‘Cumhuriyetin Başkenti Ankara’da Alman Mimarlar Projesi’ne ABB’den Destek

Ankara 21.12.2023 - 11:27, Güncelleme: 21.12.2023 - 11:27
 

‘Cumhuriyetin Başkenti Ankara’da Alman Mimarlar Projesi’ne ABB’den Destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi; Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği-Almanya’nın (TMMB-Almanya) düzenlediği “Cumhuriyetin Başkenti Ankara’da Alman Mimarlar Projesi”ne destek verdi. Kent tarihinin önemli yerlerinin ziyaret ederek yapıların mimarları ile birlikte ele alındığı proje kapsamında, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde bir de sergi açıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent tarihine ışık tutacak ve olanları gelecek nesillere aktaracak projelere destek vermeye devam ediyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı; Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği-Almanya’nın(TMMB-Almanya)düzenlediği,Docomomo Türkiye, Koruma ve Restorasyon Uzmanları Derneği (KORDER) ile Urban Walks Ankara’nın katılımıyla yürütülen Cumhuriyetin Başkenti Ankara’da Alman MimarlarProjesi’ne destek verdi.   PROJENİN İKİNCİ ETKİNLİĞİNE BAŞKENT EV SAHİPLİĞİ YAPTI İlk etkinliği Almanya’da gerçekleşen Cumhuriyetin Başkenti Ankara’da Alman Mimarlar Projesi’ninikinci etkinliğine de Başkent Ankara ev sahipliği yaptı. Proje kapsamında;Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin desteğiyle Farabi Salonu’nda sunum ve sergi açılışı gerçekleştirildi.   KENT TARİHİNİN ÖNEMLİ YERLERİ ZİYARET EDİLDİ  Kentleşme bilinci, kültürel miras öğelerinin korunması ve geleceğe aktarılması, toplumsal belleğin güçlendirilmesi ve kültürel sürekliliğe katkı sağlamak amacıyla düzenlenen proje kapsamında kent tarihinin önemli yerleri ziyaret edildi. İki etaptan oluşan kent yürüyüşlerinin ilk etabında servislerle Almanya Büyükelçiliği, Saraçoğlu Mahallesi, Atatürk Lisesi, Cebeci Ortaokulu ikinci etabında ise; Hükümet Meydanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ Kampüsü), Sümerbank Genel Müdürlüğü, Ulus Meydanı, Merkez Bankası Eğitim Merkezi, Merkez Bankası Genel Müdürlüğü, Emlak ve Eytam Bankası Genel Müdürlüğü (PTT Pul Müzesi), II. Vakıf Apartmanı, Gençlik Parkı, Opera (Sergievi), CSO Yeni Konser Salonu, Tren İstasyonu ve Endüstri Bölgesi, İsmet Paşa Kız Enstitüsü ve Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi ziyaret edilirken, yapılar mimarları ile birlikte ele alındı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi; Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği-Almanya’nın (TMMB-Almanya) düzenlediği “Cumhuriyetin Başkenti Ankara’da Alman Mimarlar Projesi”ne destek verdi. Kent tarihinin önemli yerlerinin ziyaret ederek yapıların mimarları ile birlikte ele alındığı proje kapsamında, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde bir de sergi açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent tarihine ışık tutacak ve olanları gelecek nesillere aktaracak projelere destek vermeye devam ediyor.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı; Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği-Almanya’nın(TMMB-Almanya)düzenlediği,Docomomo Türkiye, Koruma ve Restorasyon Uzmanları Derneği (KORDER) ile Urban Walks Ankara’nın katılımıyla yürütülen Cumhuriyetin Başkenti Ankara’da Alman MimarlarProjesi’ne destek verdi.

 

PROJENİN İKİNCİ ETKİNLİĞİNE BAŞKENT EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İlk etkinliği Almanya’da gerçekleşen Cumhuriyetin Başkenti Ankara’da Alman Mimarlar Projesi’ninikinci etkinliğine de Başkent Ankara ev sahipliği yaptı.

Proje kapsamında;Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin desteğiyle Farabi Salonu’nda sunum ve sergi açılışı gerçekleştirildi.

 

KENT TARİHİNİN ÖNEMLİ YERLERİ ZİYARET EDİLDİ 

Kentleşme bilinci, kültürel miras öğelerinin korunması ve geleceğe aktarılması, toplumsal belleğin güçlendirilmesi ve kültürel sürekliliğe katkı sağlamak amacıyla düzenlenen proje kapsamında kent tarihinin önemli yerleri ziyaret edildi.

İki etaptan oluşan kent yürüyüşlerinin ilk etabında servislerle Almanya Büyükelçiliği, Saraçoğlu Mahallesi, Atatürk Lisesi, Cebeci Ortaokulu ikinci etabında ise; Hükümet Meydanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ Kampüsü), Sümerbank Genel Müdürlüğü, Ulus Meydanı, Merkez Bankası Eğitim Merkezi, Merkez Bankası Genel Müdürlüğü, Emlak ve Eytam Bankası Genel Müdürlüğü (PTT Pul Müzesi), II. Vakıf Apartmanı, Gençlik Parkı, Opera (Sergievi), CSO Yeni Konser Salonu, Tren İstasyonu ve Endüstri Bölgesi, İsmet Paşa Kız Enstitüsü ve Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi ziyaret edilirken, yapılar mimarları ile birlikte ele alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.