Abdullah Gündüz ve Deniz Pirçekli ile ‘Bektaşi Dedikleri’

Kültür-Sanat 23.11.2023 - 16:42, Güncelleme: 23.11.2023 - 16:42
 

Abdullah Gündüz ve Deniz Pirçekli ile ‘Bektaşi Dedikleri’

Ankara Batıkent Serçeşme Cemevi'nin konferans salonu ilgi çekici bir konuya ev sahipliği yaptı.
Halk bilimci ve halk müziği sanatçısı Abdullah Gündüz'ün hazırlayıp sunduğu ve Deniz Pirçekli'nin deyişleriyle programa renk kattığı "Bektaşi Dedikleri" adlı söyleşi / dinleti, izleyenleri hem güldürdü hem de düşündürdü. "Bektaşi kimdir, Bektaşi'nin yaşam felsefesi nedir, Bektaşi fıkraları ne anlatıyor, Bektaşi'nin kul ve Tanrı ile olan ilişkileri nasıldır?" gibi birçok konuda açıklamalarda bulunan Abdullah Gündüz anlattığı Bektaşi fıkralarıyla izleyenleri kırdı geçirdi. Sanatçı Deniz Pirçekli'nin seslendirdiği deyiş ve semahlarla konuyu derinlemesine özümseyen dinleyiciler programdan memnuniyetle ayrıldılar. NECMETTİN PALACI ANISINA SEĞMEN HAVASI Ankara müzik ve oyun kültürünün yanında seğmenlik geleneğinin de yaşatılması noktasında ömür tüketen Necmettin Palacı, ölümünün ikinci yılında türkü ve oyunlarla anıldı. Ankara Oğuz Seğmenleri Derneği ile HAMOY Derneğinin birlikte düzenledikleri anma programı Gazi Üniversitesi Gazi Konser Salonu'nda kalabalık bir izleyici karşısında gerçekleştirildi. Necmettin Palacı'ya ilişkin anıların da anlatıldığı programda Ankara Oğuz Seğmenleri oyunlar sergilerken, HAMOY'un Gençlik Korosu da Şef Ufuk Önder Serdar yönetiminde Necmettin Palacı'dan derlenen Ankara türküleri seslendirdi. Programda HAMOY Başkanı Abdullah Gündüz, Necmettin Palacı'nın Ankara kültürüne yaptığı destek ve katkılardan söz ederken, Oğuz Seğmenleri Derneği Başkanı Ayhan Ertürk de Necmettin Palacı'dan aldıkları "seğmen terbiyesi" üzerinde durdu.
Ankara Batıkent Serçeşme Cemevi'nin konferans salonu ilgi çekici bir konuya ev sahipliği yaptı.

Halk bilimci ve halk müziği sanatçısı Abdullah Gündüz'ün hazırlayıp sunduğu ve Deniz Pirçekli'nin deyişleriyle programa renk kattığı " Bektaşi Dedikleri" adlı söyleşi / dinleti, izleyenleri hem güldürdü hem de düşündürdü.

" Bektaşi kimdir, Bektaşi'nin yaşam felsefesi nedir, Bektaşi fıkraları ne anlatıyor, Bektaşi'nin kul ve Tanrı ile olan ilişkileri nasıldır?" gibi birçok konuda açıklamalarda bulunan Abdullah Gündüz anlattığı Bektaşi fıkralarıyla izleyenleri kırdı geçirdi. Sanatçı Deniz Pirçekli'nin seslendirdiği deyiş ve semahlarla konuyu derinlemesine özümseyen dinleyiciler programdan memnuniyetle ayrıldılar.

NECMETTİN PALACI ANISINA SEĞMEN HAVASI

Ankara müzik ve oyun kültürünün yanında seğmenlik geleneğinin de yaşatılması noktasında ömür tüketen Necmettin Palacı, ölümünün ikinci yılında türkü ve oyunlarla anıldı.

Ankara Oğuz Seğmenleri Derneği ile HAMOY Derneğinin birlikte düzenledikleri anma programı Gazi Üniversitesi Gazi Konser Salonu'nda kalabalık bir izleyici karşısında gerçekleştirildi.

Necmettin Palacı'ya ilişkin anıların da anlatıldığı programda Ankara Oğuz Seğmenleri oyunlar sergilerken, HAMOY'un Gençlik Korosu da Şef Ufuk Önder Serdar yönetiminde Necmettin Palacı'dan derlenen Ankara türküleri seslendirdi.

Programda HAMOY Başkanı Abdullah Gündüz, Necmettin Palacı'nın Ankara kültürüne yaptığı destek ve katkılardan söz ederken, Oğuz Seğmenleri Derneği Başkanı Ayhan Ertürk de Necmettin Palacı'dan aldıkları "seğmen terbiyesi" üzerinde durdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.