Buket Nizamoğlu
Köşe Yazarı
Buket Nizamoğlu
 

Yengeç Burcu’nda Merkür’yen Dolunay: “Geçmişin Ayak İzleri”

2023 yılının ilk dolunayı Yengeç burcunun 16. derecesinde,7 Ocak tarihinde gerçekleşiyor. Dolunay Merkür’le direkt kontak halinde ve Merkür Oğlak burcu’nda retroda… Peki tüm bunların anlamı nedir? Öncelikle her dolunayın hayatlarımızda ruhsal, mental veya dünyevi konularda bir final enerjisi taşıdığını belirtmeliyim. Önemli yüzleşmeler yaşadığımız ve ektiğimizi biçtiğimiz zamanlar da diyebiliriz bu süreçlere... Yengeç ve Oğlak burcu arketiplerinin karşı duruşta olması, geçmişle gelecek arasında sıkışacağımızı anlatabilir. Yanı sıra özel hayat ile kariyer arasında dengeyi sağlamak bir parça zorlaşacaktır. Tüm bunlara Merkür’ün eşlik ediyor olması gerçekçi taraflarımızı ve bilinçli yönelimlerimizi daha da aktif hale getirecektir. En azından hayaller ve gerçekler kendi içinde masaya yatırılacaktır. Pek tabii ki Merkür’ün retroda oluşu geçmişin ayak izleri ile uğraşacağımızı işaret ediyor. Özetle bu dolunay adeta bizlere: “Yeni yıla girdin; yeni başlangıçlar yapmak istiyorsun; hayatını dengeye oturtmak istiyorsun biliyorum; ama önce geçmişte yarım bıraktıklarını düzenle, sonra gaza bas ve ilerle.”diyor. Ocak ayında ve pek tabii ki yeni yılda adımlarımızı sağlam atmak istiyorsak zodyakın bize verdiği bu mesajı iyi okumalıyız. Dolunay enerjilerini en fazla kimler hissedecek? Pek tabii ki hepimiz doğum haritalarımız ölçüsünde bir takım etkiler alacağız. Lakin en büyük etkiyi Yengeç, Oğlak, Koç ve Terazi burçları alacaktır. Ülkemizin de yükselen burcunun Yengeç olduğunu düşündüğümüzde Türkiye’yi bayağı etkisi altına alabilecek bir dolunay… Yengeç burcu koruma, kollanma, beslenme, gıda, iç güvenlik ve aidiyet gibi sıfatları içinde barındıran bir burç… Dolayısıyla yaklaşık 15 gün boyunca ülkemizin geçmişte kalmış iç meselelerinin yoğun bir şekilde vurgulanacağını söyleyebilirim. Dolunay’ın, TC natal haritasının Plüton’u ile kurduğu teması da eklersek, hepimiz için güçlü bir dönüşüm kaçınılmaz gibi duruyor. Mutlu günler diliyorum.
Ekleme Tarihi: 04 Ocak 2023 - Çarşamba

Yengeç Burcu’nda Merkür’yen Dolunay: “Geçmişin Ayak İzleri”

2023 yılının ilk dolunayı Yengeç burcunun 16. derecesinde,7 Ocak tarihinde gerçekleşiyor. Dolunay Merkür’le direkt kontak halinde ve Merkür Oğlak burcu’nda retroda… Peki tüm bunların anlamı nedir? Öncelikle her dolunayın hayatlarımızda ruhsal, mental veya dünyevi konularda bir final enerjisi taşıdığını belirtmeliyim. Önemli yüzleşmeler yaşadığımız ve ektiğimizi biçtiğimiz zamanlar da diyebiliriz bu süreçlere... Yengeç ve Oğlak burcu arketiplerinin karşı duruşta olması, geçmişle gelecek arasında sıkışacağımızı anlatabilir. Yanı sıra özel hayat ile kariyer arasında dengeyi sağlamak bir parça zorlaşacaktır. Tüm bunlara Merkür’ün eşlik ediyor olması gerçekçi taraflarımızı ve bilinçli yönelimlerimizi daha da aktif hale getirecektir. En azından hayaller ve gerçekler kendi içinde masaya yatırılacaktır. Pek tabii ki Merkür’ün retroda oluşu geçmişin ayak izleri ile uğraşacağımızı işaret ediyor. Özetle bu dolunay adeta bizlere: “Yeni yıla girdin; yeni başlangıçlar yapmak istiyorsun; hayatını dengeye oturtmak istiyorsun biliyorum; ama önce geçmişte yarım bıraktıklarını düzenle, sonra gaza bas ve ilerle.”diyor. Ocak ayında ve pek tabii ki yeni yılda adımlarımızı sağlam atmak istiyorsak zodyakın bize verdiği bu mesajı iyi okumalıyız.

Dolunay enerjilerini en fazla kimler hissedecek? Pek tabii ki hepimiz doğum haritalarımız ölçüsünde bir takım etkiler alacağız. Lakin en büyük etkiyi Yengeç, Oğlak, Koç ve Terazi burçları alacaktır. Ülkemizin de yükselen burcunun Yengeç olduğunu düşündüğümüzde Türkiye’yi bayağı etkisi altına alabilecek bir dolunay… Yengeç burcu koruma, kollanma, beslenme, gıda, iç güvenlik ve aidiyet gibi sıfatları içinde barındıran bir burç… Dolayısıyla yaklaşık 15 gün boyunca ülkemizin geçmişte kalmış iç meselelerinin yoğun bir şekilde vurgulanacağını söyleyebilirim. Dolunay’ın, TC natal haritasının Plüton’u ile kurduğu teması da eklersek, hepimiz için güçlü bir dönüşüm kaçınılmaz gibi duruyor.

Mutlu günler diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.