Altın fiyatları artmaya devam ediyor

Ekonomi (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 07.02.2024 - 10:51, Güncelleme: 07.02.2024 - 10:51
 

Altın fiyatları artmaya devam ediyor

Altının gramı güne yatay bir seyirle başlarken, 2 bin lira seviyelerinde işlem görüyor. Çeyrek altının fiyatı ise 3 bin 350 TL oldu...
Altın gramı, güne yatay seyirle başlamış olup 2 bin lira seviyesinden işlem görüyor. Dün altının ons fiyatındaki artışa paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı, günü %0,51 yükselişle 1999 liradan tamamladı. Altının gramı yeni güne ise yatay seyirle başlamış olup saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 2 bin lira seviyesinde bulunmaktadır. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 350 liradan, cumhuriyet altını ise 13 bin 650 liradan satılmaktadır. Dün ABD'deki 10 yıllık tahvil faizlerindeki düşüşten destek alan altının ons fiyatı günü %0,53 değer kazancıyla 2 bin 35 dolardan tamamlarken, şu sıralarda %0,1 değer kaybıyla 2 bin 33 dolar seviyesindedir. Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin faiz indirimi konusunda temkinli olunması yönündeki yönlendirmelerine devam ettiğini belirtirken, İsrail ile Filistin arasındaki savaşta ateşkes görüşmelerine ilişkin olumlu haber akışının altının ons fiyatındaki yükseliş eğilimini sınırladığını ifade ettiler. Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ekonominin beklendiği gibi performans göstermesi durumunda bankanın bu yılın sonlarında faiz oranlarını düşürebileceğini dile getirdi. Faizleri erken düşürmenin hata olacağına dikkat çeken Mester, bu yıl üç faiz indirimine sıcak baktığını ifade etti. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ise enflasyon konusunda ilerleme kaydedilmesine rağmen henüz istenilen noktaya gelinmediğini belirterek güçlü bir iş gücü piyasasının olduğu ortamda, ABD'nin bu yıl resesyondan kaçınmasının "oldukça umut verici göründüğünü" ifade etti. Para piyasalarında, Fed'in martta faiz indirimine başlama ihtimali %22, mayıs için ise %66 ile fiyatlanıyor. Bugün yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise ABD'de dış ticaret açığı verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 40 ve 2 bin 60 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 20 ve 2 bin 10 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu kaydetti.
Altının gramı güne yatay bir seyirle başlarken, 2 bin lira seviyelerinde işlem görüyor. Çeyrek altının fiyatı ise 3 bin 350 TL oldu...

Altın gramı, güne yatay seyirle başlamış olup 2 bin lira seviyesinden işlem görüyor.

Dün altının ons fiyatındaki artışa paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı, günü %0,51 yükselişle 1999 liradan tamamladı.

Altının gramı yeni güne ise yatay seyirle başlamış olup saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 2 bin lira seviyesinde bulunmaktadır. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 350 liradan, cumhuriyet altını ise 13 bin 650 liradan satılmaktadır.

Dün ABD'deki 10 yıllık tahvil faizlerindeki düşüşten destek alan altının ons fiyatı günü %0,53 değer kazancıyla 2 bin 35 dolardan tamamlarken, şu sıralarda %0,1 değer kaybıyla 2 bin 33 dolar seviyesindedir.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin faiz indirimi konusunda temkinli olunması yönündeki yönlendirmelerine devam ettiğini belirtirken, İsrail ile Filistin arasındaki savaşta ateşkes görüşmelerine ilişkin olumlu haber akışının altının ons fiyatındaki yükseliş eğilimini sınırladığını ifade ettiler.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ekonominin beklendiği gibi performans göstermesi durumunda bankanın bu yılın sonlarında faiz oranlarını düşürebileceğini dile getirdi. Faizleri erken düşürmenin hata olacağına dikkat çeken Mester, bu yıl üç faiz indirimine sıcak baktığını ifade etti.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ise enflasyon konusunda ilerleme kaydedilmesine rağmen henüz istenilen noktaya gelinmediğini belirterek güçlü bir iş gücü piyasasının olduğu ortamda, ABD'nin bu yıl resesyondan kaçınmasının "oldukça umut verici göründüğünü" ifade etti.

Para piyasalarında, Fed'in martta faiz indirimine başlama ihtimali %22, mayıs için ise %66 ile fiyatlanıyor.

Bugün yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise ABD'de dış ticaret açığı verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 40 ve 2 bin 60 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 20 ve 2 bin 10 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.