Kastamonu Komandoları deprem bölgesinde...

Yerel 09.02.2023 - 14:32, Güncelleme: 09.02.2023 - 14:32
 

Kastamonu Komandoları deprem bölgesinde...

Kahramanmaraş merkezli üzücü ve yıkıcı deprem ülkemizi yasa boğarken dünya ülkeleri adeta yardım için yarışıyor.
Türkiye'nin dört bir yanından devlet kurumları dışında sivil toplum kuruluşları da deprem bölgesine yardım edebilmek için zamana karşı bir yarışın içinde. -Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Alay'ında bulunan toplam 2 bin 700 komando, Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Çelik komutasında 8 Şubat itibariyle otobüslerle depremden etkilenen Hatay bölgesinde arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı -Kastamonu'dan ilk etapta sabah saatlerinde 1600 komando yola çıkarken çevre illerden temin edilen otobüslerle kafileye katılacak komando sayısının 2 bin 700'e ulaşacağı öğrenildi. Kastamonu'dan otobüslerle kafile olarak yola çıkan komando birliği daha önceki Bartın ve Kastamonu Bozkurt bölgelerinde yaşanan sel felaketlerinde de etkin görev almıştı.
Kahramanmaraş merkezli üzücü ve yıkıcı deprem ülkemizi yasa boğarken dünya ülkeleri adeta yardım için yarışıyor.

Türkiye'nin dört bir yanından devlet kurumları dışında sivil toplum kuruluşları da deprem bölgesine yardım edebilmek için zamana karşı bir yarışın içinde.

- Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Alay'ında bulunan toplam 2 bin 700 komando, Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Çelik komutasında 8 Şubat itibariyle otobüslerle depremden etkilenen Hatay bölgesinde arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı

-Kastamonu'dan ilk etapta sabah saatlerinde 1600 komando yola çıkarken çevre illerden temin edilen otobüslerle kafileye katılacak komando sayısının 2 bin 700'e ulaşacağı öğrenildi.

Kastamonu'dan otobüslerle kafile olarak yola çıkan komando birliği daha önceki Bartın ve Kastamonu Bozkurt bölgelerinde yaşanan sel felaketlerinde de etkin görev almıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.