Salim Taşçı
Köşe Yazarı
Salim Taşçı
 

Tarafsız Bölge’de Mehdi - Deccal konuşuldu

Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge”nin konukları (11.01.2023) Kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı ile Cübbeli Hoca diye anılan Ahmet Mahmut Ünlü’ydü. Konu: Mehdi ve Deccal idi… “Mehdi gelecek mi, Deccal var mı” gibi sorulara cevap arandı. Sayın Hakan Bayrakçı, kültür yönünden çok donanımlıdır. Sayın Ahmet Hakan da  imam hatip kökenli olmasıyla dini bilgisi yerindedir. A. Mahmut Ünlü’ye gelince; “Cehennem ateşinden koruyacak okunmuş kefen! Sırat köprüsünden düşürmeden geçirecek okunmuş terlik!” pazarladığı söylendi… Günahı, vebali söyleyene aittir. Belki de söylentiden ibarettir. Onu da bilemem… Gazetelerde, reklamlarda öyle okuduk. İnşallah Cübbeli Hoca ile ilgisi yoktur! Mehdi ve Deccal konusu Kuran’ın hiçbir ayetinde geçmez. İslam’ın Anayasası Kuran-ı Kerim’dir. “Hadislerde var!” denilmektedir! Hangi hadis gerçek ve doğru, hangi hadis sahih değil bunları kim bilecek, kim ayıracak? Mehdi gelecekmiş! Orduları ile gayrimüslümlere saldıracak, tüm dünyayı müslüman yapacakmış! İslamiyet’te, dinde zorlama yoktur… ve Kuranı Kerim’in Maide Suresi/99. Ankebut Suresi-18; “Ya Muhammed biz seni, icbarcı olarak değil tebliğci olarak gönderdik.” der. Bu hüküm Mehdi tarafından ters yüz mü edilecektir? Mehdi’nin sıfatı nedir ki? Allah hükmüne karşı gelsin? Sayın Cübbeli hoca, Deccal’i tariften sonra bir adada olduğunu beyan ediyor… Sayın Cübbeli, Müslüman aleminin dörtte bire yakını zaten Deccal olmuş, kan, gözyaşı, dolandırıcılık akla gelebilecek her yanlış uygulama müslüman coğrafyasında mevcuttur. İki rekat alnı secdeye gelen müslümanlığın özel kalem müdürü kesilmeye başlamıştır. Mitoloji ve uydurma hadisler din vecebesidir diyerekten kargaşa ve yanlış inanışlara sebep olmaktadır. Kıyametin ne zaman kopacağını Allah’tan başka kimse bilmez, bilemez. Bizim Yozgat’ta bir söz vardır: “Allah’ın işine karışma, devlete bulaşma, cahilin önüne düşme”… Nokta!
Ekleme Tarihi: 13 Ocak 2023 - Cuma

Tarafsız Bölge’de Mehdi - Deccal konuşuldu

Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge”nin konukları (11.01.2023)

Kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı ile Cübbeli Hoca diye anılan Ahmet Mahmut Ünlü’ydü.

Konu: Mehdi ve Deccal idi…

“Mehdi gelecek mi, Deccal var mı” gibi sorulara cevap arandı.

Sayın Hakan Bayrakçı, kültür yönünden çok donanımlıdır. Sayın Ahmet Hakan da  imam hatip kökenli olmasıyla dini bilgisi yerindedir.

A. Mahmut Ünlü’ye gelince; “Cehennem ateşinden koruyacak okunmuş kefen! Sırat köprüsünden düşürmeden geçirecek okunmuş terlik!” pazarladığı söylendi… Günahı, vebali söyleyene aittir. Belki de söylentiden ibarettir. Onu da bilemem… Gazetelerde, reklamlarda öyle okuduk. İnşallah Cübbeli Hoca ile ilgisi yoktur!

Mehdi ve Deccal konusu Kuran’ın hiçbir ayetinde geçmez. İslam’ın Anayasası Kuran-ı Kerim’dir. “Hadislerde var!” denilmektedir! Hangi hadis gerçek ve doğru, hangi hadis sahih değil bunları kim bilecek, kim ayıracak?

Mehdi gelecekmiş! Orduları ile gayrimüslümlere saldıracak, tüm dünyayı müslüman yapacakmış! İslamiyet’te, dinde zorlama yoktur… ve Kuranı Kerim’in Maide Suresi/99. Ankebut Suresi-18; “Ya Muhammed biz seni, icbarcı olarak değil tebliğci olarak gönderdik.” der. Bu hüküm Mehdi tarafından ters yüz mü edilecektir? Mehdi’nin sıfatı nedir ki? Allah hükmüne karşı gelsin?

Sayın Cübbeli hoca, Deccal’i tariften sonra bir adada olduğunu beyan ediyor… Sayın Cübbeli, Müslüman aleminin dörtte bire yakını zaten Deccal olmuş, kan, gözyaşı, dolandırıcılık akla gelebilecek her yanlış uygulama müslüman coğrafyasında mevcuttur. İki rekat alnı secdeye gelen müslümanlığın özel kalem müdürü kesilmeye başlamıştır.

Mitoloji ve uydurma hadisler din vecebesidir diyerekten kargaşa ve yanlış inanışlara sebep olmaktadır. Kıyametin ne zaman kopacağını Allah’tan başka kimse bilmez, bilemez. Bizim Yozgat’ta bir söz vardır: “Allah’ın işine karışma, devlete bulaşma, cahilin önüne düşme”…

Nokta!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.