ATA’yı ziyaretten ödüllere salgında TÜKD etkinlikleri

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.05.2021 - 14:12, Güncelleme: 11.05.2021 - 14:12
 

ATA’yı ziyaretten ödüllere salgında TÜKD etkinlikleri

ANKHABER Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) 19 Aralık 1949 yılında Türkiye Cumhuriyetinin ilk ve önder üniversite mezunu kadınları tarafından kuruldu. Bir sivil toplum hareketi olarak, Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan ve bunun gereklerini yerine getiren bir yapıya sahip. Handan Çankaya TÜKD Ankara Şubesi de bu gerekleri aksatmayan çalışmalar içinde. Şube Başkanı Handan Çankaya faaliyetleriyle ilgili bilgi verirken, “29 Ekimde Cumhuriyetimizin 97. yılını kutlamak üzere Yönetim Kurulu ve bursiyerlerimizle birlikte Ata’mızın huzurundaydık. Sıkı güvenlik önlemleri altında sosyal mesafeye dikkat etmek koşulu ile Anıtkabir’de Ata’mıza bir kez daha şükranlarımızı sunduk.” dedi. Atatürk’ü anma Handan Çankaya şöyle devam etti: “10 Kasım etkinlikleri kapsamında Yalova Şube tarafından başlatılan ve Bursiyer kızlarımızın Atatürk’ümüzün sözlerini söylediği kısa videolar birleştirilerek çok güzel bir video oluşturuldu. Ve hazırlanan bu video hem Yalova Şube hem de Ankara şube sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. 10 Kasım’da Anıtkabir’in meşaleler altındaki atmosferini yaşamak üzere saat bursiyer kızlarımızla Anıtkabir’de buluşuldu ancak virüs salgını önlemleri dahilinde ziyaret saatinin sonlandırıldığı öğrenildi. Yine de Ata’mıza yüreklerimizin onunla olduğunu gösterme şansımız oldu.” Başarılı eğitim… TÜKD Ankara Şubesi Başkanı Handan Çankaya, 2020 ve 2021’de başka önemli çalışmalara da imza attıklarını belirterek şunları aktardı: “TÜKD Genel Merkezi tarafından yürütülen ve tüm şubelerin katılmasının amaçlandığı ve Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği (KİH-YÇ) tarafından verilen ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi’ne Antalya Şubemizle birlikte üye ve bursiyerlerimizle katıldık. Genel Merkezden Şahide Ağaoğlu ve Edirne Şube Başkanı Vildan Yazıcı koordinatörlüğündeki eğitim çok başarılı geçti.” Ödül takdimleri “Her yıl 5 Nisan da gerçekleştirilen ASTOP Vefa Ödül töreni bu yıl pandemi nedeniyle yapılamadığı için bu törende ödül vereceğimiz Sn. Prof Dr. Aysel Gürler’e ödülünü vermek üzere 24 Kasım da muayenehanesine giderek bu kıymetli ödülü kendisine takdim ettik. Ülkemizin pek çok fakültesinde Dermatoloji Ana Bilim Dalları kuran, binlerce öğrenci yetiştiren, ilerleyen yaşına rağmen her gün yayın takip eden ve düzenli olarak çalışan kıymetli doktorumuza kızlarımıza çok güzel bir rol model olduğu için teşekkürlerimizi sunduk. 4 Aralık ta TKDF Başkanı Canan Güllü ve Yönetim Kuruluna ASTOP Başkanı Veli Sarıtoprakın da görüntülü katıldığı bir törenle şubemiz olarak ASTOP Üstün Hizmet Başarı ve Beratını verdik. Ülkemizdeki kadın çalışmalarındaki sonsuz gayreti için teşekkürlerimizi sunduk. Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülümüz CSO mimarı Semra Uygur’a verildi.”

ANKHABER

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) 19 Aralık 1949 yılında Türkiye Cumhuriyetinin ilk ve önder üniversite mezunu kadınları tarafından kuruldu. Bir sivil toplum hareketi olarak, Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan ve bunun gereklerini yerine getiren bir yapıya sahip.

Handan Çankaya

TÜKD Ankara Şubesi de bu gerekleri aksatmayan çalışmalar içinde. Şube Başkanı Handan Çankaya faaliyetleriyle ilgili bilgi verirken, “29 Ekimde Cumhuriyetimizin 97. yılını kutlamak üzere Yönetim Kurulu ve bursiyerlerimizle birlikte Ata’mızın huzurundaydık. Sıkı güvenlik önlemleri altında sosyal mesafeye dikkat etmek koşulu ile Anıtkabir’de Ata’mıza bir kez daha şükranlarımızı sunduk.” dedi.

Atatürk’ü anma

Handan Çankaya şöyle devam etti:

“10 Kasım etkinlikleri kapsamında Yalova Şube tarafından başlatılan ve Bursiyer kızlarımızın Atatürk’ümüzün sözlerini söylediği kısa videolar birleştirilerek çok güzel bir video oluşturuldu. Ve hazırlanan bu video hem Yalova Şube hem de Ankara şube sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. 10 Kasım’da Anıtkabir’in meşaleler altındaki atmosferini yaşamak üzere saat bursiyer kızlarımızla Anıtkabir’de buluşuldu ancak virüs salgını önlemleri dahilinde ziyaret saatinin sonlandırıldığı öğrenildi. Yine de Ata’mıza yüreklerimizin onunla olduğunu gösterme şansımız oldu.”

Başarılı eğitim…

TÜKD Ankara Şubesi Başkanı Handan Çankaya, 2020 ve 2021’de başka önemli çalışmalara da imza attıklarını belirterek şunları aktardı:

“TÜKD Genel Merkezi tarafından yürütülen ve tüm şubelerin katılmasının amaçlandığı ve Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği (KİH-YÇ) tarafından verilen ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi’ne Antalya Şubemizle birlikte üye ve bursiyerlerimizle katıldık. Genel Merkezden Şahide Ağaoğlu ve Edirne Şube Başkanı Vildan Yazıcı koordinatörlüğündeki eğitim çok başarılı geçti.”

Ödül takdimleri

“Her yıl 5 Nisan da gerçekleştirilen ASTOP Vefa Ödül töreni bu yıl pandemi nedeniyle yapılamadığı için bu törende ödül vereceğimiz Sn. Prof Dr. Aysel Gürler’e ödülünü vermek üzere 24 Kasım da muayenehanesine giderek bu kıymetli ödülü kendisine takdim ettik. Ülkemizin pek çok fakültesinde Dermatoloji Ana Bilim Dalları kuran, binlerce öğrenci yetiştiren, ilerleyen yaşına rağmen her gün yayın takip eden ve düzenli olarak çalışan kıymetli doktorumuza kızlarımıza çok güzel bir rol model olduğu için teşekkürlerimizi sunduk.

4 Aralık ta TKDF Başkanı Canan Güllü ve Yönetim Kuruluna ASTOP Başkanı Veli Sarıtoprakın da görüntülü katıldığı bir törenle şubemiz olarak ASTOP Üstün Hizmet Başarı ve Beratını verdik. Ülkemizdeki kadın çalışmalarındaki sonsuz gayreti için teşekkürlerimizi sunduk. Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülümüz CSO mimarı Semra Uygur’a verildi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.