Etlik Halk Eğitim Merkezi ''Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim'' Fuarında

Kültür-Sanat 28.11.2023 - 22:51, Güncelleme: 01.12.2023 - 23:11
 

Etlik Halk Eğitim Merkezi ''Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim'' Fuarında

Sema KUMRULU / ''Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Fuarı'' 22-26 Kasım 2023 tarihinde ATO Congresium'da gerçekleşti. Etlik Halk Eğitim Merkezi, kurs faaliyetlerinde üretilen ürünleri ile fuarda yerini aldı.
   Etlik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Azizoğlu ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.    Ahmet Azizoğlu sizi tanıyalım;    Etlik Halk Eğitim Merkezi Müdürüyüm. Türkçe öğretmeniyim. Bir çok okulda yöneticilik yaptım. Eğitim-Sen, Türkiye Kamu-Sen'de görev aldım. Ulusal ve uluslararası projeler hazırladım. Yeni biten projemiz ''E Şharazad'' adını taşıyan dijital masal anlatıcılığı idi. Gençlerle hikaye anlatıcılığı ve sözcük dağarcığını geliştirme projeleri yapıyoruz. Şu an ise, Şark Ekspresini Paris'ten kaldırıp, Pera Palas'a getireceğiz. Tarihi Şark Ekspresi ile ilgili Erasmus projesi düşünüyoruz. Bu proje kapsamında, Şark Ekspresinin uğradığı ülkelerde  siyasi, demografik, şehir yapısı olarak neler değişmiş tüm bunları kapsayan bir proje olacak. Ülkelerdeki gelişimleri izleyeceğiz. Ayrıca okuma kültürümüzü geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Böylece, ''Okuyan Türkiye'' ve ''Okuyarak Gezen Türkiye'yi kuracağız diyorum.    Etlik Halk Merkezi hakkında bilgi verir misiniz?   Etlik Halk Merkezi eğitime ve üretime destek amaçlı, Keçiören'de kurulmuş 2002 nci Halk Merkezi olarak hizmet vermektedir. Şu an 40 bin kursiyer, 384 usta öğretici ve 20 öğretmen kadrosu ile 400 çeşit nodülde  sanatsal, kültürel, sportif, kişisel gelişim konularında dersler veriyoruz. 12 kişilik sınıflar halinde, isteyen herkes arzu ettiği kursa yazılabilir. Ayrıca hastanelerde uğraş terapisi (Ergo) yapıyoruz. Doktorlarımızla birlikte hastalarımızın hizmetindeyiz. Kurslarımızda okuma kültürünü geliştirmek için tüm kursiyerlerimizin her ay bir kitap okumasını sağlıyoruz. Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Fuarına, Halk Eğitim Merkezi olarak katılım sağladık. Kurs faaliyetlerimizde üretilen sanat eserlerimizi sergiledik. Halkımızın ilgisinden çok memnun kaldık.   Etlik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Azizoğlu'na teşekkür ediyorum.
Sema KUMRULU / ''Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Fuarı'' 22-26 Kasım 2023 tarihinde ATO Congresium'da gerçekleşti. Etlik Halk Eğitim Merkezi, kurs faaliyetlerinde üretilen ürünleri ile fuarda yerini aldı.

    Etlik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Azizoğlu ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

   Ahmet Azizoğlu sizi tanıyalım;

   Etlik Halk Eğitim Merkezi Müdürüyüm. Türkçe öğretmeniyim. Bir çok okulda yöneticilik yaptım. Eğitim-Sen, Türkiye Kamu-Sen'de görev aldım. Ulusal ve uluslararası projeler hazırladım. Yeni biten projemiz ''E Şharazad'' adını taşıyan dijital masal anlatıcılığı idi. Gençlerle hikaye anlatıcılığı ve sözcük dağarcığını geliştirme projeleri yapıyoruz. Şu an ise, Şark Ekspresini Paris'ten kaldırıp, Pera Palas'a getireceğiz. Tarihi Şark Ekspresi ile ilgili Erasmus projesi düşünüyoruz. Bu proje kapsamında, Şark Ekspresinin uğradığı ülkelerde  siyasi, demografik, şehir yapısı olarak neler değişmiş tüm bunları kapsayan bir proje olacak. Ülkelerdeki gelişimleri izleyeceğiz. Ayrıca okuma kültürümüzü geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Böylece, ''Okuyan Türkiye'' ve ''Okuyarak Gezen Türkiye'yi kuracağız diyorum.

   Etlik Halk Merkezi hakkında bilgi verir misiniz?

  Etlik Halk Merkezi eğitime ve üretime destek amaçlı, Keçiören'de kurulmuş 2002 nci Halk Merkezi olarak hizmet vermektedir. Şu an 40 bin kursiyer, 384 usta öğretici ve 20 öğretmen kadrosu ile 400 çeşit nodülde  sanatsal, kültürel, sportif, kişisel gelişim konularında dersler veriyoruz. 12 kişilik sınıflar halinde, isteyen herkes arzu ettiği kursa yazılabilir. Ayrıca hastanelerde uğraş terapisi (Ergo) yapıyoruz. Doktorlarımızla birlikte hastalarımızın hizmetindeyiz. Kurslarımızda okuma kültürünü geliştirmek için tüm kursiyerlerimizin her ay bir kitap okumasını sağlıyoruz. Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Fuarına, Halk Eğitim Merkezi olarak katılım sağladık. Kurs faaliyetlerimizde üretilen sanat eserlerimizi sergiledik. Halkımızın ilgisinden çok memnun kaldık.

  Etlik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Azizoğlu'na teşekkür ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.