Sema Kumrulu
Köşe Yazarı
Sema Kumrulu
 

‘Baha’da ağır şiirler: ‘Yüreğimdeki Tutku’

[simple-author-box] Yozgat Akdağmadeni’nden şairimiz Murat Baha Erbil'in '”Yüreğimdeki Tutku'” isimli şiir kitabı okuyucusuyla buluştu. Asıl adı Murat Erbil olan şair, kendi ismine benzeyen akrabaları ve yazarlar olduğu için Orhan Veli'den esinlenerek babasının (Bahaddin) olan ismini kısaltarak Baha ismini kullanmaya başlamış. Bundan sonrasını genç şairimizden dinleyelim; Şiir merakınız ne zaman ve nasıl başladı? -Şiir yazmaya kısa sözlerle başladım. Yazmak kadar okumayı da çok seviyorum. Şiir okumak, sahneye çıkmak, insanlarla paylaşmak gerçekten çok güzel. Ben ilk, orta ve lise eğitimimi Akdağmadeni'nde tamamladım. Okul yıllarım şiir yazarak geçti. Tiyatro ve müzik çalışmalarım da oldu. Uzun bir aradan sonra 2003 yılında İstanbul'a yerleştiğim zaman, şiire daha çok ağırlık verdim. ''Yetiş Doktor Kriz Var'' adlı bir tiyatro oyunu yazdım. ''Yalan ve Bulasın Zalim'' adlı şiirlerim bestelendi. Çağdaş Halk Müziği Korosu'nda görev aldım. Şiirlerinizde ele aldığınız konular nelerdir? -Ben genelde ölüm üzerine şiirler yazıyorum. Bu bir korku değil, yaşamayı çok sevdiğim için bu hayatı bırakmak zoruma gidiyor belki de.  Tabii yaşam adına da şiirlerim var. Yeni çıkan '”Yüreğimdeki Tutku” isimli şiir kitabınızdan bahseder misiniz? -Şiir kitabım Tunç Yayıncılık tarafından yeni yayımlandı. 106 şiirim yer alıyor. Kitap kapağı olarak da kızımın fotoğrafını kullandım. Yeni projeleriniz var mı? -Akdağmadeni şairlerini bir araya getirerek ''Akdağmadeni Şairler Antolojisi'' projem başladı. Amacım, Akdağmadenili şairlerin birbirini tanıması ve şairlerimizi Türkiye'nin tanıması. Projenin son aşamasına geldik sayılır. Ayrıca kayıt stüdyosu kurarak, şiirler okunması, yarışmalar yapılması hayallerim arasında. Çocukluğuma baktığım zaman, kültür ve sanata ara verildi gibi geliyor bana. Bende hep şiirin içinde olarak projelerimi gerçekleştirmeye gayret sarf ediyorum. Şairimiz planladığı bu güzel çalışmalarını bir an önce hayata geçirmesi temennisiyle, söyleşi için çok teşekkür ederim.
Ekleme Tarihi: 20 Ocak 2021 - Çarşamba

‘Baha’da ağır şiirler: ‘Yüreğimdeki Tutku’

[simple-author-box]

Yozgat Akdağmadeni’nden şairimiz Murat Baha Erbil'in '”Yüreğimdeki Tutku'” isimli şiir kitabı okuyucusuyla buluştu.

Asıl adı Murat Erbil olan şair, kendi ismine benzeyen akrabaları ve yazarlar olduğu için Orhan Veli'den esinlenerek babasının (Bahaddin) olan ismini kısaltarak Baha ismini kullanmaya başlamış.

Bundan sonrasını genç şairimizden dinleyelim;

Şiir merakınız ne zaman ve nasıl başladı?

-Şiir yazmaya kısa sözlerle başladım. Yazmak kadar okumayı da çok seviyorum. Şiir okumak, sahneye çıkmak, insanlarla paylaşmak gerçekten çok güzel. Ben ilk, orta ve lise eğitimimi Akdağmadeni'nde tamamladım. Okul yıllarım şiir yazarak geçti. Tiyatro ve müzik çalışmalarım da oldu. Uzun bir aradan sonra 2003 yılında İstanbul'a yerleştiğim zaman, şiire daha çok ağırlık verdim. ''Yetiş Doktor Kriz Var'' adlı bir tiyatro oyunu yazdım. ''Yalan ve Bulasın Zalim'' adlı şiirlerim bestelendi. Çağdaş Halk Müziği Korosu'nda görev aldım.

Şiirlerinizde ele aldığınız konular nelerdir?

-Ben genelde ölüm üzerine şiirler yazıyorum. Bu bir korku değil, yaşamayı çok sevdiğim için bu hayatı bırakmak zoruma gidiyor belki de.  Tabii yaşam adına da şiirlerim var.

Yeni çıkan '”Yüreğimdeki Tutku” isimli şiir kitabınızdan bahseder misiniz?

-Şiir kitabım Tunç Yayıncılık tarafından yeni yayımlandı. 106 şiirim yer alıyor. Kitap kapağı olarak da kızımın fotoğrafını kullandım.

Yeni projeleriniz var mı?

-Akdağmadeni şairlerini bir araya getirerek ''Akdağmadeni Şairler Antolojisi'' projem başladı. Amacım, Akdağmadenili şairlerin birbirini tanıması ve şairlerimizi Türkiye'nin tanıması. Projenin son aşamasına geldik sayılır. Ayrıca kayıt stüdyosu kurarak, şiirler okunması, yarışmalar yapılması hayallerim arasında. Çocukluğuma baktığım zaman, kültür ve sanata ara verildi gibi geliyor bana. Bende hep şiirin içinde olarak projelerimi gerçekleştirmeye gayret sarf ediyorum.

Şairimiz planladığı bu güzel çalışmalarını bir an önce hayata geçirmesi temennisiyle, söyleşi için çok teşekkür ederim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.