Sema Kumrulu
Köşe Yazarı
Sema Kumrulu
 

İçindeki çocukla resim yapan ressam: Hayal Uzel

Ressam Hayal Uzel'in Mustafa Ayaz Vakfı Plastik Sanatlar Müzesi'nde resim sergisi 21 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşti. 1975 Denizli doğumlu olan Hayal Uzel, eğitimini Pamukkale Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Eğitimi A.B.B'de tamamladı. ''Çocukluk ruhumun yön vermesiyle daha doğrusu içimdeki çocukla resim yapmak, benim için adeta bir oyun, bir eğlence oldu. Bu yüzden coşkulu çalışmalarımda yer alan deforme edilmiş süsleme motiflerini sanatsal disiplinler içinde olgunlaştırarak, plastik sanat boyutuna taşımanın yoğun çabası içindeyim'' diyor sanatçı. Hayal Uzel resimlerinizin temasını neler oluşturuyor? Resimlerimi rüyalarımdan, hayallerimden, çocukluğumdan esinlenerek çalışıyorum. Lirik ve soyut düzenlemelerle akrilik olarak resmediyorum. Bazı resimlerimde kabartmalar var ama kabartma yapmamayı tercih ediyorum. Farklı bir tarza kaymaya başladım. Resimlerimin özelliği ise kopya çalışma olmamasıdır. Hepsi benim hayallerim. Çocukluğumdan itibaren aşkla resim yaptığım için en ufak bir kara kalem çalışmama bile aşkla bakarım. 10 kişisel sergi açtım. Sergilerimin özelliği ise hep davet edilerek açtığım sergiler oldu. Her sergime yeni çalışmalarımla katılırım ve en az 50 eser olmasına dikkat ederim. Bu son sergime de 49 resmimle katıldım ve 2020 yılından itibaren çalışmalarım yer alıyor. Kıymetli ressamımız Mustafa Ayaz'ın müzesinde sergi açmak size neler ifade ediyor? Çok heyecanlandım. İnanır mısınız ağladım. Mustafa Ayaz hocamın sergide olması beni onurlandırdı. O yüce yürekli adamdan tam not almak, bir tarzımın olduğunu söylemesi hele son çalışmam olan resmime ''İşte bu benim favorim'' demesi beni çok mutlu etti. Bugüne kadar çok kişisel sergi açtım ama Mustafa Ayaz Müzesi'nde açtığım sergim için ''Bu benim ilk sergim'' diyorum. Ressam Neşe Kalecik'in sergide çok emeği geçti. O bana Ankara'da bir aile verdi. Gerçek bir dost. Yolumu fenerlerle açtı benim. Sergime gelerek bana destek olan aileme, kıymetli hocamız Mustafa Ayaz'a, her zaman yanımda olan Ressam Neşe Kalecik'e, üyesi olduğum BRHD Genel Sekreteri Ressam Ayla Aksoyoğlu'na, katılan tüm sanatçı ve sanatseverlere teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız benim Ankara'daki ailem. Sanatçı farklı devlet kuruluş ve sanat galerilerinde kişisel ve karma sergiler açtı. Yaşamını Denizli'de kendi atölyesinde sürdürüyor. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi ve ''Bir Grup İnsan'' oluşumunda yer alıyor. Sevgili Hayal Uzel'in sergisinde olmak, onunla söyleşi yapmak çok zevkliydi. Zaman zaman anlatımlarıyla beni de ağlattı. Yolun açık olsun Hayal Uzel. Sağlık ve sanatla kalalım.
Ekleme Tarihi: 26 Eylül 2022 - Pazartesi

İçindeki çocukla resim yapan ressam: Hayal Uzel

Ressam Hayal Uzel'in Mustafa Ayaz Vakfı Plastik Sanatlar Müzesi'nde resim sergisi 21 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşti.

1975 Denizli doğumlu olan Hayal Uzel, eğitimini Pamukkale Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Eğitimi A.B.B'de tamamladı. ''Çocukluk ruhumun yön vermesiyle daha doğrusu içimdeki çocukla resim yapmak, benim için adeta bir oyun, bir eğlence oldu. Bu yüzden coşkulu çalışmalarımda yer alan deforme edilmiş süsleme motiflerini sanatsal disiplinler içinde olgunlaştırarak, plastik sanat boyutuna taşımanın yoğun çabası içindeyim'' diyor sanatçı.

Hayal Uzel resimlerinizin temasını neler oluşturuyor?

Resimlerimi rüyalarımdan, hayallerimden, çocukluğumdan esinlenerek çalışıyorum. Lirik ve soyut düzenlemelerle akrilik olarak resmediyorum. Bazı resimlerimde kabartmalar var ama kabartma yapmamayı tercih ediyorum. Farklı bir tarza kaymaya başladım. Resimlerimin özelliği ise kopya çalışma olmamasıdır. Hepsi benim hayallerim. Çocukluğumdan itibaren aşkla resim yaptığım için en ufak bir kara kalem çalışmama bile aşkla bakarım. 10 kişisel sergi açtım. Sergilerimin özelliği ise hep davet edilerek açtığım sergiler oldu. Her sergime yeni çalışmalarımla katılırım ve en az 50 eser olmasına dikkat ederim. Bu son sergime de 49 resmimle katıldım ve 2020 yılından itibaren çalışmalarım yer alıyor.

Kıymetli ressamımız Mustafa Ayaz'ın müzesinde sergi açmak size neler ifade ediyor?

Çok heyecanlandım. İnanır mısınız ağladım. Mustafa Ayaz hocamın sergide olması beni onurlandırdı. O yüce yürekli adamdan tam not almak, bir tarzımın olduğunu söylemesi hele son çalışmam olan resmime ''İşte bu benim favorim'' demesi beni çok mutlu etti. Bugüne kadar çok kişisel sergi açtım ama Mustafa Ayaz Müzesi'nde açtığım sergim için ''Bu benim ilk sergim'' diyorum. Ressam Neşe Kalecik'in sergide çok emeği geçti. O bana Ankara'da bir aile verdi. Gerçek bir dost. Yolumu fenerlerle açtı benim. Sergime gelerek bana destek olan aileme, kıymetli hocamız Mustafa Ayaz'a, her zaman yanımda olan Ressam Neşe Kalecik'e, üyesi olduğum BRHD Genel Sekreteri Ressam Ayla Aksoyoğlu'na, katılan tüm sanatçı ve sanatseverlere teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız benim Ankara'daki ailem.

Sanatçı farklı devlet kuruluş ve sanat galerilerinde kişisel ve karma sergiler açtı. Yaşamını Denizli'de kendi atölyesinde sürdürüyor. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi ve ''Bir Grup İnsan'' oluşumunda yer alıyor.

Sevgili Hayal Uzel'in sergisinde olmak, onunla söyleşi yapmak çok zevkliydi. Zaman zaman anlatımlarıyla beni de ağlattı. Yolun açık olsun Hayal Uzel.

Sağlık ve sanatla kalalım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.