Sema Kumrulu
Köşe Yazarı
Sema Kumrulu
 

Naciye Yaşa, MasterChef'ten elendi ama gönüllere taht kurdu

MasterChef Türkiye'nin 11. bölümüne Neco Usta adıyla katılan, Naciye Yaşa gündeme oturdu. Adana doğumlu olan Yaşa'nın, bulaşıkçılıktan başlayıp kokoreç ustalığına uzanan ilginç bir hayat hikayesi var. Neco Ustaya sordum; İlginç hayat hikayenizi sizden dinleyelim. Eşimden ayrıldığım zaman 3 çocuğumla kaldım. Bulaşıkçılık yaparak yeni hayatıma başladım. Kadın olarak bu işi yapmam zor olduğu için, önce saçlarımı kestirdim. Pantolon, ceket giydim. Elime de tesbih alınca artık Neco olmuştum. Zaman içinde kokoreç ve kebap yapmayı öğrenince ustalığa kadar yükseldim. 20 yıllık bu süreç kolay geçmedi tabii. Ama kiramı ödemek, ev giderlerimi karşılamak için çalışmak zorundaydım. İyi ki yapmışım, 3 oğlumu okuttum. Geçen sene bir oğlum evlendi. Yakında babaanne olacağım. MasterChef'e nasıl katıldınız? Gece çalıştığım için, pek izlediğim bir program değildi. Kayıtların başladığını tesadüfen öğrendim. Müracaat ettim. İstanbul'a çağrılınca şaşırdım. Yarışmanın ilk bölümünde yemeğimi yaparken hayat hikayemi anlattım. İlginç geldi izleyiciye. İkinci bölümde elenince hiç şaşırmadım. Ben dünya mutfağı yemeklerini bilmiyorum, kokoreç ve kebap ustasıyım. Ama güzel bir anı oldu benim için. MasterChef size neler kazandırdı? Çok şey kazandım. Birçok dostum oldu. Sokağa çıktığım zaman çok ilgi görüyorum. Genelde 'Anne' diye hitap ediyorlar bana. Desteklerinden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Birde madalyonun öbür yüzü var. Basında, ''MasterChef'e katılan erkek yarışmacı, kadın çıktı'' haberiyle birlikte çok ağır eleştirilere maruz kaldım, kötü yorumlar yapıldı. Çok üzüldüm. Saç uzun çalışsak kötüyüz, saçı kestirip çalışsak yine kötüyüz. Benim gece sabaha kadar çalıştığım günler oldu. Helalinden evine ekmek götürmek suçsa, ben suçluyum..Beni seven kısa saçlı sevsin. Kendi dükkanımı açana kadar saçımı uzatmayacağım. Naciye Yaşa şu an Ankara'da Ostim girişindeki Beyazıt İşkembecisinde çalışıyor. Kokoreç, kebap yapıyor. MasterChef hayatında güzel bir anı olarak kaldı. Belki medyatik olmanın bedelini ödüyor ama 3 oğluyla ve erkek kılığına girmesiyle övünüyor. Yolun açık olsun Neco Usta.  'Kadın isterse her şeyi yapar' sözünü bir kez daha hatırlattın.
Ekleme Tarihi: 28 Temmuz 2022 - Perşembe

Naciye Yaşa, MasterChef'ten elendi ama gönüllere taht kurdu

MasterChef Türkiye'nin 11. bölümüne Neco Usta adıyla katılan, Naciye Yaşa gündeme oturdu.

Adana doğumlu olan Yaşa'nın, bulaşıkçılıktan başlayıp kokoreç ustalığına uzanan ilginç bir hayat hikayesi var. Neco Ustaya sordum;

İlginç hayat hikayenizi sizden dinleyelim.

Eşimden ayrıldığım zaman 3 çocuğumla kaldım. Bulaşıkçılık yaparak yeni hayatıma başladım. Kadın olarak bu işi yapmam zor olduğu için, önce saçlarımı kestirdim. Pantolon, ceket giydim. Elime de tesbih alınca artık Neco olmuştum. Zaman içinde kokoreç ve kebap yapmayı öğrenince ustalığa kadar yükseldim. 20 yıllık bu süreç kolay geçmedi tabii. Ama kiramı ödemek, ev giderlerimi karşılamak için çalışmak zorundaydım. İyi ki yapmışım, 3 oğlumu okuttum. Geçen sene bir oğlum evlendi. Yakında babaanne olacağım. MasterChef'e nasıl katıldınız?

Gece çalıştığım için, pek izlediğim bir program değildi. Kayıtların başladığını tesadüfen öğrendim. Müracaat ettim. İstanbul'a çağrılınca şaşırdım. Yarışmanın ilk bölümünde yemeğimi yaparken hayat hikayemi anlattım. İlginç geldi izleyiciye. İkinci bölümde elenince hiç şaşırmadım. Ben dünya mutfağı yemeklerini bilmiyorum, kokoreç ve kebap ustasıyım. Ama güzel bir anı oldu benim için.

MasterChef size neler kazandırdı?

Çok şey kazandım. Birçok dostum oldu. Sokağa çıktığım zaman çok ilgi görüyorum. Genelde 'Anne' diye hitap ediyorlar bana. Desteklerinden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Birde madalyonun öbür yüzü var. Basında, ''MasterChef'e katılan erkek yarışmacı, kadın çıktı'' haberiyle birlikte çok ağır eleştirilere maruz kaldım, kötü yorumlar yapıldı. Çok üzüldüm. Saç uzun çalışsak kötüyüz, saçı kestirip çalışsak yine kötüyüz. Benim gece sabaha kadar çalıştığım günler oldu. Helalinden evine ekmek götürmek suçsa, ben suçluyum..Beni seven kısa saçlı sevsin. Kendi dükkanımı açana kadar saçımı uzatmayacağım.

Naciye Yaşa şu an Ankara'da Ostim girişindeki Beyazıt İşkembecisinde çalışıyor. Kokoreç, kebap yapıyor. MasterChef hayatında güzel bir anı olarak kaldı. Belki medyatik olmanın bedelini ödüyor ama 3 oğluyla ve erkek kılığına girmesiyle övünüyor. Yolun açık olsun Neco Usta.  'Kadın isterse her şeyi yapar' sözünü bir kez daha hatırlattın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ali Emin Turabık
(29.07.2022 12:23 - #165)
Muhteşem bir yaşam...
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.