Sema Kumrulu
Köşe Yazarı
Sema Kumrulu
 

‘Nü’leri eskide kalan Ressam Yiğit Hasra!

Ressam Yiğit Hasra, Muğla'da lise resim öğretmenliği yapıyor, hafta sonu kurs vererek, yetenekli gençleri güzel sanatlar sınavına hazırlıyor.  Daha önceleri Nü çalışmalar yapan Hasra, ''Eskisi gibi keskin Nü resimler yapmıyorum'' diyor.  Takip ettiğim kadarıyla resim çalışmalarınızda bir tarz değişikliği var. Düş ile gerçeği birleştirerek  (Düş Bükey) serisi hazırlıyorum. Figüratif olarak portre çalışmalarına yoğunlaştım. İnsanların görünen, görünmeyen yüzlerini yansıtmaya çalışıyorum. Aynaya baktığımız zaman her seferinde değişik yüzümüzle karşılaşırız. Bu yüzleri resmetmeye çalışıyorum. Dijital resim çalışmalarım da var. Kendi fotoğraflarımı dijital ortamda düzenleyerek, kendimi tiye alıyorum. Çalışmalarım epey karamsar olduğu için, dijital çalışmaları eğlence amaçlı yapıyorum, sanatsal bir yönü yok.  İlginç bir sanatçısınız. Birkaç özelliğinizden bahseder misiniz?  Mesela; melankolik bir yapıya sahibim. Mutluyken pek resim yapamam. İşte o zaman dijital ortamda resimlerimi düzenleyerek, kendime gülerim. Resim yapmak istediğim zaman ise, kendimi mutsuz etmesini bilirim. Yaptığım çalışmalarımı paylaşmak benim için bir zevk. İnstagram üzerinden paylaştığım zaman beğeni sayısı beni pek ilgilendirmez. Bir kaç kişiye ulaşması, neyi çizdiğimi, ne amaçlı çizdiğimi anlamaları bana yetiyor. Bir de resimlerimi dekoratif amaçlı çalışmıyorum. Yani, insanlar alıp salonlarına assınlar diye bir kaygım yok.  Yeni projeleriniz var mı? Çekimlerini yaptığım kısa metrajlı bir film hazırlıyorum. Daha önce de hazırlamıştım ama bu daha profesyonel olacak. Filmin adını da 'Düş Bükey' veya 'Sarı Bileklik'  koymayı düşünüyorum. Ağustos ayında Bodrum'da kişisel sergim var. Nü, figüratif ağırlıklı portre çalışmalarımı sergileyeceğim.  Tabii öğretmenlik, kurslar ve kendi çalışmalarım devam ediyor. Yiğit Hasra,  eserleriyle her zaman ilgimi çeken bir sanatçı oldu. Kendisine bu güzel, samimi söyleşi için teşekkür ederim. Sağlık ve sanatla kalalım.
Ekleme Tarihi: 15 Haziran 2022 - Çarşamba

‘Nü’leri eskide kalan Ressam Yiğit Hasra!

Ressam Yiğit Hasra, Muğla'da lise resim öğretmenliği yapıyor, hafta sonu kurs vererek, yetenekli gençleri güzel sanatlar sınavına hazırlıyor. 

Daha önceleri Nü çalışmalar yapan Hasra, ''Eskisi gibi keskin Nü resimler yapmıyorum'' diyor. 

Takip ettiğim kadarıyla resim çalışmalarınızda bir tarz değişikliği var.

Düş ile gerçeği birleştirerek  (Düş Bükey) serisi hazırlıyorum. Figüratif olarak portre çalışmalarına yoğunlaştım. İnsanların görünen, görünmeyen yüzlerini yansıtmaya çalışıyorum. Aynaya baktığımız zaman her seferinde değişik yüzümüzle karşılaşırız. Bu yüzleri resmetmeye çalışıyorum. Dijital resim çalışmalarım da var. Kendi fotoğraflarımı dijital ortamda düzenleyerek, kendimi tiye alıyorum. Çalışmalarım epey karamsar olduğu için, dijital çalışmaları eğlence amaçlı yapıyorum, sanatsal bir yönü yok. 

İlginç bir sanatçısınız. Birkaç özelliğinizden bahseder misiniz?

 Mesela; melankolik bir yapıya sahibim. Mutluyken pek resim yapamam. İşte o zaman dijital ortamda resimlerimi düzenleyerek, kendime gülerim. Resim yapmak istediğim zaman ise, kendimi mutsuz etmesini bilirim. Yaptığım çalışmalarımı paylaşmak benim için bir zevk. İnstagram üzerinden paylaştığım zaman beğeni sayısı beni pek ilgilendirmez. Bir kaç kişiye ulaşması, neyi çizdiğimi, ne amaçlı çizdiğimi anlamaları bana yetiyor. Bir de resimlerimi dekoratif amaçlı çalışmıyorum. Yani, insanlar alıp salonlarına assınlar diye bir kaygım yok. 

Yeni projeleriniz var mı?

Çekimlerini yaptığım kısa metrajlı bir film hazırlıyorum. Daha önce de hazırlamıştım ama bu daha profesyonel olacak. Filmin adını da 'Düş Bükey' veya 'Sarı Bileklik'  koymayı düşünüyorum. Ağustos ayında Bodrum'da kişisel sergim var. Nü, figüratif ağırlıklı portre çalışmalarımı sergileyeceğim.  Tabii öğretmenlik, kurslar ve kendi çalışmalarım devam ediyor.

Yiğit Hasra,  eserleriyle her zaman ilgimi çeken bir sanatçı oldu. Kendisine bu güzel, samimi söyleşi için teşekkür ederim. Sağlık ve sanatla kalalım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.