Salim Taşçı
Köşe Yazarı
Salim Taşçı
 

Yunanistan Genel Kurmay Başkanına Açık Mektup -1-

Sayın General Konstantinos Floros; yazdıklarımdan komşumuz Yunan halkını hariç tutarak, askeri yönetiminiz ve politikacılarınızı ele alacak olursak, Türk düşmanlığı sizlere bir şey kazandırmaz. Türkiye’nin hiç bir devletin toprağında gözü yoktur. Peki siz aynı durumda olsanız 12 mili kabul eder misiniz? İyi komşuluk yaparak geçinip gitmek varken, bu dayılanmanın, külhanbeyliğin sonu yoktur. Silahsızlandırılması gereken adalara silah yığıp, namluları Türkiye’ye çevirmek hangi akla, mantığa uygun düşer? Komşunu ikide bir rahatsız edersen, komşunun da söyleyeceği bir cümle hakkıdır. “Bir gece ansızın gelebiliriz!” Bu demek değildir ki, savaş ilan ediyoruz… Bu açıkça, “Bana bulaşma” demektir. Bu nasıl bir NATO müttefikliğidir ki, Türkiye’yi vurmak, 12 mili oldubittiye getirmek! İzah-ı mümkün mü? Sayın General; Maraton savaşından bahsediyorsunuz, Maraton savaşında sadece siz savaşmadınız. Başta Platealılar olmak üzere diğer şehir devletlerinden güçler vardı. Eğer biz Türklerin kazanmış oldukları meydan muharebelerini yazacak olsak birkaç cilt olur. Biz kimseye 400 yıl hizmet etmedik. Burnunuz kanamadı, dininizde serbesttiniz… Sayın General; Tarihin daha derinine inerek mitoloji üstüne kurulu devletinizden söz etmek istemiyorum. Başta İzmir olmak üzere yakıp, yıktığınız, süngülediğiniz barbarlığın en zalimini göstermiş olmanızdan da bahsetmeyeceğim. Sayın General Konstantinos;  Her savaşın sonu barıştır. Savaş olmadan barışı tesis etmek varken, düşmanca hareket etmek kimseye bir şey kazandırmaz kaybettirir. En güzeli barıştır. Yunan halkına saygılarımı sunarken, sizler ve politikacılarınıza Allah’tan akıl ve izan temenni ediyorum.
Ekleme Tarihi: 18 Ocak 2023 - Çarşamba

Yunanistan Genel Kurmay Başkanına Açık Mektup -1-

Sayın General Konstantinos Floros; yazdıklarımdan komşumuz Yunan halkını hariç tutarak, askeri yönetiminiz ve politikacılarınızı ele alacak olursak, Türk düşmanlığı sizlere bir şey kazandırmaz. Türkiye’nin hiç bir devletin toprağında gözü yoktur. Peki siz aynı durumda olsanız 12 mili kabul eder misiniz? İyi komşuluk yaparak geçinip gitmek varken, bu dayılanmanın, külhanbeyliğin sonu yoktur. Silahsızlandırılması gereken adalara silah yığıp, namluları Türkiye’ye çevirmek hangi akla, mantığa uygun düşer? Komşunu ikide bir rahatsız edersen, komşunun da söyleyeceği bir cümle hakkıdır. “Bir gece ansızın gelebiliriz!” Bu demek değildir ki, savaş ilan ediyoruz… Bu açıkça, “Bana bulaşma” demektir. Bu nasıl bir NATO müttefikliğidir ki, Türkiye’yi vurmak, 12 mili oldubittiye getirmek! İzah-ı mümkün mü?

Sayın General; Maraton savaşından bahsediyorsunuz, Maraton savaşında sadece siz savaşmadınız. Başta Platealılar olmak üzere diğer şehir devletlerinden güçler vardı. Eğer biz Türklerin kazanmış oldukları meydan muharebelerini yazacak olsak birkaç cilt olur. Biz kimseye 400 yıl hizmet etmedik. Burnunuz kanamadı, dininizde serbesttiniz…

Sayın General; Tarihin daha derinine inerek mitoloji üstüne kurulu devletinizden söz etmek istemiyorum. Başta İzmir olmak üzere yakıp, yıktığınız, süngülediğiniz barbarlığın en zalimini göstermiş olmanızdan da bahsetmeyeceğim.

Sayın General Konstantinos;  Her savaşın sonu barıştır. Savaş olmadan barışı tesis etmek varken, düşmanca hareket etmek kimseye bir şey kazandırmaz kaybettirir.

En güzeli barıştır.

Yunan halkına saygılarımı sunarken, sizler ve politikacılarınıza Allah’tan akıl ve izan temenni ediyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.