Buket Nizamoğlu
Köşe Yazarı
Buket Nizamoğlu
 

Oğlak Burcu’nda dolunay: Dönüştürücü finaller…

13 Temmuz 2022’de Oğlak burcunun yirmi birinci derecesinde Plüton’un hatta Merkür’ün başrolde olduğu bir dolunay yaşayacağız. Etkilerini azalarak on beş gün kadar hissedeceğimiz bu dolunay yaz ortasında önemli gelişmeleri hayatımıza getirebilir. Her dolunay zamanı tamamlanmalar ve sonlanmalar yaşama olasılığımız fazladır. Bu dönemler ruhsal anlamda da genelde zorlandığımız süreçlerdir aslında… Neticede Güneş kimlik, Ay ise duygusal yönlerimizle bağlantılı… Dolunay zamanlarında Güneş ve Ay karşıt açıda olduğundan bu iki temada yani kimlik ve duygular bazında çatışmalar yaşanır. Bu dolunayda bahsettiğim çatışmalar biraz daha üst oktavdan yaşanacak gibi… Zira dönüşüm gezegeni Plüton dolunayla kavuşum ve karşıt kontaklar halinde… Astroloji’de Plüton krizlerle büyümek ve bu sayede dönüşmekle alakalıdır. Bu bağlamda yaşanacak zorluklar birçoğumuz için tırtıldan kelebek olmaya benzer bir durum yaşatacaktır. Oğlak burcu astroloji sembolizmasında sorumluluk, disiplin, düzen ve kararlı olmakla bağlantılı yönlerimizi temsil eder. Dolayısıyla dolunayın enerjileri gerçeklerle yüzleşme bağlamında pek çoğumuza önemli hayat sınavlarını yaşatabilir. Merkür’ün buradaki işlevi ise daha çok haberleşme ve iletişimsel temalarla ilintili… Yani bu dönemde alacağımız haberler, duyacağımız bilgiler ya da düşüncelerimiz daha yoğun bir enerji akışında… Özetle Oğlak dolunayının insanlığa vereceği güçlü, derin ve realist mesajları olacak. Ankara’ya göre çıkartılan dolunay an haritasında Kova burcunun yükselen de olması ve hatta birinci evde Satürn’ün yerleşmesi çok çarpıcı diyebilirim. Zira işin içinde Satürn’ün oluşu karma yasaları ve külli irade ile ilişkili durumları işaret etmekte. Kova yerleşimi ise hayatımızda bazı yenilenmelerin olacağına vurgu yapmakta. Lakin yeniliklerin akışkanlığı yavaş… Çünkü Satürn’yen etkiler hayatımıza “iki ileri bir geri” formlar katacaktır. Kısacası bu dolunayda engeller ve gecikmeler yaşanabilir. Başka bir açıdan Satürn’ün retroda oluşu geçmişte kalmış ve henüz kapanmamış hesapları karşımıza çıkartabilir. Ek olarak önümüzdeki günlerde sağlık açısından iskelet sistemi, dizler, dişler ve cilt hassaslaşabilir. Ruh dünyamız karamsarlıklara çekilebilir; hatta depresif etkiler çoğalabilir. Dikkat! Mutlu günler diliyorum.
Ekleme Tarihi: 14 Temmuz 2022 - Perşembe

Oğlak Burcu’nda dolunay: Dönüştürücü finaller…

13 Temmuz 2022’de Oğlak burcunun yirmi birinci derecesinde Plüton’un hatta Merkür’ün başrolde olduğu bir dolunay yaşayacağız. Etkilerini azalarak on beş gün kadar hissedeceğimiz bu dolunay yaz ortasında önemli gelişmeleri hayatımıza getirebilir. Her dolunay zamanı tamamlanmalar ve sonlanmalar yaşama olasılığımız fazladır. Bu dönemler ruhsal anlamda da genelde zorlandığımız süreçlerdir aslında… Neticede Güneş kimlik, Ay ise duygusal yönlerimizle bağlantılı… Dolunay zamanlarında Güneş ve Ay karşıt açıda olduğundan bu iki temada yani kimlik ve duygular bazında çatışmalar yaşanır. Bu dolunayda bahsettiğim çatışmalar biraz daha üst oktavdan yaşanacak gibi… Zira dönüşüm gezegeni Plüton dolunayla kavuşum ve karşıt kontaklar halinde… Astroloji’de Plüton krizlerle büyümek ve bu sayede dönüşmekle alakalıdır. Bu bağlamda yaşanacak zorluklar birçoğumuz için tırtıldan kelebek olmaya benzer bir durum yaşatacaktır.

Oğlak burcu astroloji sembolizmasında sorumluluk, disiplin, düzen ve kararlı olmakla bağlantılı yönlerimizi temsil eder. Dolayısıyla dolunayın enerjileri gerçeklerle yüzleşme bağlamında pek çoğumuza önemli hayat sınavlarını yaşatabilir. Merkür’ün buradaki işlevi ise daha çok haberleşme ve iletişimsel temalarla ilintili… Yani bu dönemde alacağımız haberler, duyacağımız bilgiler ya da düşüncelerimiz daha yoğun bir enerji akışında… Özetle Oğlak dolunayının insanlığa vereceği güçlü, derin ve realist mesajları olacak.

Ankara’ya göre çıkartılan dolunay an haritasında Kova burcunun yükselen de olması ve hatta birinci evde Satürn’ün yerleşmesi çok çarpıcı diyebilirim. Zira işin içinde Satürn’ün oluşu karma yasaları ve külli irade ile ilişkili durumları işaret etmekte. Kova yerleşimi ise hayatımızda bazı yenilenmelerin olacağına vurgu yapmakta. Lakin yeniliklerin akışkanlığı yavaş… Çünkü Satürn’yen etkiler hayatımıza “iki ileri bir geri” formlar katacaktır. Kısacası bu dolunayda engeller ve gecikmeler yaşanabilir. Başka bir açıdan Satürn’ün retroda oluşu geçmişte kalmış ve henüz kapanmamış hesapları karşımıza çıkartabilir. Ek olarak önümüzdeki günlerde sağlık açısından iskelet sistemi, dizler, dişler ve cilt hassaslaşabilir. Ruh dünyamız karamsarlıklara çekilebilir; hatta depresif etkiler çoğalabilir. Dikkat!

Mutlu günler diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.