Kuvay Sanlı
Köşe Yazarı
Kuvay Sanlı
 

Bir Hata, Bir Ayrıntı, Bir Gerçek

[simple-author-box] Erdoğan’ın Metnindeki Hata Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, bilindiği gibi sokağa çıkma kısıtlamasının saatlerini yanlış aktardı. Erdoğan'ın metninin yanlış yazılmış olması bir hata; düzeltilmesi zor olmayan ve sonrası için dikkatli davranılmasını gerektiren. Bu hatanın devamında, önemli bir sorunumuz kendini gösterdi: Hatayı açıkta bir şey görmüş nidasıyla karşılayan ve çiğ kahkaha atanlar, gündemin merkezine bu formel hatayı taşıyanlar… Bir de hızlı sonuca varan bir kitle var. Hemen her şeyi bir kategori içerisinde değerlendirmek zorunda hissedenler, kendi ezberi dışında düşünemeyenler. Bu yazanlardan "Erdoğan'ı savunuyor" sonucu çıkaracaklardan söz ediyorum. İlk hatayı ve benzerlerini gidermek kolay. Ancak diğer sorunu gidermek, akılda ilerlemeye gereksinim duyar; insanın bu ilerlemesinin zaman aldığı… * Dikkatlerden Kaçan Ayrıntı Erdoğan konuşmasında İzmir depremi çalışmaları için kişilere, AFAD başkanı ve bakanlara teşekkür ederken, bir örnekte kişiye değil kuruma teşekkür etti: İçişleri Bakanlığı. Bu detayı “O çalışmalar sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Covid-19’dan dolayı tedavi sürecindeydi” diye mi okumalıyız, yoksa farklı mı? * Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: “Ekonomi ile Hukuk Arasındaki İlişkiye Önem Veriyoruz” Biz de bu söze önem veriyoruz. Çünkü hukukun varlığı, keyfiliğin önüne geçer. Hukuk, rastlantısal gelişecek durumlara izin vermez. Bakan Elvan’ın sözü, hukuk zemininin güçlenmesi için çalışılacağını düşündürür. Bu akılcı yaklaşım değerli. Çünkü “Ekonomi eşittir etik” diyebileceğimiz ölçüde hukukun da ilerisinde etik, ekonomide de belirleyicidir. Bu gerçeğin nesnelliği öylesine güçlüdür ki, hani ekonomi ile hukuk ilişkisini önemseyen beyan dahi zayıf kalır.
Ekleme Tarihi: 20 Kasım 2020 - Cuma

Bir Hata, Bir Ayrıntı, Bir Gerçek

[simple-author-box]

Erdoğan’ın Metnindeki Hata

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, bilindiği gibi sokağa çıkma kısıtlamasının saatlerini yanlış aktardı.

Erdoğan'ın metninin yanlış yazılmış olması bir hata; düzeltilmesi zor olmayan ve sonrası için dikkatli davranılmasını gerektiren.

Bu hatanın devamında, önemli bir sorunumuz kendini gösterdi: Hatayı açıkta bir şey görmüş nidasıyla karşılayan ve çiğ kahkaha atanlar, gündemin merkezine bu formel hatayı taşıyanlar…

Bir de hızlı sonuca varan bir kitle var. Hemen her şeyi bir kategori içerisinde değerlendirmek zorunda hissedenler, kendi ezberi dışında düşünemeyenler. Bu yazanlardan "Erdoğan'ı savunuyor" sonucu çıkaracaklardan söz ediyorum.

İlk hatayı ve benzerlerini gidermek kolay. Ancak diğer sorunu gidermek, akılda ilerlemeye gereksinim duyar; insanın bu ilerlemesinin zaman aldığı…

*

Dikkatlerden Kaçan Ayrıntı

Erdoğan konuşmasında İzmir depremi çalışmaları için kişilere, AFAD başkanı ve bakanlara teşekkür ederken, bir örnekte kişiye değil kuruma teşekkür etti: İçişleri Bakanlığı.

Bu detayı “O çalışmalar sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Covid-19’dan dolayı tedavi sürecindeydi” diye mi okumalıyız, yoksa farklı mı?

*

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: “Ekonomi ile Hukuk Arasındaki İlişkiye Önem Veriyoruz”

Biz de bu söze önem veriyoruz. Çünkü hukukun varlığı, keyfiliğin önüne geçer. Hukuk, rastlantısal gelişecek durumlara izin vermez. Bakan Elvan’ın sözü, hukuk zemininin güçlenmesi için çalışılacağını düşündürür.

Bu akılcı yaklaşım değerli. Çünkü “Ekonomi eşittir etik” diyebileceğimiz ölçüde hukukun da ilerisinde etik, ekonomide de belirleyicidir. Bu gerçeğin nesnelliği öylesine güçlüdür ki, hani ekonomi ile hukuk ilişkisini önemseyen beyan dahi zayıf kalır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.