Buket Nizamoğlu
Köşe Yazarı
Buket Nizamoğlu
 

Güneş ve Satürn Balık’ta Kavuşuyor! Mesafeli Zamanlar… Bloke Etkiler…

29 Şubat 2024’te galaksimizin ışığı Güneş ile karma’nın lordu Satürn Balık burcunun 9. derecesinde kavuşuyorlar. Etkisini çoktan hissetmeye başladık ve mart ayında da bu etkiyi bir süre hissediyor olacağız. Güneş ile kavuşan gezegenler belli bir mesafeden sonra yanmaya başlarlar ve Güneş ilgili gezegene zarar verir. Bu bilgi Satürn için geçerli değildir. Zira klasik astrolojide Güneş’e Satürn’den başka hiçbir gezegen zarar veremez. Satürn soğuk doğada olduğundan Güneş’in ısı ve ışığını bir nevi emer. Yani Güneş bir yıldız olarak sanki işlevini yapamaz hale gelir. Astroloji sembolizmasında Güneş benlik ego ve bilinç ile alakalı olduğundan kendimizi ifade etme ve ışığımızı yansıtabilme yetimizi anlatır. Güneş ve Satürn kavuştuğunda hangi burçta olursak olalım benlikten ışık yansıması azalır. Satürn’ün engelleyici koşulları nedeniyle hayatımızda kalın duvarlar oluşur. Kendimizi baskılanmış ve tıkanmış hissederiz. Güneş ve Satürn kavuşumları yılda sadece bir kere olur ve bu dönemlerde hayat resmen akmaz. İşte böyle bir dönemden geçerken hayatımızda prangalar çoğalacaktır. Satürn statükocudur kural koyandır. Burada Satürn Balık’ın amacı aslında hayata gerçekçi gözlerle bakabilmemizdir. Ayaklarımızın yere sağlam basabilmesi ve olgunlaşabilmemiz için insanlığı terbiye etmeye çalışan Satürn’ün mesajı:  “Sorumluluklarını farkına var. Hayat kolay değil. Çalışman ve üretmen gerek. Tekamülüne ulaşmak istiyorsan çocukça davranmayı bırakmalısın. Olgun ve ciddi davranman bu zamana kadar yaptıklarınla yüzleşmen gerek. Bu hayat fani ve sen aslında bir simülasyonun içindesin. Burası sadece öte aleme geçebilmen için bir eşik…Bu eşikten atlayabilmen için idrakını ve farkındalığını yüksek tutmalısın. ” 29 Şubat ve artı-eksi bir haftalık süreçte hayatımızda kısırdöngülerin çoğalması söz konusu…Doğal afetler açısından kritik bir zaman diliminde olabiliriz. Sağlık şartları özen ister çünkü Güneş bir sağlık göstergesidir. Satürn’den gelen soğuk duş etkisi Güneş’i yıpratacaktır. Güneş ve Satürn sembolizmada otorite figürlerini anlatır. Bu bakımdan küresel ölçekte devlet adamları liderler ve ünlü kişilerin sağlık ya da vefat haberleri gündeme düşebilir. Şifa ile ilgili alanlarda örneğin ilaçlar bazında kıtlık frekansı gelişebilir. Daha makro bakarsak Satürn Balık transiti 2026 yılına kadar devam edecek. Transit dönemi salgınlar açısından önem arz ediyor. Tedbiren bağışıklığı kuvvetli tutmak ve insan ilişkilerinde mesafeleri korumak iyi olabilir. Zira Satürn demek sınır çizmek demektir. Balık burcu sınır çizmekte zorlandığından transit daha kaotik bir hale geliyor. Tekrardan eski model salgın frekansında olmamız zor ama ben yine de uyarmak isterim. Mutlu günler dilerim. 
Ekleme Tarihi: 27 Şubat 2024 - Salı

Güneş ve Satürn Balık’ta Kavuşuyor! Mesafeli Zamanlar… Bloke Etkiler…

29 Şubat 2024’te galaksimizin ışığı Güneş ile karma’nın lordu Satürn Balık burcunun 9. derecesinde kavuşuyorlar. Etkisini çoktan hissetmeye başladık ve mart ayında da bu etkiyi bir süre hissediyor olacağız.

Güneş ile kavuşan gezegenler belli bir mesafeden sonra yanmaya başlarlar ve Güneş ilgili gezegene zarar verir. Bu bilgi Satürn için geçerli değildir. Zira klasik astrolojide Güneş’e Satürn’den başka hiçbir gezegen zarar veremez. Satürn soğuk doğada olduğundan Güneş’in ısı ve ışığını bir nevi emer. Yani Güneş bir yıldız olarak sanki işlevini yapamaz hale gelir. Astroloji sembolizmasında Güneş benlik ego ve bilinç ile alakalı olduğundan kendimizi ifade etme ve ışığımızı yansıtabilme yetimizi anlatır. Güneş ve Satürn kavuştuğunda hangi burçta olursak olalım benlikten ışık yansıması azalır. Satürn’ün engelleyici koşulları nedeniyle hayatımızda kalın duvarlar oluşur. Kendimizi baskılanmış ve tıkanmış hissederiz. Güneş ve Satürn kavuşumları yılda sadece bir kere olur ve bu dönemlerde hayat resmen akmaz. İşte böyle bir dönemden geçerken hayatımızda prangalar çoğalacaktır. Satürn statükocudur kural koyandır. Burada Satürn Balık’ın amacı aslında hayata gerçekçi gözlerle bakabilmemizdir. Ayaklarımızın yere sağlam basabilmesi ve olgunlaşabilmemiz için insanlığı terbiye etmeye çalışan Satürn’ün mesajı:

 “Sorumluluklarını farkına var. Hayat kolay değil. Çalışman ve üretmen gerek. Tekamülüne ulaşmak istiyorsan çocukça davranmayı bırakmalısın. Olgun ve ciddi davranman bu zamana kadar yaptıklarınla yüzleşmen gerek. Bu hayat fani ve sen aslında bir simülasyonun içindesin. Burası sadece öte aleme geçebilmen için bir eşik…Bu eşikten atlayabilmen için idrakını ve farkındalığını yüksek tutmalısın. ”

29 Şubat ve artı-eksi bir haftalık süreçte hayatımızda kısırdöngülerin çoğalması söz konusu…Doğal afetler açısından kritik bir zaman diliminde olabiliriz. Sağlık şartları özen ister çünkü Güneş bir sağlık göstergesidir. Satürn’den gelen soğuk duş etkisi Güneş’i yıpratacaktır. Güneş ve Satürn sembolizmada otorite figürlerini anlatır. Bu bakımdan küresel ölçekte devlet adamları liderler ve ünlü kişilerin sağlık ya da vefat haberleri gündeme düşebilir. Şifa ile ilgili alanlarda örneğin ilaçlar bazında kıtlık frekansı gelişebilir.

Daha makro bakarsak Satürn Balık transiti 2026 yılına kadar devam edecek. Transit dönemi salgınlar açısından önem arz ediyor. Tedbiren bağışıklığı kuvvetli tutmak ve insan ilişkilerinde mesafeleri korumak iyi olabilir. Zira Satürn demek sınır çizmek demektir. Balık burcu sınır çizmekte zorlandığından transit daha kaotik bir hale geliyor. Tekrardan eski model salgın frekansında olmamız zor ama ben yine de uyarmak isterim.

Mutlu günler dilerim. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.