Salim Taşçı
Köşe Yazarı
Salim Taşçı
 

Hiç mi utanma yok?

[simple-author-box] Biden kazandı… Ortalıkta bir değil bin terane: Biden aşağı, Biden yukarı, Biden şunu dedi, Biden bunu diyecek, Biden’in bakanı bize neler söyleyecek, Biden bizim için ne düşünüyor vs. Adının önünde ‘uzman’ yazanlar, anlı şanlı yazarlar, politikacılar Biden ile yatıp kalkıyor. Beyler, kendinize gelin Bir Türk evladı olarak, utandım, hicap duydum. Biz ABD Coni’sinin peyki miyiz, müstemlekesi miyiz? Aklınızı başınıza alın. Biz bağımsız Türkiye Cumhuriyetiyiz. Elin Coni’sine bel bağlamak, geleceğimizi onların söylemlerine göre dizayn etmek bize yakışıyor mu? Derin derin düşünmeli Türkiye’ye Conilerin arzusuna uygun ayar ve yön vermek hangi akla, hangi mantığa uygundur? Hangi vicdana sığar? Bunu Türkiye’yi bu hale getirenler düşünsün diyeceğim ama aynı gemideyiz… Bir ulusun geleceği, Conilerin alacağı kararlara göre olacaksa vay halimize, vah halimize… Şapkayı önümüze koyup “Biz bu hallere nasıl düştük” diye derin derin düşünmemiz gerekmez mi? İsmet İnönü ne demişti? Amerika için, sanırım rahmetli İsmet İnönü söylediği bir söz vardı. O söz, “ABD gece kurtla sürüye dalar, sabah çobanla oturur ağlar” diyor. Bu sözün üstüne daha söz olur mu? Ey sorumlular bir devletin onurunun devamı emperyal güçlerin alacağı kararlarla sürdürülmez… Atatürk’ü anlamak… “Bağımsızlık benim karakterimdir.” diyen Atatürk’ü hatırlama ve ona göre davranma zamanıdır.
Ekleme Tarihi: 03 Şubat 2021 - Çarşamba

Hiç mi utanma yok?

[simple-author-box]

Biden kazandı… Ortalıkta bir değil bin terane: Biden aşağı, Biden yukarı, Biden şunu dedi, Biden bunu diyecek, Biden’in bakanı bize neler söyleyecek, Biden bizim için ne düşünüyor vs. Adının önünde ‘uzman’ yazanlar, anlı şanlı yazarlar, politikacılar Biden ile yatıp kalkıyor.

Beyler, kendinize gelin

Bir Türk evladı olarak, utandım, hicap duydum. Biz ABD Coni’sinin peyki miyiz, müstemlekesi miyiz? Aklınızı başınıza alın. Biz bağımsız Türkiye Cumhuriyetiyiz. Elin Coni’sine bel bağlamak, geleceğimizi onların söylemlerine göre dizayn etmek bize yakışıyor mu?

Derin derin düşünmeli

Türkiye’ye Conilerin arzusuna uygun ayar ve yön vermek hangi akla, hangi mantığa uygundur? Hangi vicdana sığar? Bunu Türkiye’yi bu hale getirenler düşünsün diyeceğim ama aynı gemideyiz… Bir ulusun geleceği, Conilerin alacağı kararlara göre olacaksa vay halimize, vah halimize…

Şapkayı önümüze koyup “Biz bu hallere nasıl düştük” diye derin derin düşünmemiz gerekmez mi?

İsmet İnönü ne demişti?

Amerika için, sanırım rahmetli İsmet İnönü söylediği bir söz vardı. O söz, “ABD gece kurtla sürüye dalar, sabah çobanla oturur ağlar” diyor. Bu sözün üstüne daha söz olur mu?

Ey sorumlular bir devletin onurunun devamı emperyal güçlerin alacağı kararlarla sürdürülmez…

Atatürk’ü anlamak…

“Bağımsızlık benim karakterimdir.” diyen Atatürk’ü hatırlama ve ona göre davranma zamanıdır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.