Buket Nizamoğlu
Köşe Yazarı
Buket Nizamoğlu
 

MERKÜR RETROSU: Geçmiş Geçmemiş miydi?

İletişim gezegeni Merkür, 9 Eylül-3 Ekim 2022 tarihleri arasında retro harekette… Retro süreci Terazi burcunda başlayıp, 23 Eylül itibariyle Başak burcunda devam edecek. Retro dönemleri geçmişin ayak izleri gibidir. Gerileyen gezegen transitleri, geçmişte yarım kalmış konuların üzerinden geçmek adına ideal vakitlerdir. Adeta sistemin bize verdiği ikinci bir şans gibidir. Terazi ve Başak burçlarında gerileyen Merkür; aşk, ilişkiler, iş ve kariyer bağlamında dejavular yaşayacağımızı anlatmakta. Yani geçmişte kaçırdığımız bir iş fırsatı ya da sorumluluk tekrardan önem kazanabilir. Ya da mazide kalmış aşkların daha fazla vurgulanacağı söylenebilir. Astroloji’de bir gezegenin geri gidiyor olması asalet kaybı olarak nitelendirilir. Böylece ilgili gezegenin sembolize ettiği sahalarda yavaşlamalar ve gecikmeler oluşur. Örneğin Merkür; iletişim, eğitim, ticaret, reklam, medya ve ulaşım gibi sektörlerle direkt olarak ilişkilidir. Bu bağlamda retro döneminde saydığım alanlardaki işler “iki ileri bir geri” giden formlarda olacaktır. İşte bu yüzden de “Merkür retro döneminde radikal kararlar almak doğru değildir. ” deriz. Kısacası yeni ya da taptaze girişimler için retro sürecinin bitmesini ya da Merkür’ün hızlanmasını beklemek doğru bir yaklaşım olacaktır. Merkür retrosu burçları hangi alanlarda maziye götürecek; hangi temalarda yavaşlatacak? (Öncelikle yükselen burcunuza göre okuyunuz. ) Koç ve Yükselen Koç: Aşk, ortaklı konular, hukuk, iş ve kariyer Boğa ve Yükselen Boğa:  Sağlık, iş, kariyer, aşk ve spekülatif sahalar İkizler ve Yükselen İkizler: Aile, aşk, hobiler ve çocuklar Yengeç ve Yükselen Yengeç: Aile, eğitim, ticaret, iletişim ve ulaşım Aslan ve Yükselen Aslan: Para, kazançlar, iletişim, ticaret ve eğitim Başak ve Yükselen Başak: Para, kazançlar, iş, kariyer ve aşk Terazi ve Yükselen Terazi:  Sağlık, para, iş, kariyer ve aşk Akrep ve Yükselen Akrep:  Aşk, sosyal çevre, arkadaşlar ve sağlık Yay ve Yükselen Yay:  Para, sosyal çevre, iş ve kariyer Oğlak ve Yükselen Oğlak:  İş, kariyer, uluslar arası temalar, hukuk ve eğitim Kova ve Yükselen Kova:  İletişim, ticaret, ulaşım, para ve sağlık Balık ve Yükselen Balık:  Para, sağlık, aşk, evlilik ve hukuk Mutlu günler diliyorum.
Ekleme Tarihi: 06 Eylül 2022 - Salı

MERKÜR RETROSU: Geçmiş Geçmemiş miydi?

İletişim gezegeni Merkür, 9 Eylül-3 Ekim 2022 tarihleri arasında retro harekette… Retro süreci Terazi burcunda başlayıp, 23 Eylül itibariyle Başak burcunda devam edecek.

Retro dönemleri geçmişin ayak izleri gibidir. Gerileyen gezegen transitleri, geçmişte yarım kalmış konuların üzerinden geçmek adına ideal vakitlerdir. Adeta sistemin bize verdiği ikinci bir şans gibidir. Terazi ve Başak burçlarında gerileyen Merkür; aşk, ilişkiler, iş ve kariyer bağlamında dejavular yaşayacağımızı anlatmakta. Yani geçmişte kaçırdığımız bir iş fırsatı ya da sorumluluk tekrardan önem kazanabilir. Ya da mazide kalmış aşkların daha fazla vurgulanacağı söylenebilir.

Astroloji’de bir gezegenin geri gidiyor olması asalet kaybı olarak nitelendirilir. Böylece ilgili gezegenin sembolize ettiği sahalarda yavaşlamalar ve gecikmeler oluşur. Örneğin Merkür; iletişim, eğitim, ticaret, reklam, medya ve ulaşım gibi sektörlerle direkt olarak ilişkilidir. Bu bağlamda retro döneminde saydığım alanlardaki işler “iki ileri bir geri” giden formlarda olacaktır. İşte bu yüzden de “Merkür retro döneminde radikal kararlar almak doğru değildir. ” deriz. Kısacası yeni ya da taptaze girişimler için retro sürecinin bitmesini ya da Merkür’ün hızlanmasını beklemek doğru bir yaklaşım olacaktır.

Merkür retrosu burçları hangi alanlarda maziye götürecek; hangi temalarda yavaşlatacak? (Öncelikle yükselen burcunuza göre okuyunuz. )

Koç ve Yükselen Koç: Aşk, ortaklı konular, hukuk, iş ve kariyer

Boğa ve Yükselen Boğa:  Sağlık, iş, kariyer, aşk ve spekülatif sahalar

İkizler ve Yükselen İkizler: Aile, aşk, hobiler ve çocuklar

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Aile, eğitim, ticaret, iletişim ve ulaşım

Aslan ve Yükselen Aslan: Para, kazançlar, iletişim, ticaret ve eğitim

Başak ve Yükselen Başak: Para, kazançlar, iş, kariyer ve aşk

Terazi ve Yükselen Terazi:  Sağlık, para, iş, kariyer ve aşk

Akrep ve Yükselen Akrep:  Aşk, sosyal çevre, arkadaşlar ve sağlık

Yay ve Yükselen Yay:  Para, sosyal çevre, iş ve kariyer

Oğlak ve Yükselen Oğlak:  İş, kariyer, uluslar arası temalar, hukuk ve eğitim

Kova ve Yükselen Kova:  İletişim, ticaret, ulaşım, para ve sağlık

Balık ve Yükselen Balık:  Para, sağlık, aşk, evlilik ve hukuk

Mutlu günler diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.