Salim Taşçı
Köşe Yazarı
Salim Taşçı
 

Allah Her Şeyi Görüyor Bilesiniz

Türkiye başta deprem, sel, orman yangınları olmak üzere pek çok doğal felaket ile yanıp/yıkılırken, millet de permeperişan oluyor. 6 Şubat’ta başlayıp hala devam eden deprem fırtınalarında bir kez gördük ki deprem değil bina öldürüyor. 3-5 yıllık bina da yıkılıyor, 30-40 yıllık bina da. Bunların ortak özelliği çürük zemin, kalitesiz ve yetersiz malzemedir. Daha da önemlisi denetimsizlik… Denetim varsa da ‘göz yumarak’ yapılmış denetimler… Oysa TOKİ konutları şunu kanıtladı: Sağlam zemin üzerine yasa ve yönetmeliklere uygun yapılan binalar depremden en az oranda etkileniyor. Yani ya hiç ya da çok az insanın ölümüne sebep oluyor. 50 bin canımızı yitirdiğimiz son deprem felaketinde yine “bina öldürür” dedirtenlere diyeceklerim var:   Dere yataklarına evler yaptınız Halkın parasını savurup saçtınız Sorumluluktan bir bir kaçtınız Allah her şeyi görüyor bilesiniz   Bilim zemin etüdü neymiş dediniz Rüşvetleri, rantı bir güzel yediniz Çok çok uzaklardan geliyor sesiniz Allah herşeyi görüyor bilesiniz   Alna kadersizliği sizler yazdınız Vatandaşları kör, topal bıraktınız Kefensiz halkı enkaza yatırdınız Allah herşeyi görüyor bilesiniz   Aşık Salim kodesi göze aldın mı Dostlara ahbaba haberler saldın mı Verilen boş sözlere sende kandın mı Allah herşeyi görüyor bilesiniz
Ekleme Tarihi: 21 Mart 2023 - Salı

Allah Her Şeyi Görüyor Bilesiniz

Türkiye başta deprem, sel, orman yangınları olmak üzere pek çok doğal felaket ile yanıp/yıkılırken, millet de permeperişan oluyor.

6 Şubat’ta başlayıp hala devam eden deprem fırtınalarında bir kez gördük ki deprem değil bina öldürüyor.

3-5 yıllık bina da yıkılıyor, 30-40 yıllık bina da. Bunların ortak özelliği çürük zemin, kalitesiz ve yetersiz malzemedir. Daha da önemlisi denetimsizlik…

Denetim varsa da ‘göz yumarak’ yapılmış denetimler…

Oysa TOKİ konutları şunu kanıtladı: Sağlam zemin üzerine yasa ve yönetmeliklere uygun yapılan binalar depremden en az oranda etkileniyor. Yani ya hiç ya da çok az insanın ölümüne sebep oluyor.

50 bin canımızı yitirdiğimiz son deprem felaketinde yine “bina öldürür” dedirtenlere diyeceklerim var:

 

Dere yataklarına evler yaptınız

Halkın parasını savurup saçtınız

Sorumluluktan bir bir kaçtınız

Allah her şeyi görüyor bilesiniz

 

Bilim zemin etüdü neymiş dediniz

Rüşvetleri, rantı bir güzel yediniz

Çok çok uzaklardan geliyor sesiniz

Allah herşeyi görüyor bilesiniz

 

Alna kadersizliği sizler yazdınız

Vatandaşları kör, topal bıraktınız

Kefensiz halkı enkaza yatırdınız

Allah herşeyi görüyor bilesiniz

 

Aşık Salim kodesi göze aldın mı

Dostlara ahbaba haberler saldın mı

Verilen boş sözlere sende kandın mı

Allah herşeyi görüyor bilesiniz

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.