Çevrim içi iki kitap yazdı

Haber Heybesi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2021 - 21:13, Güncelleme: 22.06.2021 - 21:13
 

Çevrim içi iki kitap yazdı

Çevrim içi, bir yöntem olarak sadece etkinlikler, sohbetler için kullanılan yöntem olmanın ötesinde yaşamın her alanında kullanılır hale geldi. Eski milli basketbolcu 74 yaşındaki Özcan Yaykın, yıllar önce bir deneme uçuşunda kaza sonucu hayatını kaybeden babası planör pilot Avni Yaykın’ı anılarını yazdığı kitapla andı. Babaya özlem… Yaykın, "Uçman Avni Yaykın" ismindeki kitapta sivil havacılıkta Türk Hava Kurumunun tarihine, babasıyla ilgili anılara ve fotoğraflara yer verdi. Babasına özlemini ise “Gittikten sonra değil yaşarken değer verilmeli. Ben babamı kaybettim ama beni hala kolluyor.” sözleriyle dile getirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 74 yaşındaki Yaykın, yaşamını anlattı. Henüz ortaokul ikinci sınıfa giderken başladığı basketbolun tüm yaşamına damga vurduğunu belirten Yaykın, tüm kazanç ve edinimlerinin spora bağlı geliştiğini söyledi. Basketbol yılları Yaykın, 19 yıl profesyonel basketbol oynadığını ifade ederek, "Şekerspor'da başladım, sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nin şampiyon takımında oynadım. Daha sonra Ankaragücü takımında yer aldım ve şampiyon olduk. Ardından ise DSİ Spor'da ve son olarak da Yenişehir Kulübü'nde oynadım ve 30'lu yaşlarda basketbolu bıraktım." diye konuştu. Profesyonel spor yaşamını bıraktıktan sonra basketbol spor okulu kurduğunu anlatan Yaykın, "Efes Ankara isimli bir basketbol kulübü kurdum. Tüm kategorilerde kız-erkek olmak üzere müsabakalara katıldık. 21 sene de bu işi yürüttüm." dedi. Yaykın, yaklaşık 5 bin çocuğa ışık olmaya uğraştığını ifade etti ve “Beni hayata doktorum, canım, her şeyim olan kızım bağladı.” dedi. Çevrim içi kitaplar Kitap yazmaya başladığı sürece de değinen Yaykın, “Mezun olduğum liseden yaklaşık 100 kişiyle birebir çevrim içi röportaj yaptım. Arkadaşım Mehmet Meram Pakel ile birlikte derlemeleri yaptık ve 'Bahçelievler Deneme Lisesi'nin Kuruluş Anıları' ile 'Bahçelievler Deneme Lisesi'nin Kuruluş Anıları-Neler Yaşamışız Neler' ve iki ayrı kitap çalışması yaptık ve yayımlandı. Siyasetten basketbola birçok alanda önemli isimler yer aldı. Kitabın satışından elde edilecek gelir, okullar tamamen açıldıktan sonra ihtiyacı olan öğrenci veya hizmetlilere dağıtılacak.” diye konuştu. Manevi kızı mutlu Manevi kızı 45 yaşındaki anestezi uzmanı Dr. Sevinç Kasım da kızıyla birlikte Özcan Yaykın'ı kaldığı huzurevinde ziyaret etti ve “Onunla birlikte olmaktan çok mutluyum” dedi.

Çevrim içi, bir yöntem olarak sadece etkinlikler, sohbetler için kullanılan yöntem olmanın ötesinde yaşamın her alanında kullanılır hale geldi.

Eski milli basketbolcu 74 yaşındaki Özcan Yaykın, yıllar önce bir deneme uçuşunda kaza sonucu hayatını kaybeden babası planör pilot Avni Yaykın’ı anılarını yazdığı kitapla andı.

Babaya özlem…

Yaykın, "Uçman Avni Yaykın" ismindeki kitapta sivil havacılıkta Türk Hava Kurumunun tarihine, babasıyla ilgili anılara ve fotoğraflara yer verdi. Babasına özlemini ise “Gittikten sonra değil yaşarken değer verilmeli. Ben babamı kaybettim ama beni hala kolluyor.” sözleriyle dile getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 74 yaşındaki Yaykın, yaşamını anlattı.

Henüz ortaokul ikinci sınıfa giderken başladığı basketbolun tüm yaşamına damga vurduğunu belirten Yaykın, tüm kazanç ve edinimlerinin spora bağlı geliştiğini söyledi.

Basketbol yılları

Yaykın, 19 yıl profesyonel basketbol oynadığını ifade ederek, "Şekerspor'da başladım, sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nin şampiyon takımında oynadım. Daha sonra Ankaragücü takımında yer aldım ve şampiyon olduk. Ardından ise DSİ Spor'da ve son olarak da Yenişehir Kulübü'nde oynadım ve 30'lu yaşlarda basketbolu bıraktım." diye konuştu.

Profesyonel spor yaşamını bıraktıktan sonra basketbol spor okulu kurduğunu anlatan Yaykın, "Efes Ankara isimli bir basketbol kulübü kurdum. Tüm kategorilerde kız-erkek olmak üzere müsabakalara katıldık. 21 sene de bu işi yürüttüm." dedi.

Yaykın, yaklaşık 5 bin çocuğa ışık olmaya uğraştığını ifade etti ve “Beni hayata doktorum, canım, her şeyim olan kızım bağladı.” dedi.

Çevrim içi kitaplar

Kitap yazmaya başladığı sürece de değinen Yaykın, “Mezun olduğum liseden yaklaşık 100 kişiyle birebir çevrim içi röportaj yaptım. Arkadaşım Mehmet Meram Pakel ile birlikte derlemeleri yaptık ve 'Bahçelievler Deneme Lisesi'nin Kuruluş Anıları' ile 'Bahçelievler Deneme Lisesi'nin Kuruluş Anıları-Neler Yaşamışız Neler' ve iki ayrı kitap çalışması yaptık ve yayımlandı. Siyasetten basketbola birçok alanda önemli isimler yer aldı. Kitabın satışından elde edilecek gelir, okullar tamamen açıldıktan sonra ihtiyacı olan öğrenci veya hizmetlilere dağıtılacak.” diye konuştu.

Manevi kızı mutlu

Manevi kızı 45 yaşındaki anestezi uzmanı Dr. Sevinç Kasım da kızıyla birlikte Özcan Yaykın'ı kaldığı huzurevinde ziyaret etti ve “Onunla birlikte olmaktan çok mutluyum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.