Buket Nizamoğlu
Köşe Yazarı
Buket Nizamoğlu
 

Güneş-Neptün karesi: SİS PERDESİ. . .

16 Haziran 2022 tarihinde kesinleşen aslında etkisi birkaç gündür başlamış olan Güneş-Neptün karesi bu haftanın en önemli göstergeleri arasında… Balık ve İkizler burçları arasında gerçekleşen bu kare zorlayıcı bir frekans… Astroloji’de Güneş bilinç ile Neptün ise bilinçaltımızla bağlantılıdır. İkizler ve Balık burçları da bu sembolizma ile ilişkilidir. Dolayısıyla bahsettiğim kavramlar arasında bir gerilim olacağı kesin… Yani zihinsel anlamda dağılmaya yatkınlaştığımız bir zaman dilimindeyiz. Bilinç ve bilinçaltı adeta çatışacak. Kafa karışıklıkları, yön kayıpları, kanma ve kandırılma titreşimleri barizleşebilir. Sanki gözümüzün önüne bir sis perdesi inecek. Açının olumlu tesirleri de illaki devrede olacak. Mesela maneviyat ve ruhsal temalarda destekler var. Hatta içinde ilhamın olduğu ya da yaratıcı taraflarımızı açığa çıkarttığımız alanlarda güzel etkileşimler yakalayabiliriz. Örneğin sanatsal işlerde… KADERSEL DÖNEMEÇLER: VENÜS VE KUZEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUYOR.  Aynı gün Venüs’ün Kuzey Ay düğümü ile kavuşumu da kesinleşiyor. Bu kavuşum aşk ve parada külli veya kadersel dönemeçlerin içine girebileceğimizi işaret etmekte. Boğa burcunda gerçekleşen bu gösterge sağlam ve kalıcı planlar yapmamıza vesile olabilir. Fakat yukarda bahsettiğim Neptün’yen etkiler bu sağlamlığı sabote edebilir. 18 Haziran 2022’de kesinleşen Venüs-Satürn karesini de hesaba katarsak şartlar daha da zorlaşabilir.  21 HAZİRAN 2022 YAZ SOLSTİSİ VE GÜNEŞ YENGEÇ DÖNEMİ: Coğrafyacıların ve Astrologların önem verdiği dört önemli tarihten biri yaklaşıyor. 21 Haziran 2022…Neden mi önemli? Çünkü bu tarih Kuzey Yarımküre’de yaz mevsimin resmi olarak başladığı tarihtir. Takvimler bu tarihi gösterdiğinde öğle saatlerinde Yengeç dönencesine Güneş ışınları dik açı ile gelir. Ve pek tabii ki astrolojik olarak Güneş Yengeç dönemi başlar. Bu vesileyle şimdiden tüm Yengeç burçlarının doğum günlerini kutluyorum. Bir ay boyunca devam edecek olan transitin hayatımıza getireceği etkiler neler olabilir? Kısaca değinmek gerekirse bilinçli yönelimler bir Yengeç formuna evrilecek. Yani daha hassas, içe dönük ve empatik bir dönem… Ailevi mevzuların önem kazanması söz konusu… En temelde bünyemizdeki anaç ve babaç yanlarımızı topluma daha çok yansıtabiliriz.  Mutlu günler diliyorum.
Ekleme Tarihi: 15 Haziran 2022 - Çarşamba

Güneş-Neptün karesi: SİS PERDESİ. . .

16 Haziran 2022 tarihinde kesinleşen aslında etkisi birkaç gündür başlamış olan Güneş-Neptün karesi bu haftanın en önemli göstergeleri arasında… Balık ve İkizler burçları arasında gerçekleşen bu kare zorlayıcı bir frekans… Astroloji’de Güneş bilinç ile Neptün ise bilinçaltımızla bağlantılıdır. İkizler ve Balık burçları da bu sembolizma ile ilişkilidir. Dolayısıyla bahsettiğim kavramlar arasında bir gerilim olacağı kesin… Yani zihinsel anlamda dağılmaya yatkınlaştığımız bir zaman dilimindeyiz. Bilinç ve bilinçaltı adeta çatışacak. Kafa karışıklıkları, yön kayıpları, kanma ve kandırılma titreşimleri barizleşebilir. Sanki gözümüzün önüne bir sis perdesi inecek. Açının olumlu tesirleri de illaki devrede olacak. Mesela maneviyat ve ruhsal temalarda destekler var. Hatta içinde ilhamın olduğu ya da yaratıcı taraflarımızı açığa çıkarttığımız alanlarda güzel etkileşimler yakalayabiliriz. Örneğin sanatsal işlerde…

KADERSEL DÖNEMEÇLER: VENÜS VE KUZEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUYOR. 

Aynı gün Venüs’ün Kuzey Ay düğümü ile kavuşumu da kesinleşiyor. Bu kavuşum aşk ve parada külli veya kadersel dönemeçlerin içine girebileceğimizi işaret etmekte. Boğa burcunda gerçekleşen bu gösterge sağlam ve kalıcı planlar yapmamıza vesile olabilir. Fakat yukarda bahsettiğim Neptün’yen etkiler bu sağlamlığı sabote edebilir. 18 Haziran 2022’de kesinleşen Venüs-Satürn karesini de hesaba katarsak şartlar daha da zorlaşabilir. 

21 HAZİRAN 2022 YAZ SOLSTİSİ VE GÜNEŞ YENGEÇ DÖNEMİ:

Coğrafyacıların ve Astrologların önem verdiği dört önemli tarihten biri yaklaşıyor. 21 Haziran 2022…Neden mi önemli? Çünkü bu tarih Kuzey Yarımküre’de yaz mevsimin resmi olarak başladığı tarihtir. Takvimler bu tarihi gösterdiğinde öğle saatlerinde Yengeç dönencesine Güneş ışınları dik açı ile gelir. Ve pek tabii ki astrolojik olarak Güneş Yengeç dönemi başlar. Bu vesileyle şimdiden tüm Yengeç burçlarının doğum günlerini kutluyorum. Bir ay boyunca devam edecek olan transitin hayatımıza getireceği etkiler neler olabilir? Kısaca değinmek gerekirse bilinçli yönelimler bir Yengeç formuna evrilecek. Yani daha hassas, içe dönük ve empatik bir dönem… Ailevi mevzuların önem kazanması söz konusu… En temelde bünyemizdeki anaç ve babaç yanlarımızı topluma daha çok yansıtabiliriz. 

Mutlu günler diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.