Erzurum Kongresinin 104'üncü Yılında Kültür ve Sanat Şenliği Başladı

Kültür-Sanat 21.07.2023 - 23:04, Güncelleme: 21.07.2023 - 23:04
 

Erzurum Kongresinin 104'üncü Yılında Kültür ve Sanat Şenliği Başladı

Sema KUMRULU / Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Temmuz 1919 tarihinde Erzurum'da düzenlediği kongrenin hatırasına, Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) tarafından ikinci Kültür Sanat Şenlikleri 19 Temmuz 2023 tarihinde başladı.
    ERSANDER Çifte Minareli Medrese'de, Erzurumlu sanatçıların karma sergisiyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Dört gün sürecek olan sergide;ahşap yakma, atık heykel, çağdaş hat, çakıl taşı, doğal taş, driftwood, kaligrafi, filografi, fotoğraf, hat, maket, naht ve resim sanatçılarının eserleri yer alıyor.   Sergide; Adem ÇETİN, Aysun GEMALMAZ, Canip CİHANGİR, Doğan HATTATOĞLU, Fesih ÖZYURT, Gülseren ÖZGÖR DİNÇER, Hakan DEMİR, Neslihan Arzu KETECİ, M. Ali AKBULUT, Oğuzhan TÜRK, Ömer ODACI, Öztürk AKKÖK, Sabri TOPDAĞI, Selma UYGUR, Tennur Gülsüm BARIN, ve Ümit GERGİT'in eserleri sergilendi.     Öte yandan ERSANDER tarafından geçtiğimiz yıl, tarihi Yakutiye Medresesi'nde yapılan 1. Kültür ve Sanat Şenliği daha sonra Erzurum Teknik Üniversitesi'nin desteği ile Yalova'ya götürülmüştü. Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği yararına, Yalova'da bulunan Erzurum Derneklerinin katkıları ile gerçekleştirilen kültür ve sanat kervanı büyük ilgi görmüştü.     Çok önemli bir etkinliğe imza atan Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği'ni ve katılan sanatçıları kutluyorum.     Sevgi ve sanatla kalalım.
Sema KUMRULU / Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Temmuz 1919 tarihinde Erzurum'da düzenlediği kongrenin hatırasına, Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) tarafından ikinci Kültür Sanat Şenlikleri 19 Temmuz 2023 tarihinde başladı.

    ERSANDER Çifte Minareli Medrese'de, Erzurumlu sanatçıların karma sergisiyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Dört gün sürecek olan sergide;ahşap yakma, atık heykel, çağdaş hat, çakıl taşı, doğal taş, driftwood, kaligrafi, filografi, fotoğraf, hat, maket, naht ve resim sanatçılarının eserleri yer alıyor.

  Sergide; Adem ÇETİN, Aysun GEMALMAZ, Canip CİHANGİR, Doğan HATTATOĞLU, Fesih ÖZYURT, Gülseren ÖZGÖR DİNÇER, Hakan DEMİR, Neslihan Arzu KETECİ, M. Ali AKBULUT, Oğuzhan TÜRK, Ömer ODACI, Öztürk AKKÖK, Sabri TOPDAĞI, Selma UYGUR, Tennur Gülsüm BARIN, ve Ümit GERGİT'in eserleri sergilendi.

    Öte yandan ERSANDER tarafından geçtiğimiz yıl, tarihi Yakutiye Medresesi'nde yapılan 1. Kültür ve Sanat Şenliği daha sonra Erzurum Teknik Üniversitesi'nin desteği ile Yalova'ya götürülmüştü. Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği yararına, Yalova'da bulunan Erzurum Derneklerinin katkıları ile gerçekleştirilen kültür ve sanat kervanı büyük ilgi görmüştü.

    Çok önemli bir etkinliğe imza atan Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği'ni ve katılan sanatçıları kutluyorum.

    Sevgi ve sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.