Salim Taşçı
Köşe Yazarı
Salim Taşçı
 

HAYAT… PERDE…

[simple-author-box] Her canlı gibi insan da doğar, büyür, yaşar ve ölür… Bu sürecin adı ‘hayat’tır… Farklılıklar… Herkesin hayatı yaşama ve anlatma biçimi farklıdır. Yüce Yaradan’ın çizdiği kader üzre akan ömür seli, kimini güldürür kimini ağlatır… Kimi de hiç ölmeyecekmiş gibi bir yaşam sürer… Oysa hayat çok kısadır ve o gün yaklaşırken kafalar dank etse de elden bir şey gelmez… Anlamlı kılmalı Onun için hayatı anlamlı kılan şeyler yapmak gerekir. Kendine, ailene, ülkene, dünyaya, insanlığa bir etkin, katkın olmamışsa koca ömrü boşa yaşamışsın demektir. Hayatı anlamlı kılmanın birçok yolu vardır. Çalışmak, üretmek, sevmek, vatana / millete hayırlı evlatlar yetiştirmek, ibadet etmek gibi seçenekler varken bunların hiçbirinden nasibini almamış olanların ya da bilerek böyle yaşayanların vay haline… Hayırla yâd edilmezler… Benden söylemesi Yazının girişinde, “Yüce Yaradan’ın çizdiği kader üzre akan ömür seli, kimini güldürür kimini ağlatır… Kimi de hiç ölmeyecekmiş gibi bir yaşam sürer.” dedim ya; daha yolun başında yolunu şaşıran, düzgün bir hayat sürmektense kendine ve çevresine zarar veren birine dönüşenlere bir şiirimle seslenmek isterim. Belki bir faydası olur: Hayat dediğin Üç perdelik Oyundur Çocukluk Olgunluk İhtiyarlık Sonunda Bir daha Açılmamak üzere PERDE
Ekleme Tarihi: 09 Haziran 2021 - Çarşamba

HAYAT… PERDE…

[simple-author-box]

Her canlı gibi insan da doğar, büyür, yaşar ve ölür…

Bu sürecin adı ‘hayat’tır…

Farklılıklar…

Herkesin hayatı yaşama ve anlatma biçimi farklıdır.

Yüce Yaradan’ın çizdiği kader üzre akan ömür seli, kimini güldürür kimini ağlatır…

Kimi de hiç ölmeyecekmiş gibi bir yaşam sürer…

Oysa hayat çok kısadır ve o gün yaklaşırken kafalar dank etse de elden bir şey gelmez…

Anlamlı kılmalı

Onun için hayatı anlamlı kılan şeyler yapmak gerekir.

Kendine, ailene, ülkene, dünyaya, insanlığa bir etkin, katkın olmamışsa koca ömrü boşa yaşamışsın demektir.

Hayatı anlamlı kılmanın birçok yolu vardır.

Çalışmak, üretmek, sevmek, vatana / millete hayırlı evlatlar yetiştirmek, ibadet etmek gibi seçenekler varken bunların hiçbirinden nasibini almamış olanların ya da bilerek böyle yaşayanların vay haline…

Hayırla yâd edilmezler…

Benden söylemesi

Yazının girişinde, “Yüce Yaradan’ın çizdiği kader üzre akan ömür seli, kimini güldürür kimini ağlatır… Kimi de hiç ölmeyecekmiş gibi bir yaşam sürer.” dedim ya; daha yolun başında yolunu şaşıran, düzgün bir hayat sürmektense kendine ve çevresine zarar veren birine dönüşenlere bir şiirimle seslenmek isterim. Belki bir faydası olur:

Hayat dediğin

Üç perdelik

Oyundur

Çocukluk

Olgunluk

İhtiyarlık

Sonunda

Bir daha

Açılmamak üzere

PERDE

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.