ATO, Üyelerini TOBB Öncülüğünde Gerçekleştirdiği Nefes Kredileri İle Destekledi

Ekonomi 21.12.2023 - 11:21, Güncelleme: 21.12.2023 - 11:21
 

ATO, Üyelerini TOBB Öncülüğünde Gerçekleştirdiği Nefes Kredileri İle Destekledi

Özbekistan’ın en büyük bankaları arasında yer alan Agrobank, KOBİ’leri ve istihdamı desteklemek için Türkiye modelini incelemek amacıyla gerçekleştirdiği program kapsamında Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti. ATO Başkanı Baran, üyelerinin iş hacmini geliştirmek, finansman ihtiyaçlarını karşılamak ve istihdamı artırmak amacıyla yürüttüğü faaliyetleri anlattı. Baran “Üyelerimizi TOBB öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz nefes kredisi çalışmaları ile destekledik” dedi.
Agrobank Baş Analitik Başkanı Abdurrahman Sherov, İcra Kurulu Danışmanı Ercan Bulut, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mansur Djalilov ile Endüstriyel Tarım Sektörünü Maliyeleştirme Daire Başkan Yardımcısı Jamshid Sharapov, ATO Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Özbekistan ekonomisi hakkında bilgi veren Sherov, hızlı nüfus artışı yaşanan ülkede yıllık 700-800 bin gence istihdam alanı oluşturmak gerektiğini söyledi. Sherov, “Yeni işyerleri yani istihdam alanı oluşturmak için banka olarak neler yapabileceğimizi belirleyebilmek için Türkiye’de incelemelerde bulunmaya geldik” dedi. -ÖZBEKİSTAN CUMHURBAŞKANI’NDAN TÜRKİYE MODELİ İNCELENSİN TALİMATI- Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in Türkiye’ye gelerek Türkiye modelini incelemeleri ve ülkelerindeki KOBİ’lerin gelişimini ve istihdamın artışını destekleyecek bir model uygulamaları konusunda talimat verdiğini bildiren Sherov, “Ülkemizde gençlerimizin yüzde 30’u üniversitede, kalanı da meslek lisesinde eğitim görüyor. Ülkemizdeki KOBİ sayısı 1 milyonda fazla. Gençlerimize yeni iş alanları açmak için yeni işletmelerin açılışını desteklememiz gerekiyor. Amacımız, yapacağımız bu çalışmalarla gençlerimize iş bulmak. Gençlerimizin yurtdışına çıkmasını önlemeye çalışıyoruz” diye konuştu. ATO Başkanı Baran da konuşmasında, ATO üyelerinin iş hacimlerini geliştirmek, finansman ihtiyaçlarını karşılamak ve istihdamı artırmak amacıyla faaliyetler yürüttüklerini anlattı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)öncülüğünde birçok kez nefes kredisi adı altında finansmançalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydeden Baran, “Kamu bankaları ve dâhil olmak isteyen özel bankalarla gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarda, belli süre ödemesiz, geri kalan sürede de taksitli ödenebilecek, piyasa faizlerinin altında faizle ve Kredi Garanti Fonu kefaletiyle üyelerimize finansman desteği sağladık. Bu desteklerle, üyelerimizin pandemi günleri dâhil olmak üzere ihtiyaçları olduğu dönemlerde yanlarında olarak, süreci en az hasarla atlatmalarını sağladık” dedi. Baran, Agrobank’ın Türkiye’de iyi uygulama örneklerini göreceğini belirterek, Ankara Ticaret Odası olarak da her zaman deneyim paylaşımında bulunabileceklerini ifade etti.
Özbekistan’ın en büyük bankaları arasında yer alan Agrobank, KOBİ’leri ve istihdamı desteklemek için Türkiye modelini incelemek amacıyla gerçekleştirdiği program kapsamında Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti. ATO Başkanı Baran, üyelerinin iş hacmini geliştirmek, finansman ihtiyaçlarını karşılamak ve istihdamı artırmak amacıyla yürüttüğü faaliyetleri anlattı. Baran “Üyelerimizi TOBB öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz nefes kredisi çalışmaları ile destekledik” dedi.

Agrobank Baş Analitik Başkanı Abdurrahman Sherov, İcra Kurulu Danışmanı Ercan Bulut, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mansur Djalilov ile Endüstriyel Tarım Sektörünü Maliyeleştirme Daire Başkan Yardımcısı Jamshid Sharapov, ATO Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Özbekistan ekonomisi hakkında bilgi veren Sherov, hızlı nüfus artışı yaşanan ülkede yıllık 700-800 bin gence istihdam alanı oluşturmak gerektiğini söyledi. Sherov, “Yeni işyerleri yani istihdam alanı oluşturmak için banka olarak neler yapabileceğimizi belirleyebilmek için Türkiye’de incelemelerde bulunmaya geldik” dedi.

-ÖZBEKİSTAN CUMHURBAŞKANI’NDAN TÜRKİYE MODELİ İNCELENSİN TALİMATI-

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in Türkiye’ye gelerek Türkiye modelini incelemeleri ve ülkelerindeki KOBİ’lerin gelişimini ve istihdamın artışını destekleyecek bir model uygulamaları konusunda talimat verdiğini bildiren Sherov, “Ülkemizde gençlerimizin yüzde 30’u üniversitede, kalanı da meslek lisesinde eğitim görüyor. Ülkemizdeki KOBİ sayısı 1 milyonda fazla. Gençlerimize yeni iş alanları açmak için yeni işletmelerin açılışını desteklememiz gerekiyor. Amacımız, yapacağımız bu çalışmalarla gençlerimize iş bulmak. Gençlerimizin yurtdışına çıkmasını önlemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

ATO Başkanı Baran da konuşmasında, ATO üyelerinin iş hacimlerini geliştirmek, finansman ihtiyaçlarını karşılamak ve istihdamı artırmak amacıyla faaliyetler yürüttüklerini anlattı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)öncülüğünde birçok kez nefes kredisi adı altında finansmançalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydeden Baran, “Kamu bankaları ve dâhil olmak isteyen özel bankalarla gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarda, belli süre ödemesiz, geri kalan sürede de taksitli ödenebilecek, piyasa faizlerinin altında faizle ve Kredi Garanti Fonu kefaletiyle üyelerimize finansman desteği sağladık. Bu desteklerle, üyelerimizin pandemi günleri dâhil olmak üzere ihtiyaçları olduğu dönemlerde yanlarında olarak, süreci en az hasarla atlatmalarını sağladık” dedi.

Baran, Agrobank’ın Türkiye’de iyi uygulama örneklerini göreceğini belirterek, Ankara Ticaret Odası olarak da her zaman deneyim paylaşımında bulunabileceklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.