Alevilerin mağara heyecanı

Yerel 09.08.2022 - 08:41, Güncelleme: 09.08.2022 - 08:41
 

Alevilerin mağara heyecanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi'nde katıldığı muharrem ayı iftarında önemli gelişmeler yaşandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi'nde katıldığı muharrem ayı iftarına ev sahipliği yapan Hüseyin Gazi Kültür Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız, Türkiye'nin hemen her yerinden katılım olduğunu, 16 Alevi dedesi ile beraber yaklaşık 90 kişinin iftara katıldığını söyledi. Cemevleri Ve Tepedeki Mağara Ayyıldız, dergaha girmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi yönündeki beklentilerini dile getirdiklerini aktardı. Ayyıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hüseyin Gazi Türbesine gelen Alevilerin tepedeki mağarayı da ziyaret etmek istediğini ancak askeri bölge olması nedeniyle buraya ziyarette bulunamadıklarını söylediklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a bu konuyla ilgili talimat verdiğini kaydetti. Mehmet Ali Ayyıldız, “Yakın zamanda inşallah Hüseyin Gazi mağarasını da hem Ankaralılara hem Türkiye'deki tüm Alevi yurttaşlarımıza açacağız.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi'nde katıldığı muharrem ayı iftarında önemli gelişmeler yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi'nde katıldığı muharrem ayı iftarına ev sahipliği yapan Hüseyin Gazi Kültür Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız, Türkiye'nin hemen her yerinden katılım olduğunu, 16 Alevi dedesi ile beraber yaklaşık 90 kişinin iftara katıldığını söyledi.

Cemevleri Ve Tepedeki Mağara

Ayyıldız, dergaha girmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi yönündeki beklentilerini dile getirdiklerini aktardı.
Ayyıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hüseyin Gazi Türbesine gelen Alevilerin tepedeki mağarayı da ziyaret etmek istediğini ancak askeri bölge olması nedeniyle buraya ziyarette bulunamadıklarını söylediklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a bu konuyla ilgili talimat verdiğini kaydetti. Mehmet Ali Ayyıldız, “Yakın zamanda inşallah Hüseyin Gazi mağarasını da hem Ankaralılara hem Türkiye'deki tüm Alevi yurttaşlarımıza açacağız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.