Devlet Sert'ten 'tayin yasağı' eleştirisi

Çalışma Hayatı 13.12.2022 - 11:55, Güncelleme: 13.12.2022 - 11:55
 

Devlet Sert'ten 'tayin yasağı' eleştirisi

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, taşerondan kadroya geçen işçilere uygulanan tayin yasağı yüzünden ailelerin parçalanma aşamasına geldiğini, çoğu işçinin yıllardır çoluk çocuğundan uzakta görev yaptığını söyledi.
Sendikanın Ardahan Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkan Devlet Sert, 10-15 yıldır aynı kurumda hizmet veren işçilerin kadroya geçişten sonra 696 Sayılı KHK’da yer alan yasaklayıcı madde yüzünden tayin hakkından yoksun olduklarını söyledi. Sert sözlerine şöyle devam etti: "ADALET ÖLÇÜSÜNE SIĞMAZ"  “696 Sayılı KHK’nın ürettiği sorunların başında tayin yasağı bulunuyor.  Düşünün ki yıllardır kurumlarda hizmet veren arkadaşlarımız ki bazısı  10-15 yıldır çalışıyor. Şimdi 696 ile kadro almış ancak tayin hakkı yok.  Aileler ayrı, karı-koca-çocuklar ayrı. Bu yasağın olması eşitsizliktir. Bu yasağın olması adaletsizliktir.  Adalet ölçüsüne sığmaz. Bunun kökten çözülmesi gerekiyor. Biz Sendika olarak bunun için gece gündüz uğraşıyoruz. Aynı görevi yapan, aynı kurumda çalışan işçiler statü farklılığı yüzünden bu tür sorunları yaşıyor. Eşitlikçi bir yaklaşım ile iş barışını da zedeleyen bu adaletsizliğin de giderileceğini düşünüyoruz.”
Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, taşerondan kadroya geçen işçilere uygulanan tayin yasağı yüzünden ailelerin parçalanma aşamasına geldiğini, çoğu işçinin yıllardır çoluk çocuğundan uzakta görev yaptığını söyledi.

Sendikanın Ardahan Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkan Devlet Sert, 10-15 yıldır aynı kurumda hizmet veren işçilerin kadroya geçişten sonra 696 Sayılı KHK’da yer alan yasaklayıcı madde yüzünden tayin hakkından yoksun olduklarını söyledi.

Sert sözlerine şöyle devam etti:

"ADALET ÖLÇÜSÜNE SIĞMAZ"

 “696 Sayılı KHK’nın ürettiği sorunların başında tayin yasağı bulunuyor.  Düşünün ki yıllardır kurumlarda hizmet veren arkadaşlarımız ki bazısı  10-15 yıldır çalışıyor. Şimdi 696 ile kadro almış ancak tayin hakkı yok.  Aileler ayrı, karı-koca-çocuklar ayrı. Bu yasağın olması eşitsizliktir. Bu yasağın olması adaletsizliktir.  Adalet ölçüsüne sığmaz.

Bunun kökten çözülmesi gerekiyor. Biz Sendika olarak bunun için gece gündüz uğraşıyoruz. Aynı görevi yapan, aynı kurumda çalışan işçiler statü farklılığı yüzünden bu tür sorunları yaşıyor. Eşitlikçi bir yaklaşım ile iş barışını da zedeleyen bu adaletsizliğin de giderileceğini düşünüyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.