Hekimhan'da Kültür ve Sanat Buluşması

Kültür-Sanat 06.08.2023 - 09:12, Güncelleme: 06.08.2023 - 09:12
 

Hekimhan'da Kültür ve Sanat Buluşması

Sema KUMRULU Malatya-Hekimhan'da, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen ''Değirmen ve Bordo'' enstalasyon sergisi açıldı.
    İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Necmi Karkın tarafından düzenlenen ''Değirmen ve Bordo'' adlı enstalasyon sergisine, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Cengiz, öğretim görevliler ve yerel halk katıldı.     Serginin açılışını İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay gerçekleştirdi. Kızılay konuşmasında; İnönü Üniversitesi'nin tarihi ve kültürel değerleri önemsediğini ve Hekimhan'a yönelik etkinliklere destek sağlayacaklarını, sanat ve kültürün bir araya gelmesinin toplumun kültürel bilincini artıracağını  belirtti.    Necmi Karkın'ın ''Değirmen ve Bordo'' enstalasyon sergisinde; saman, arpa, un, yulaf ve buğdaydan beş ayrı çuval sergileniyor. Değirmenle ilişkilendirilen kalbur gibi nesneler ise serginin tamamlayıcı ögeleri olarak kullanılmış. Sergide yer alan beş çuvaldan yalnızca biri ''Bordo'' renkte olduğu için sergi başlığında ''Bordo'' kelimesi kullanılmış.     Hekimhan halkının da etkinliğe gösterdiği ilgi ve katkı, kültürel mirasın korunması konusunda farkındalığı artırmak açısından sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi.   Sanat birleştirir.
Sema KUMRULU Malatya-Hekimhan'da, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen ''Değirmen ve Bordo'' enstalasyon sergisi açıldı.

    İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Necmi Karkın tarafından düzenlenen ''Değirmen ve Bordo'' adlı enstalasyon sergisine, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Cengiz, öğretim görevliler ve yerel halk katıldı.

    Serginin açılışını İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay gerçekleştirdi. Kızılay konuşmasında; İnönü Üniversitesi'nin tarihi ve kültürel değerleri önemsediğini ve Hekimhan'a yönelik etkinliklere destek sağlayacaklarını, sanat ve kültürün bir araya gelmesinin toplumun kültürel bilincini artıracağını  belirtti.

   Necmi Karkın'ın ''Değirmen ve Bordo'' enstalasyon sergisinde; saman, arpa, un, yulaf ve buğdaydan beş ayrı çuval sergileniyor. Değirmenle ilişkilendirilen kalbur gibi nesneler ise serginin tamamlayıcı ögeleri olarak kullanılmış. Sergide yer alan beş çuvaldan yalnızca biri ''Bordo'' renkte olduğu için sergi başlığında ''Bordo'' kelimesi kullanılmış.

    Hekimhan halkının da etkinliğe gösterdiği ilgi ve katkı, kültürel mirasın korunması konusunda farkındalığı artırmak açısından sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi.

  Sanat birleştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.