ŞANLIURFA PLATFORMU’NDAN DEPREMZEDELERE YARDIM

Yerel 09.02.2023 - 14:13, Güncelleme: 09.02.2023 - 14:13
 

ŞANLIURFA PLATFORMU’NDAN DEPREMZEDELERE YARDIM

Merkezi Ankara’da bulunan Şanlıurfa Platformunun Mersin İl Temsilciliği, 10 ili etkileyen deprem nedeniyle deprem bölgesine yardım seferberliği başlattı.
ANKHABER Türkiye’yi sarsan ve dünyayı harekete geçiren depremler felaketi Merkezi Ankara’da bulunan Genel Başkanlığını Habip Çadırcı’nın yaptığı Şanlıurfa Platformu’nu da harekete geçirdi. Platformun Mersin İl Temsilciliği, 10 ili etkileyen deprem nedeniyle deprem bölgesine yardım seferberliği başlattı. BAŞKAN HABİP ÇADIRCI'NIN AÇIKLAMASI Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkan Habip Çadırcı şunları söyledi: “Erzincan depreminden sonra ülkemizin son bir asırda gördüğü en büyük deprem felaketidir. Bölgedeki 10 ilimizi doğrudan etkilemiştir. 13.5 milyon vatandaşı etkilemiştir. Kahramanmaraş'ta meydana gelen çok sayıda ilimizi etkileyen depremle ilgili üzücü haberleri endişeyle takip ediyoruz. Büyük bir imtihanın içindeyiz. Bu büyük imtihanı el birliğiyle atlatacağız. Böyle bir felaket karşısında merkezi hükümetin, yerel yönetimlerin AFAD’ın, STK’ların ve tüm kurum ve kuruluşların güçlü bir iş birliği ve koordinasyon içinde çalışması önem arz etmektedir. Bizde bu kapsamda, Şanlıurfa Platformu olarak bize de büyük görev düştüğü bilinciyle harekete geçtik. Mersin İl Temsilcimiz Mehmet Kayık’ın büyük çaba ve fedakarlığıyla Mersindeki hayırseverlerden çok büyük miktarda yardım toplandı. Allah kendisinden razı olsun.  Bu yardım depremden etkilenen tüm illere AFAD vasıtasıyla ulaştırılacaktır..Bu arada, Türkiye’deki diğer temsilciliklerimizi de yardım seferberliği başlatmak üzere talimatlandırdık. Onlarda harekete geçtiler. İnanıyorum ki,85 milyon tek yürek olarak dayanışma içinde tüm yaralarımızı hızla saracak, bu felaketi birlik ve beraberlik İçinde atlatacağız. Depremde yakınlarını kaybedenlere Allah'tan sabır diliyorum. Geçmiş olsun Türkiye'm. Gönüllerimiz ve dualarımız sizinle.” MEHMET KAYIK'IN SÖZLERİ Şanlıurfa Platformu Mersin İl Temsilcisi Mehmet Kayık ise duygularını şöyle dile getirdi: “Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Gaziantep, Adana, Hatay Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye, Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizi etkileyen depremde çok sarsıldık ve üzüldük. Genel Başkanımız bizi arayınca, Şanlıurfa Platformu olarak zaman geçirmeden depremzedelere yardım etmek için kolları sıvadık. Üyelerimizle birlikte deprem bölgesinin yaralarını sarmak için hayırsever vatandaşlarımızla dayanışma içine girerek büyük miktarda yardım topladık. Kamyon ve tır temin ettik. Yorgan, battaniye, yastık, kıyafet, temizlik maddeleri, hijyenkitleri, mama ve çocuk bezi gibi yardım kalemlerimiz olmak üzere 2500 adet desteğimiz gerçekleşmiştir. Topladığımız yardımları depremden etkilenen illere göndermek üzere AFAD yetkililerine makbuz karşılığında teslim ettik. Hayatını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz... Milletimizin başı sağ olsun, Yaralanan tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.”
Merkezi Ankara’da bulunan Şanlıurfa Platformunun Mersin İl Temsilciliği, 10 ili etkileyen deprem nedeniyle deprem bölgesine yardım seferberliği başlattı.

ANKHABER

Türkiye’yi sarsan ve dünyayı harekete geçiren depremler felaketi Merkezi Ankara’da bulunan Genel Başkanlığını Habip Çadırcı’nın yaptığı Şanlıurfa Platformu’nu da harekete geçirdi. Platformun Mersin İl Temsilciliği, 10 ili etkileyen deprem nedeniyle deprem bölgesine yardım seferberliği başlattı.

BAŞKAN HABİP ÇADIRCI'NIN AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkan Habip Çadırcı şunları söyledi:

“Erzincan depreminden sonra ülkemizin son bir asırda gördüğü en büyük deprem felaketidir. Bölgedeki 10 ilimizi doğrudan etkilemiştir. 13.5 milyon vatandaşı etkilemiştir.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen çok sayıda ilimizi etkileyen depremle ilgili üzücü haberleri endişeyle takip ediyoruz. Büyük bir imtihanın içindeyiz. Bu büyük imtihanı el birliğiyle atlatacağız. Böyle bir felaket karşısında merkezi hükümetin, yerel yönetimlerin AFAD’ın, STK’ların ve tüm kurum ve kuruluşların güçlü bir iş birliği ve koordinasyon içinde çalışması önem arz etmektedir.

Bizde bu kapsamda, Şanlıurfa Platformu olarak bize de büyük görev düştüğü bilinciyle harekete geçtik. Mersin İl Temsilcimiz Mehmet Kayık’ın büyük çaba ve fedakarlığıyla Mersindeki hayırseverlerden çok büyük miktarda yardım toplandı. Allah kendisinden razı olsun.  Bu yardım depremden etkilenen tüm illere AFAD vasıtasıyla ulaştırılacaktır..Bu arada, Türkiye’deki diğer temsilciliklerimizi de yardım seferberliği başlatmak üzere talimatlandırdık. Onlarda harekete geçtiler. İnanıyorum ki,85 milyon tek yürek olarak dayanışma içinde tüm yaralarımızı hızla saracak, bu felaketi birlik ve beraberlik İçinde atlatacağız.

Depremde yakınlarını kaybedenlere Allah'tan sabır diliyorum. Geçmiş olsun Türkiye'm. Gönüllerimiz ve dualarımız sizinle.”

MEHMET KAYIK'IN SÖZLERİ

Şanlıurfa Platformu Mersin İl Temsilcisi Mehmet Kayık ise duygularını şöyle dile getirdi:

“Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Gaziantep, Adana, Hatay Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye, Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizi etkileyen depremde çok sarsıldık ve üzüldük. Genel Başkanımız bizi arayınca, Şanlıurfa Platformu olarak zaman geçirmeden depremzedelere yardım etmek için kolları sıvadık. Üyelerimizle birlikte deprem bölgesinin yaralarını sarmak için hayırsever vatandaşlarımızla dayanışma içine girerek büyük miktarda yardım topladık. Kamyon ve tır temin ettik. Yorgan, battaniye, yastık, kıyafet, temizlik maddeleri, hijyenkitleri, mama ve çocuk bezi gibi yardım kalemlerimiz olmak üzere 2500 adet desteğimiz gerçekleşmiştir. Topladığımız yardımları depremden etkilenen illere göndermek üzere AFAD yetkililerine makbuz karşılığında teslim ettik. Hayatını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz... Milletimizin başı sağ olsun, Yaralanan tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.