Buket Nizamoğlu
Köşe Yazarı
Buket Nizamoğlu
 

Mars Başak Burcu'nda

[simple-author-box] “Türk Öğün,  Çalış,  Güven…” (Mustafa Kemal Atatürk) Aksiyon gezegeni Mars 29 Temmuz ile 15 Eylül 2021 tarihleri arasında Başak burcunda hareket ediyor olacak.  Bu bakımdan harekete geçme güdümüz çalışmak, üretmek ve sorumluluk almak bağlamında olacaktır. Çünkü Başak burcunu sembolize eden anahtar kelimeler bunlardır. Başlıkta okuduğunuz ve Ulu önder Atatürk’ün söylediği deyiş bu transiti çok güzel özetliyor aslında… Bu arada deyişte geçen öğün kelimesi övünmek fiili ile aynı şeyi ifade etmemektedir. Bir Türk’e zaten övünmek veya kibir çok da yakışmayacaktır. Öz Türkçe de aklını kullanmak anlamına gelen “öğün” kelimesi Merkür yönetimindeki Başak burcuna ithaf edilebilir. Biliyoruz ki Merkür astroloji’de zihnimizle bağlantılıdır. Deyişteki güven kelimesi ise Başak burcunun gölgeleri arasında yer almaktadır. Çünkü Başak enerjileri negatif anlamda mükemmeliyetçilik, kuruntu veya vesvese olarak da ifade edilebilir. Bu açıdan transit süresince çalışmalarımızı takıntı haline getirmemeli; her şeyi mükemmelleştirmemeye gayret etmeliyiz. Aksi takdirde bir güvensizlik zemini yaratmış oluruz. MERKÜR ASLAN BURCU’NDA… 28 Temmuz ile 11 Ağustos 2021 tarihleri arasında Merkür burç değiştirerek Aslan burcuna geçiş yapıyor. Transit süresince ateşli ve hararetli konuşmalar, hızlı ve girişken tavırlar, egosantrik tutumlar, cesur ve spontane yaklaşımlar artabilir. Dolayısıyla zaman zaman boyumuzu aşan cümlelerle hem kendimizi hem de çevremizdekileri zor durumlara sokabiliriz. Olumlu manada zihinsel yaratıcılığın arttığı bir dönem bizleri bekliyor. Özellikle yazarlar, çizerler ve sanat camiası bakımından… Ek olarak Aslan burcu sabit nitelikte bir burç olduğundan düşüncelerde sabitleşme söz konusu… Bu bağlamda kimseyle iddialaşmamaya gayret etmeliyiz. Yani herkesi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir şekilde bırakmalıyız. Astroloji’de Aslan burcu çocukları, Merkür ise öğretmenleri sembolize ettiğinden;  Türkiye Cumhuriyetinin aydın bir öğretmeni olarak sözlerime bu meşhur deyiş ile son vermek istiyorum. “Öğretmenler! Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. ” Mustafa Kemal Atatürk
Ekleme Tarihi: 28 Temmuz 2021 - Çarşamba

Mars Başak Burcu'nda

[simple-author-box]

“Türk Öğün,  Çalış,  Güven…” (Mustafa Kemal Atatürk)

Aksiyon gezegeni Mars 29 Temmuz ile 15 Eylül 2021 tarihleri arasında Başak burcunda hareket ediyor olacak.  Bu bakımdan harekete geçme güdümüz çalışmak, üretmek ve sorumluluk almak bağlamında olacaktır. Çünkü Başak burcunu sembolize eden anahtar kelimeler bunlardır. Başlıkta okuduğunuz ve Ulu önder Atatürk’ün söylediği deyiş bu transiti çok güzel özetliyor aslında… Bu arada deyişte geçen öğün kelimesi övünmek fiili ile aynı şeyi ifade etmemektedir. Bir Türk’e zaten övünmek veya kibir çok da yakışmayacaktır. Öz Türkçe de aklını kullanmak anlamına gelen “öğün” kelimesi Merkür yönetimindeki Başak burcuna ithaf edilebilir. Biliyoruz ki Merkür astroloji’de zihnimizle bağlantılıdır. Deyişteki güven kelimesi ise Başak burcunun gölgeleri arasında yer almaktadır. Çünkü Başak enerjileri negatif anlamda mükemmeliyetçilik, kuruntu veya vesvese olarak da ifade edilebilir. Bu açıdan transit süresince çalışmalarımızı takıntı haline getirmemeli; her şeyi mükemmelleştirmemeye gayret etmeliyiz. Aksi takdirde bir güvensizlik zemini yaratmış oluruz.

MERKÜR ASLAN BURCU’NDA…

28 Temmuz ile 11 Ağustos 2021 tarihleri arasında Merkür burç değiştirerek Aslan burcuna geçiş yapıyor. Transit süresince ateşli ve hararetli konuşmalar, hızlı ve girişken tavırlar, egosantrik tutumlar, cesur ve spontane yaklaşımlar artabilir. Dolayısıyla zaman zaman boyumuzu aşan cümlelerle hem kendimizi hem de çevremizdekileri zor durumlara sokabiliriz. Olumlu manada zihinsel yaratıcılığın arttığı bir dönem bizleri bekliyor. Özellikle yazarlar, çizerler ve sanat camiası bakımından… Ek olarak Aslan burcu sabit nitelikte bir burç olduğundan düşüncelerde sabitleşme söz konusu… Bu bağlamda kimseyle iddialaşmamaya gayret etmeliyiz. Yani herkesi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir şekilde bırakmalıyız. Astroloji’de Aslan burcu çocukları, Merkür ise öğretmenleri sembolize ettiğinden;  Türkiye Cumhuriyetinin aydın bir öğretmeni olarak sözlerime bu meşhur deyiş ile son vermek istiyorum.

“Öğretmenler! Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. ” Mustafa Kemal Atatürk

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.