Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Doğa Boşluk Sevmez

En temel fizik kurallarından biri der ki: Madde boşluk bırakmamak üzere tüm doğayı kaplar. Bu kural çok değişik alanlarda sürekli kendini ispat eder. Kanunlarda bir boşluk varsa birileri muhakkak bundan fayda sağlamaya çalışır. Toplumlarda otorite boşluğu varsa başka radikal yapılar ortaya çıkar. İşletmenizde net olmayan kurallar varsa, herkes kendi işine geldiği gibi davranır. . Müşterilerinize yeterince ilgi göstermezseniz onları rakiplere kaptırırsınız. Zamanınızı kendi istediğiniz gibi planlamazsanız onu başkaları sizin yerinize planlar. Zihin de hiçbir zaman boş kalmaz. Zihninizi olumlu düşüncelerle meşgul etmezseniz sürekli negatif senaryolar üretir. Yolunda gitmeyen bir şeyler varsa o zaman hangi konularda boşluk olduğunu bulun ve oyunun kurallarını açıkça tarif ederek bu boşlukları ortadan kaldırın. Peki bu kanunu kendi lehimize nasıl kullanacağız? Giden bir şeyin yerine yenisi gelir. Kapanan her kapının ardından başka bir kapı açılır. Elde etmek istediğiniz şeyler için yer açın. Hayatınıza yeni şeylerin gelmesini istiyorsanız eskileri gönderdiğinizden emin olun. Bırakmayı bilmezseniz sıkışıp kalırsınız. Bazen daha tatmin edici ve kazançlı faaliyetlere yer açmak için müşterileri ve size neşe getirmeyen faaliyetleri bırakmak zorunda kalabilirsiniz. Kendinize şunu sorun: ‘ Hayatımda şunlara yer açmak için neleri göndermeliyim?’ Doğa her boşluğu bir şekilde doldurur. Büyümek için yer varsa büyürsünüz. Bir şeyin büyüyüp gelişmesini istiyorsak onun için yer yaratmalıyız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 15 Şubat 2023 - Çarşamba

Doğa Boşluk Sevmez

En temel fizik kurallarından biri der ki: Madde boşluk bırakmamak üzere tüm doğayı kaplar.

Bu kural çok değişik alanlarda sürekli kendini ispat eder.

  • Kanunlarda bir boşluk varsa birileri muhakkak bundan fayda sağlamaya çalışır.
  • Toplumlarda otorite boşluğu varsa başka radikal yapılar ortaya çıkar.
  • İşletmenizde net olmayan kurallar varsa, herkes kendi işine geldiği gibi davranır. .
  • Müşterilerinize yeterince ilgi göstermezseniz onları rakiplere kaptırırsınız.
  • Zamanınızı kendi istediğiniz gibi planlamazsanız onu başkaları sizin yerinize planlar.
  • Zihin de hiçbir zaman boş kalmaz. Zihninizi olumlu düşüncelerle meşgul etmezseniz sürekli negatif senaryolar üretir.

Yolunda gitmeyen bir şeyler varsa o zaman hangi konularda boşluk olduğunu bulun ve oyunun kurallarını açıkça tarif ederek bu boşlukları ortadan kaldırın.

Peki bu kanunu kendi lehimize nasıl kullanacağız?

Giden bir şeyin yerine yenisi gelir. Kapanan her kapının ardından başka bir kapı açılır.

Elde etmek istediğiniz şeyler için yer açın. Hayatınıza yeni şeylerin gelmesini istiyorsanız eskileri gönderdiğinizden emin olun. Bırakmayı bilmezseniz sıkışıp kalırsınız. Bazen daha tatmin edici ve kazançlı faaliyetlere yer açmak için müşterileri ve size neşe getirmeyen faaliyetleri bırakmak zorunda kalabilirsiniz.

Kendinize şunu sorun: ‘ Hayatımda şunlara yer açmak için neleri göndermeliyim?’

Doğa her boşluğu bir şekilde doldurur. Büyümek için yer varsa büyürsünüz. Bir şeyin büyüyüp gelişmesini istiyorsak onun için yer yaratmalıyız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.