KKTC BÜYÜKELÇİSİ’NDEN, ATO BAŞKANI BARAN'A ZİYARET

Güncel 16.10.2022 - 10:30, Güncelleme: 16.10.2022 - 10:30
 

KKTC BÜYÜKELÇİSİ’NDEN, ATO BAŞKANI BARAN'A ZİYARET

ATO Başkanı BARAN: “Cumhurbaşkanımızın BM Genel Kurulu’nda KKTC’nin Tanınması Çağrısı, Kıbrıs Konusunun Tek Çözüm Şeklinin Dünyaya İlanıdır”
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC)haksız izolasyonlarla karşı karşıya bırakıldığını, Ada’da çözüm yerine çözümsüzlüğün öne sürüldüğünü belirterek,“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın NewYork’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasına ilişkin çağrısı çok önemlidir. Cumhurbaşkanımızın ifadeleri, Ada’da barış ve huzur içinde yaşayacak iki devletin varlığının resmen kabul edilmesinin Kıbrıs konusunun tek çözüm şekli olduğunun dünyaya ilanıdır” dedi. KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti. ATO Başkanı Baran, ziyarette yaptığı konuşmada, KKTC’nin Türkiye’den ayrı düşünülemeyeceğini belirterek, “Türk halkı olarak Kıbrıs Türkü’nün ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her zaman yanındayız” dedi. Ada konusunda yaşanan son gelişmelere değinen Baran, Amerika Birleşik Devletleri’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne uygulanan silah ambargosunu kaldırma kararına tepki gösterdi. Baran, “Amerika Birleşik Devletleri’nin bu adımları Ada’da gerginliğe yol açacaktır. Bunlar gerçekten hoş gelişmeler değil.” diye konuştu.Baran, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da Türkiye’nin bu konudaki bakış açısını en net şekilde ifade ettiğini söyledi. -RUSYA’DAN UÇUŞ HAZIRLIĞI- Dünya konjonktüründe yaşanan gelişmelerle Kıbrıs meselesinin de başka bir mecraya taşındığına dikkat çeken Baran, “Rusya Federasyonu’ndan KKTC’ye havayolu ulaşımının başlaması hazırlığı çok sevindirici bir haber oldu. Bu gelişmelerin devam etmesini bekliyoruz” dedi. -“KKTC’NİN DEVLET OLARAK TANINMASI GEREKİYOR”- KKTC Büyükelçisi İsmet Korukoğluda ziyarette yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda yaptığı KKTC’nin tanınması çağrısının Kıbrıs meselesinde farklı bir döneme girildiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Büyükelçi Korukoğlu, “Artık eski paradigmalarla müzakere mümkün değil. KKTC’nin devlet olarak tanınması ve anılması gerekiyor” dedi. Kıbrıslı Türk gençlere daha müreffeh bir gelecek bırakabilmek için Anavatan Türkiye’nin bilgi ve deneyimlerinden yararlanılmasının faydalı olacağını dile getiren Büyükelçi, KKTC ekonomisini güçlendirebilmek için ticaret ve sanayi odaları ile birlikte çalışılmasının önemine de değindi. Ziyarette ATO Yönetim Kurulu Üyesi Nuh Acar da yer aldı.  
ATO Başkanı BARAN: “Cumhurbaşkanımızın BM Genel Kurulu’nda KKTC’nin Tanınması Çağrısı, Kıbrıs Konusunun Tek Çözüm Şeklinin Dünyaya İlanıdır”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC)haksız izolasyonlarla karşı karşıya bırakıldığını, Ada’da çözüm yerine çözümsüzlüğün öne sürüldüğünü belirterek,“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın NewYork’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasına ilişkin çağrısı çok önemlidir. Cumhurbaşkanımızın ifadeleri, Ada’da barış ve huzur içinde yaşayacak iki devletin varlığının resmen kabul edilmesinin Kıbrıs konusunun tek çözüm şekli olduğunun dünyaya ilanıdır” dedi.

KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti. ATO Başkanı Baran, ziyarette yaptığı konuşmada, KKTC’nin Türkiye’den ayrı düşünülemeyeceğini belirterek, “Türk halkı olarak Kıbrıs Türkü’nün ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her zaman yanındayız” dedi. Ada konusunda yaşanan son gelişmelere değinen Baran, Amerika Birleşik Devletleri’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne uygulanan silah ambargosunu kaldırma kararına tepki gösterdi. Baran, “Amerika Birleşik Devletleri’nin bu adımları Ada’da gerginliğe yol açacaktır. Bunlar gerçekten hoş gelişmeler değil.” diye konuştu.Baran, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da Türkiye’nin bu konudaki bakış açısını en net şekilde ifade ettiğini söyledi.

-RUSYA’DAN UÇUŞ HAZIRLIĞI-

Dünya konjonktüründe yaşanan gelişmelerle Kıbrıs meselesinin de başka bir mecraya taşındığına dikkat çeken Baran, “Rusya Federasyonu’ndan KKTC’ye havayolu ulaşımının başlaması hazırlığı çok sevindirici bir haber oldu. Bu gelişmelerin devam etmesini bekliyoruz” dedi.

-“KKTC’NİN DEVLET OLARAK TANINMASI GEREKİYOR”-

KKTC Büyükelçisi İsmet Korukoğluda ziyarette yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda yaptığı KKTC’nin tanınması çağrısının Kıbrıs meselesinde farklı bir döneme girildiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Büyükelçi Korukoğlu, “Artık eski paradigmalarla müzakere mümkün değil. KKTC’nin devlet olarak tanınması ve anılması gerekiyor” dedi. Kıbrıslı Türk gençlere daha müreffeh bir gelecek bırakabilmek için Anavatan Türkiye’nin bilgi ve deneyimlerinden yararlanılmasının faydalı olacağını dile getiren Büyükelçi, KKTC ekonomisini güçlendirebilmek için ticaret ve sanayi odaları ile birlikte çalışılmasının önemine de değindi.

Ziyarette ATO Yönetim Kurulu Üyesi Nuh Acar da yer aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.