Buket Nizamoğlu
Köşe Yazarı
Buket Nizamoğlu
 

COĞRAFİ ASTROLOJİ: “Coğrafya kader midir?”

Astroloji’nin belki de benim için en önemli kısmı: “Coğrafya”… Zira beni Astroloji’yle tanıştıran ilk istasyon “Coğrafya”… Coğrafya eğitimi aldım ve yıllarımı Coğrafya dersleri vererek geçirdim. Coğrafi Astroloji ya da diğer adıyla Astrokartografi bu bakımdan ilgimi fazlaca çekiyor. Bu yazımda biraz bu alana dair kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Pek çoğunuzun bildiği üzere bir doğum haritası hazırlanırken üç tane argüman vardır. Doğum tarihi, doğum saati ve doğum yeri… İşte bu üç argümanın içindeki “yer” kavramı Coğrafya’nın Astroloji ile ne kadar ilişkili olduğunu çok iyi anlatıyor. Doğduğumuz yerin koordinatı, doğal, beşeri ve ekonomik özellikleri kadersel olarak nelere maruz kalabileceğimizi çoğunlukla anlatır. Takdir edersiniz ki bir kişi İstanbul’da doğduysa başka; Almanya’da doğduysa daha başka; Hakkari’de doğduysa çok daha başka koşullara doğmuş demektir. Bu zaten bildiğimiz bir şey… Ve tabii ki olaya bu gözle baktığımızda “Coğrafya kaderdir.” rahatlıkla diyebiliyoruz. Astrokartografi,  Coğrafya ve Astroloji’yi birbiriyle kombine eden bir saha. . . Sadece doğduğumuz yeri değil, ömrümüz boyunca yaşayacağımız ülke/şehir ya da bir süreliğine bulunduğumuz mekanların enerjetik anlamda bize nasıl bir etki yaratacağını analiz ediyor. Hepinizin başına gelmiştir. Bazen bazı şehirlerde bulunmak hoşumuza gitmez ya da tam tersi bazı şehirlerin enerjisi bizi çok mutlu eder. İşte bu tip incelemeler astrokartografinin işi… Yani ömrümüz boyunca hangi şehirlerde daha mutlu veya mutsuz olabileceğimizi astrolojik hesaplarla anlayabiliyoruz. Örneğin, doğum haritamızdaki Venüs hattımıza gittiğimizde aşık olabilir; Güneş çizgimize gittiğimizde ışık gibi parlayabilir; Satürn bölgemize gittiğimizde ise engellerle karşılaşabiliriz. (Tabii ki bu bilgiler çok düz ve genel bilgiler. . . Kişinin doğum haritasına göre detaylıca hesaplanmalı.) Eskilerin tabiriyle tebdili mekanda ferahlık vardır sözünü hatırlatır, astrokartografik incelemeleri herkese tavsiye ederim. Belki doğduğumuz yer külli kaderdir; ama yaşadığımız, gezeceğimiz veya belli bir süre ikamet edeceğimiz yerleri seçmek cüzi iradeye bağlıdır. Sonuç olarak, doğru zamanda doğru yerde olmayı seçebilmek Astrokartografi ile kesinlikle mümkün… Mutlu günler dilerim.
Ekleme Tarihi: 09 Kasım 2022 - Çarşamba

COĞRAFİ ASTROLOJİ: “Coğrafya kader midir?”

Astroloji’nin belki de benim için en önemli kısmı: “Coğrafya”… Zira beni Astroloji’yle tanıştıran ilk istasyon “Coğrafya”… Coğrafya eğitimi aldım ve yıllarımı Coğrafya dersleri vererek geçirdim. Coğrafi Astroloji ya da diğer adıyla Astrokartografi bu bakımdan ilgimi fazlaca çekiyor. Bu yazımda biraz bu alana dair kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum.

Pek çoğunuzun bildiği üzere bir doğum haritası hazırlanırken üç tane argüman vardır. Doğum tarihi, doğum saati ve doğum yeri… İşte bu üç argümanın içindeki “yer” kavramı Coğrafya’nın Astroloji ile ne kadar ilişkili olduğunu çok iyi anlatıyor. Doğduğumuz yerin koordinatı, doğal, beşeri ve ekonomik özellikleri kadersel olarak nelere maruz kalabileceğimizi çoğunlukla anlatır. Takdir edersiniz ki bir kişi İstanbul’da doğduysa başka; Almanya’da doğduysa daha başka; Hakkari’de doğduysa çok daha başka koşullara doğmuş demektir. Bu zaten bildiğimiz bir şey… Ve tabii ki olaya bu gözle baktığımızda “Coğrafya kaderdir.” rahatlıkla diyebiliyoruz.

Astrokartografi,  Coğrafya ve Astroloji’yi birbiriyle kombine eden bir saha. . . Sadece doğduğumuz yeri değil, ömrümüz boyunca yaşayacağımız ülke/şehir ya da bir süreliğine bulunduğumuz mekanların enerjetik anlamda bize nasıl bir etki yaratacağını analiz ediyor. Hepinizin başına gelmiştir. Bazen bazı şehirlerde bulunmak hoşumuza gitmez ya da tam tersi bazı şehirlerin enerjisi bizi çok mutlu eder. İşte bu tip incelemeler astrokartografinin işi… Yani ömrümüz boyunca hangi şehirlerde daha mutlu veya mutsuz olabileceğimizi astrolojik hesaplarla anlayabiliyoruz. Örneğin, doğum haritamızdaki Venüs hattımıza gittiğimizde aşık olabilir; Güneş çizgimize gittiğimizde ışık gibi parlayabilir; Satürn bölgemize gittiğimizde ise engellerle karşılaşabiliriz. (Tabii ki bu bilgiler çok düz ve genel bilgiler. . . Kişinin doğum haritasına göre detaylıca hesaplanmalı.)

Eskilerin tabiriyle tebdili mekanda ferahlık vardır sözünü hatırlatır, astrokartografik incelemeleri herkese tavsiye ederim. Belki doğduğumuz yer külli kaderdir; ama yaşadığımız, gezeceğimiz veya belli bir süre ikamet edeceğimiz yerleri seçmek cüzi iradeye bağlıdır. Sonuç olarak, doğru zamanda doğru yerde olmayı seçebilmek Astrokartografi ile kesinlikle mümkün…

Mutlu günler dilerim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.