ABB tanıtıyor… Ankaralı, Başkenti gezdi…

Ankara 31.10.2023 - 20:51, Güncelleme: 31.10.2023 - 20:51
 

ABB tanıtıyor… Ankaralı, Başkenti gezdi…

Ankara ile ilgili değerlendirmeler yapılırken gündeme getirilen konulardan biri de turizm olur ve ‘dünyanın turizm fakiri başkentlerinden biri’ denir. Yetmez, “Ankaralılar Başkenti gezmiyor, bilmiyor” denir ki doğrudur…
OLUMSUZLUK OLUMLUYA DÖNDÜ Olumsuzluk içeren bu ‘doğru’, olumluluk içeren uygulamalarla tersine dönüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın başkentin çevre ilçelerine düzenlediği ücretsiz kent gezileri ve ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığının öncülük ettiği, “Ankara Miras Kültür Elçileri Programı” ve diğer etkinlikler Ankara turizmini olumlu yönde etkiliyor. BÜYÜK BİR EKSİKLİK GİDERİLDİ… 2019 yılından bugüne 50 binin üzerinde Başkentlinin katıldığı kent gezileri, vatandaşlara Ankara’yı tanıtmayı amaçlıyor. Gelen yoğun talep ve katılım, kent gezilerinin ne büyük bir eksiği giderdiğin gösteriyor. YEREL EKONOMİYE BÜYÜK KATKI Sosyal belediyecilik örneği geziler, Ankara’nın tanıtımına ve yerel ekonominin canlanmasına büyük katkı sağlıyor. Turizm Şube Müdürlüğü tarafından 2022 yılında Başkentin merkezi ve ilçelerine 600’e yakın gezi düzenlendi. Özellikle Nallıhan, Bala, Kalecik, Kahramankazan, Beypazarı, Polatlı, Çubuk, Ayaş, Çamlıdere, Şereflikoçhisar, Kızılcahamam, Haymana, Evren, Güdül ve Elmadağ ilçelerine düzenlenen kent gezilerine geçen yıl 26 bin Ankaralı katıldı… YOĞUN İLGİ VARDI Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Ankara’nın çevre ilçelerine ücretsiz olarak düzenlenen Kent Gezileri, bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla başlıyor… ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Anıtkabir, Ankara Kalesi ve müzelere de yoğun bir gezi talebi olduğunu belirtirken; Turizm Şube Müdürü Alp Aykut Çıngır da gezilerin amaca uygun yansımalarının olduğunu vurguluyor… 6 Şubat depremlerinin ardından Ankara’ya gelen depremzede çocuklara özel geziler, çocukların yaşadığı travmayı atlatabilmesine yardımcı olurken, Başkenti tanımalarını da sağladı.
Ankara ile ilgili değerlendirmeler yapılırken gündeme getirilen konulardan biri de turizm olur ve ‘dünyanın turizm fakiri başkentlerinden biri’ denir. Yetmez, “Ankaralılar Başkenti gezmiyor, bilmiyor” denir ki doğrudur…

OLUMSUZLUK OLUMLUYA DÖNDÜ

Olumsuzluk içeren bu ‘doğru’, olumluluk içeren uygulamalarla tersine dönüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın başkentin çevre ilçelerine düzenlediği ücretsiz kent gezileri ve ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığının öncülük ettiği, “Ankara Miras Kültür Elçileri Programı” ve diğer etkinlikler Ankara turizmini olumlu yönde etkiliyor.

BÜYÜK BİR EKSİKLİK GİDERİLDİ…

2019 yılından bugüne 50 binin üzerinde Başkentlinin katıldığı kent gezileri, vatandaşlara Ankara’yı tanıtmayı amaçlıyor. Gelen yoğun talep ve katılım, kent gezilerinin ne büyük bir eksiği giderdiğin gösteriyor.

YEREL EKONOMİYE BÜYÜK KATKI

Sosyal belediyecilik örneği geziler, Ankara’nın tanıtımına ve yerel ekonominin canlanmasına büyük katkı sağlıyor. Turizm Şube Müdürlüğü tarafından 2022 yılında Başkentin merkezi ve ilçelerine 600’e yakın gezi düzenlendi. Özellikle Nallıhan, Bala, Kalecik, Kahramankazan, Beypazarı, Polatlı, Çubuk, Ayaş, Çamlıdere, Şereflikoçhisar, Kızılcahamam, Haymana, Evren, Güdül ve Elmadağ ilçelerine düzenlenen kent gezilerine geçen yıl 26 bin Ankaralı katıldı…

YOĞUN İLGİ VARDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Ankara’nın çevre ilçelerine ücretsiz olarak düzenlenen Kent Gezileri, bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla başlıyor… ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Anıtkabir, Ankara Kalesi ve müzelere de yoğun bir gezi talebi olduğunu belirtirken; Turizm Şube Müdürü Alp Aykut Çıngır da gezilerin amaca uygun yansımalarının olduğunu vurguluyor… 6 Şubat depremlerinin ardından Ankara’ya gelen depremzede çocuklara özel geziler, çocukların yaşadığı travmayı atlatabilmesine yardımcı olurken, Başkenti tanımalarını da sağladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.