Buket Nizamoğlu
Köşe Yazarı
Buket Nizamoğlu
 

Satürn Balık Burcu’nda… “Sudan Çıkmış Balığa Dönmek”

7 Mart 2023’te Satürn,  Balık burcuna geçti. Transit ortalama iki buçuk yıl boyunca devam edecek. Transitin hayatımıza olası tesirlerine geçmeden önce Satürn’ü biraz tanımak ve anlamak gerekli...  Satürn, geleneksel sıralamada Güneş’e en uzak gezegendir. Bu uzaklık astroloji’de Güneş’le sembolize edilen konularda bir zıtlık yaratır. Mesela, Güneş ne kadar hayat veren bir yapıda ise Satürn o kadar ölümle alakalıdır; Güneş ne kadar sıcaksa, Satürn o kadar soğuktur; Güneş ne kadar aydınlıksa Satürn o kadar karanlık doğadadır diyebiliriz. Klasik Astroloji’de “büyük kötücül” olarak tanımlanması da tamamen bununla bağlantılı… Satürn hangi burca geçerse geçsin özü ve doğası pek sevimli değil. Öncelikle bunu farkında olmamız gerekiyor. Astroloji sembolizmasında Satürn kısaca nelerle alakalıdır, biraz da bu mevzuya değinmek istiyorum. İçindeki negatif enerjiler nedeniyle Satürn astrolojik yorumlamalarda genellikle olumsuzlukları açığa çıkartır. Sorumlulukları, sınırlanmaları, daralmaları ve engelleyici koşulları ifade eder. Zodyak’ın başöğretmeni, Karma’nın Lordu olarak da sıfatlandırdığımız bir gezegen… Bu şekilde nitelendirmemizin sebebi akaşik kayıtlar ve ilahi adalet ile alakalı bir kısmı yönetiyor olmasından kaynaklanır. Gök kubbenin yedinci feleği olarak bilinen Satürn bize hayat dersleri vermek, bizleri olgunlaştırmak ve tekamüle yakınlaştırmak bazında bir etki yaratır. Yani aslında Satürn, ruhun amacını gerçekleştirip gerçekleştiremeyişiyle alakalı testleri yapmakla görevlidir. Feleğin çemberinden geçmek tabiri de tamamen Satürn’le alakalıdır. Gezegen,  genelde mutsuz bir akış yarattığından mutlu bir zaman dilimi yaşadığımızda “Felekten bir gün çaldık. ” ifadesini kullanırız. Tıpkı eli sopalı bir öğretmen gibi düşünebiliriz Satürn’ü… Disipline ve terbiye ederek bizi dünya okulundan mezun etmeye çalışır. Böylece Satürn’ün hayatımızda bıraktığı derin izlerle olgunlaşır ve okuldan mezun oluruz. Bazen de mezuniyet söz konusu olmaz. Zira Satürn’ün sınavlarını geçemeyenler bütünlemeye kalırlar. Ve o dersi anlayana kadar da aynı kısır döngülerde takılıp kalırlar. İşte burada da karma yasaları ve ilahi adalet dediğimiz olgu devreye girer. Satürn, hangi burca girerse o burcun temsil ettiği ana koşulları test eder. Balık burcu su elementinde ve zodyak’ın son burcu… Bu bakımdan önümüzdeki kabaca iki buçuk yıllık süreçte sularla alakalı konu ve gündemler önem kazanacak diyebiliriz. Özetle suyla ilgili meselelerde engeller, daralmalar ve sınırlanmalar çok mümkün… Bu vesileyle kuraklık ve buna bağlı oluşabilecek diğer problemlere karşı tedbirli olmamız gerektiğini hepinize buradan duyurmuş olayım. Satürn’ün insanlığa vereceği en büyük ders, suyun ne kadar aziz olduğu. . .  Bunu hala farkına varamayan insanlık için, ”sudan çıkmış balığa dönme” vakti geldi diye düşünüyorum. Transitin diğer potansiyellerini bir başka yazıda detaylandırmak niyetiyle… Zira transit o kadar derin bir enerjide ki üstüne kitap bile yazılır. Mutlu günler diliyorum.
Ekleme Tarihi: 07 Mart 2023 - Salı

Satürn Balık Burcu’nda… “Sudan Çıkmış Balığa Dönmek”

7 Mart 2023’te Satürn,  Balık burcuna geçti. Transit ortalama iki buçuk yıl boyunca devam edecek. Transitin hayatımıza olası tesirlerine geçmeden önce Satürn’ü biraz tanımak ve anlamak gerekli...  Satürn, geleneksel sıralamada Güneş’e en uzak gezegendir. Bu uzaklık astroloji’de Güneş’le sembolize edilen konularda bir zıtlık yaratır. Mesela, Güneş ne kadar hayat veren bir yapıda ise Satürn o kadar ölümle alakalıdır; Güneş ne kadar sıcaksa, Satürn o kadar soğuktur; Güneş ne kadar aydınlıksa Satürn o kadar karanlık doğadadır diyebiliriz. Klasik Astroloji’de “büyük kötücül” olarak tanımlanması da tamamen bununla bağlantılı…

Satürn hangi burca geçerse geçsin özü ve doğası pek sevimli değil. Öncelikle bunu farkında olmamız gerekiyor. Astroloji sembolizmasında Satürn kısaca nelerle alakalıdır, biraz da bu mevzuya değinmek istiyorum. İçindeki negatif enerjiler nedeniyle Satürn astrolojik yorumlamalarda genellikle olumsuzlukları açığa çıkartır. Sorumlulukları, sınırlanmaları, daralmaları ve engelleyici koşulları ifade eder. Zodyak’ın başöğretmeni, Karma’nın Lordu olarak da sıfatlandırdığımız bir gezegen… Bu şekilde nitelendirmemizin sebebi akaşik kayıtlar ve ilahi adalet ile alakalı bir kısmı yönetiyor olmasından kaynaklanır. Gök kubbenin yedinci feleği olarak bilinen Satürn bize hayat dersleri vermek, bizleri olgunlaştırmak ve tekamüle yakınlaştırmak bazında bir etki yaratır. Yani aslında Satürn, ruhun amacını gerçekleştirip gerçekleştiremeyişiyle alakalı testleri yapmakla görevlidir. Feleğin çemberinden geçmek tabiri de tamamen Satürn’le alakalıdır. Gezegen,  genelde mutsuz bir akış yarattığından mutlu bir zaman dilimi yaşadığımızda “Felekten bir gün çaldık. ” ifadesini kullanırız. Tıpkı eli sopalı bir öğretmen gibi düşünebiliriz Satürn’ü… Disipline ve terbiye ederek bizi dünya okulundan mezun etmeye çalışır. Böylece Satürn’ün hayatımızda bıraktığı derin izlerle olgunlaşır ve okuldan mezun oluruz. Bazen de mezuniyet söz konusu olmaz. Zira Satürn’ün sınavlarını geçemeyenler bütünlemeye kalırlar. Ve o dersi anlayana kadar da aynı kısır döngülerde takılıp kalırlar. İşte burada da karma yasaları ve ilahi adalet dediğimiz olgu devreye girer.

Satürn, hangi burca girerse o burcun temsil ettiği ana koşulları test eder. Balık burcu su elementinde ve zodyak’ın son burcu… Bu bakımdan önümüzdeki kabaca iki buçuk yıllık süreçte sularla alakalı konu ve gündemler önem kazanacak diyebiliriz. Özetle suyla ilgili meselelerde engeller, daralmalar ve sınırlanmalar çok mümkün… Bu vesileyle kuraklık ve buna bağlı oluşabilecek diğer problemlere karşı tedbirli olmamız gerektiğini hepinize buradan duyurmuş olayım. Satürn’ün insanlığa vereceği en büyük ders, suyun ne kadar aziz olduğu. . .  Bunu hala farkına varamayan insanlık için, ”sudan çıkmış balığa dönme” vakti geldi diye düşünüyorum. Transitin diğer potansiyellerini bir başka yazıda detaylandırmak niyetiyle… Zira transit o kadar derin bir enerjide ki üstüne kitap bile yazılır.

Mutlu günler diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.