapan medya mensuplarının Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görme, inceleme ve kamuoyuna aktarma imkanı bulacağı program, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilirken Altındağ Belediyesi de Başkan Asım Balcı’nın talimatıyla ulaşım desteği veriyor. ANKHABER’i temsilen Dursun Erkılıç’ın yer alacağı programa katılan medya mensupları proje kapsamında Kütahya’nın tarihi, kültürel ve turistik değerlerini gezme, görme imkanı bulacak. Dönüşte yayımlanacak makale, haber ve görseller Kütahya’yla ilgili farkındalık oluşmasına ve şehrin daha yakından tanınmasına vesile olacak.   YOĞUN BİR PROGRAM AKIŞI… 15 Nisan Cumartesi günü saat 14.30’da Kütahya Belediyesi Meclis Salonunda açılış toplantısıyla başlayacak etkinlikte gazeteciler iki gün boyunca Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezi, Gülsüm Güral Porselen Müzesi, Dönenler Camii, Arkeoloji Müzesi, Ulu camii, Çini Müzesi, Kossuth Evi Müzesi, Aizonai Antik Kenti, Hayme Ana Türbesi, Kütahya Darülkurrası ve Kütahya Kalesi’nde incelemelerde bulunacak.   KSMD BAŞKANI GÖKDEMİR Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir konuya ilişkin yaptığı açıklamada amaçlarının Kültür ve Turizm Bakanlığının kültür turizmini 81 vilayete yayma çabasına katkı sağlamak olduğunu belirtti. Bu amaçla 4 yıldır yürüttükleri proje kapsamında Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmanın kendileri açısından heyecan verici olduğunu ifade eden Gökdemir, şunları vurguladı: “Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu, Germiyanoğulları ve Osmanlı Dönemi uygarlıklarıyla Türkiye Cumhuriyeti'ne ulaşmış Kütahya’da bilinen en eski halk Hititlerdir. O dönemden bu güne yaşayan bir şehir hayatının tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmaktan son derece mutluyuz ve heyecanlıyız. Projemiz sonunda Kütahya’nın turizmine katkı sağlayabilmek en büyük arzumuzdur.” İbrahim Gökdemir Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmalarının 5-6 ve 7 Mayıs tarihi itibariyle Çanakkale’de son bulacağını da sözlerine ekledi.
ANKHABER / Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Kültür Sanat muhabirleri derneği tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları”, Kütahya ayağıyla devam edecek.

BAŞKANLARIN DESTEĞİ…

Anadolu’nun çeşitli bölgelerindeki basın yayın organlarında çalıyan ve Ankara’da görev yapan medya mensuplarının Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görme, inceleme ve kamuoyuna aktarma imkanı bulacağı program, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilirken Altındağ Belediyesi de Başkan Asım Balcı’nın talimatıyla ulaşım desteği veriyor.

ANKHABER’i temsilen Dursun Erkılıç’ın yer alacağı programa katılan medya mensupları proje kapsamında Kütahya’nın tarihi, kültürel ve turistik değerlerini gezme, görme imkanı bulacak.

Dönüşte yayımlanacak makale, haber ve görseller Kütahya’yla ilgili farkındalık oluşmasına ve şehrin daha yakından tanınmasına vesile olacak.

 

YOĞUN BİR PROGRAM AKIŞI…

15 Nisan Cumartesi günü saat 14.30’da Kütahya Belediyesi Meclis Salonunda açılış toplantısıyla başlayacak etkinlikte gazeteciler iki gün boyunca Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezi, Gülsüm Güral Porselen Müzesi, Dönenler Camii, Arkeoloji Müzesi, Ulu camii, Çini Müzesi, Kossuth Evi Müzesi, Aizonai Antik Kenti, Hayme Ana Türbesi, Kütahya Darülkurrası ve Kütahya Kalesi’nde incelemelerde bulunacak.

 

KSMD BAŞKANI GÖKDEMİR

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir konuya ilişkin yaptığı açıklamada amaçlarının Kültür ve Turizm Bakanlığının kültür turizmini 81 vilayete yayma çabasına katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Bu amaçla 4 yıldır yürüttükleri proje kapsamında Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmanın kendileri açısından heyecan verici olduğunu ifade eden Gökdemir, şunları vurguladı:

“Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu, Germiyanoğulları ve Osmanlı Dönemi uygarlıklarıyla Türkiye Cumhuriyeti'ne ulaşmış Kütahya’da bilinen en eski halk Hititlerdir. O dönemden bu güne yaşayan bir şehir hayatının tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmaktan son derece mutluyuz ve heyecanlıyız. Projemiz sonunda Kütahya’nın turizmine katkı sağlayabilmek en büyük arzumuzdur.”

İbrahim Gökdemir Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmalarının 5-6 ve 7 Mayıs tarihi itibariyle Çanakkale’de son bulacağını da sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.