Sanatçı Selvi Sertdemir Kadın ve Çocuk Haklarından Sorumlu Komite Başkanlığına Atandı

Yerel 22.03.2023 - 12:24, Güncelleme: 22.03.2023 - 12:24
 

Sanatçı Selvi Sertdemir Kadın ve Çocuk Haklarından Sorumlu Komite Başkanlığına Atandı

Sema Kumrulu / Sosyal Demokrat Hareketi (SDH) Kadın ve Çocuk Haklarından Sorumlu Komite Başkanlığı'na Ressam ve Şair Selvi Sertdemir atandı.
          Sanatçı, 13 yaşında isteği dışı evlendirilerek, 15 yaşında ilk çocuğunu kucağına aldı.  Hayatın yükünü çok erken yaşlarda omuzlayan Sertdemir, lise eğitimini açıktan tamamlayarak, Açık Öğretim Fakültesini bitirdi. Çocuklarıyla beraber resim kurslarına katılarak, yılın ressamı onur ödülüne layık görüldü.     Aslen Konyalı olan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan Sertdemir şimdiye dek 3 kez yılın annesi seçildi. Çocuk gelinlere sanatla (Dur) demek için çocuk gelin resimleri yaparak sergiler açtı. Resimlerinin yanı sıra şiirleri ve hayat hikayesinin yer aldığı kitabıyla da çocuk gelinlerin mücadelesine yıllardır destek veriyor.      Sertdemir'in topluma vermek istediği mesaj ise;       Çabamız artık çocuk gelinlerin olmaması. Bir kadın çok önemlidir. Kadın iyi yetiştirilmeli ki iyi nesil yetiştirebilsin.  Ben hiçbir zaman pes etmedim, hayallerimin peşinde kararlı adımlarla yürüdüm. Yoluma elbette engeller çıktı. Ama vazgeçmedim. Kızlarımızı okutalım. Herkesin içinde yatan bir cevher vardır, önemli olan onu açığa çıkarmaktır. Çocuklarımızı dinleyelim, önyargılı olmayalım, okutalım, çocuk yaşta gelinlik giydirmeyelim. Ben yaşadıklarımdan yola çıkarak güzel işler yaptığımı düşünüyorum, inşallah toplumun bilinçlenmesi konusunda katkımız olur.     Sanat iyileştirir.
Sema Kumrulu / Sosyal Demokrat Hareketi (SDH) Kadın ve Çocuk Haklarından Sorumlu Komite Başkanlığı'na Ressam ve Şair Selvi Sertdemir atandı.

          Sanatçı, 13 yaşında isteği dışı evlendirilerek, 15 yaşında ilk çocuğunu kucağına aldı.  Hayatın yükünü çok erken yaşlarda omuzlayan Sertdemir, lise eğitimini açıktan tamamlayarak, Açık Öğretim Fakültesini bitirdi. Çocuklarıyla beraber resim kurslarına katılarak, yılın ressamı onur ödülüne layık görüldü.

    Aslen Konyalı olan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan Sertdemir şimdiye dek 3 kez yılın annesi seçildi. Çocuk gelinlere sanatla (Dur) demek için çocuk gelin resimleri yaparak sergiler açtı. Resimlerinin yanı sıra şiirleri ve hayat hikayesinin yer aldığı kitabıyla da çocuk gelinlerin mücadelesine yıllardır destek veriyor.

     Sertdemir'in topluma vermek istediği mesaj ise;

      Çabamız artık çocuk gelinlerin olmaması. Bir kadın çok önemlidir. Kadın iyi yetiştirilmeli ki iyi nesil yetiştirebilsin.  Ben hiçbir zaman pes etmedim, hayallerimin peşinde kararlı adımlarla yürüdüm. Yoluma elbette engeller çıktı. Ama vazgeçmedim. Kızlarımızı okutalım. Herkesin içinde yatan bir cevher vardır, önemli olan onu açığa çıkarmaktır. Çocuklarımızı dinleyelim, önyargılı olmayalım, okutalım, çocuk yaşta gelinlik giydirmeyelim. Ben yaşadıklarımdan yola çıkarak güzel işler yaptığımı düşünüyorum, inşallah toplumun bilinçlenmesi konusunda katkımız olur.

    Sanat iyileştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.