Salim Taşçı
Köşe Yazarı
Salim Taşçı
 

Deniz bitti!

[simple-author-box] Korkunç manzarayı ekranlarda izliyor, yazılı ve görsel medyada takip ediyorsunuz… Vaziyet vahim… Deniz bitti… Deniz küstü… Deniz köpürdü… Ve deniz kustu… Olacağı buydu Dereleri, gölleri kuruttuk… Yaylaları, tarım arazilerini betona gömdük… Ardından El Fatiha! İnsanların sorumsuzluna bakınca, “Olacağı buydu” demek yanlış olmaz. Gelecek nesiller, denizleri, Türkiye’yi, dünyayı bu hale getiren bugünkü nesli nasıl anar acaba? “Suçlu ayağa kalk!” diye bağırsak kaç kişi yerinde oturabilir dersiniz… Sorumluluk top yekun hepimizdedir… Bakanlıklar, belediyeler, işletme sahipleri, sorumsuz vatandaşlar birazcık duyarlı olabilseydi denizlerimiz bu hale gelmezdi… Arıtma hak getire, takip yok, ceza yok; sonun da geldik bu günlere… Deniz ceza kesiyor İşin sorumluları üç maymunu oynayınca deniz kendi işini kendi görmeye, hesap sormaya başladı! Cezayı kusarak kesiyor! Bu konuda sayfalarca yazı yazılabilir ama yaşananlardan ders alınmaz ise kalem yormak fuzulidir… Dünden bugüne… Şu kadarını ilave etmeden geçemeyeceğim: Belediye Başkanıyken filtresiz fabrikaları kapattığımda cümle alem ayağa kalkmıştı! Yıl 1984 idi… Sonra neler oldu, neler yaşandı ki denizler küsmeye, kusmaya başladı. Temizleyin bakalım salyayı!
Ekleme Tarihi: 15 Haziran 2021 - Salı

Deniz bitti!

[simple-author-box]

Korkunç manzarayı ekranlarda izliyor, yazılı ve görsel medyada takip ediyorsunuz…

Vaziyet vahim…

Deniz bitti…

Deniz küstü…

Deniz köpürdü…

Ve deniz kustu…

Olacağı buydu

Dereleri, gölleri kuruttuk…

Yaylaları, tarım arazilerini betona gömdük…

Ardından El Fatiha!

İnsanların sorumsuzluna bakınca, “Olacağı buydu” demek yanlış olmaz.

Gelecek nesiller, denizleri, Türkiye’yi, dünyayı bu hale getiren bugünkü nesli nasıl anar acaba?

“Suçlu ayağa kalk!” diye bağırsak kaç kişi yerinde oturabilir dersiniz…

Sorumluluk top yekun hepimizdedir…

Bakanlıklar, belediyeler, işletme sahipleri, sorumsuz vatandaşlar birazcık duyarlı olabilseydi denizlerimiz bu hale gelmezdi…

Arıtma hak getire, takip yok, ceza yok; sonun da geldik bu günlere…

Deniz ceza kesiyor

İşin sorumluları üç maymunu oynayınca deniz kendi işini kendi görmeye, hesap sormaya başladı!

Cezayı kusarak kesiyor!

Bu konuda sayfalarca yazı yazılabilir ama yaşananlardan ders alınmaz ise kalem yormak fuzulidir…

Dünden bugüne…

Şu kadarını ilave etmeden geçemeyeceğim: Belediye Başkanıyken filtresiz fabrikaları kapattığımda cümle alem ayağa kalkmıştı! Yıl 1984 idi…

Sonra neler oldu, neler yaşandı ki denizler küsmeye, kusmaya başladı.

Temizleyin bakalım salyayı!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.