Buket Nizamoğlu
Köşe Yazarı
Buket Nizamoğlu
 

Ağustos’u Kapatırken… Mavi Ay Etkili Dolunay: “İLAHİ ADALET”

31 Ağustos 2023’te 7 derece Balık Burcu’nda bir dolunay yaşayacağız. Bu dolunay bonus bir dolunay… Çünkü normal şartlarda her aya bir dolunay fazı denk düşerken ağustos ayı içerisinde iki adet dolunay yaşamış olacağız. (Dolunayın ilki 1 Ağustos 2023’te gerçekleşmişti.) Bu şekilde olduğu için bonus kelimesini kullandım. Aslında bu tip dolunaylara MAVİ AY adını veriyoruz. Bu arada Mavi Ay tabiri dolunayın mavi gözükecek olması ile alakalı değil. Sadece farklı bir dolunay ya da ekstra bir dolunay olması itibariyle, diğerlerinden ayırt edilmesi bağlamında kullanılan bir tabir…(Pek tabii ki bazı dolunay fazlarının gök kubbede mavimsi tonlarda yansıma yapması mümkündür. Bu durum bazen o dönemde meydana gelen volkanik aktivitelerin atmosferde mavi ışıma yapması ile bağlantılı olabilmektedir. )Biraz daha makro bakarsak bir yılda toplam 12 dolunay yaşamamız gerekirken 2023 yılında toplam 13 adet dolunay yaşamış olacağız. 13 dolunaylı yılların zor yıllar olduğunu belirtmeliyim. Ki zaten ne kadar sert döngüler içinde olduğumuz hepimizin malumu…(13 dolunaylı yıllar genellikle 2 ya da 2. 5 yıllık süreçlere denk gelmektedir. ) Her dolunayda olduğu gibi Güneş ve Ay karşıt açıda... Bünyemizde çatışmalı ve gergin bir yapı belirgin olacaktır. Ruh ve beden, bilinç ve bilinçaltı, eril ve dişil enerji akışı kendi içinde zıtlaşmalar yaşayacaktır. Önemli bitiş ya da sonlanmalar yaşama ihtimalimiz artacaktır. Bilhassa ayın ortalarında atılmış tohumların artık olgunlaştığı ya da görünür hale geldiği bir süreç. . . Balık burcunun sembolikleri hayatımızda daha fazla yansıma yaparken, kaygan ve değişken koşulların içine geçebiliriz. Dolunay, SATÜRN’YEN nitelikte… Bu durum sorumluluk almamız gereken koşullarla yüzleşmek zorunda kalacağımızı anlatır. Önemli hayat sınavları ve karmik olaylar bazılarımız için çok mümkün... İlahi adaleti damarlarımıza kadar hissedeceğimiz mavi dolunay, kimilerimiz için büyük bir hasat… Klasik astroloji’de büyük kötücül diye adlandırılan Satürn’ün başrolde olması ne yazık ki sempatik öngörüler yapmama engel olsa da bu zamana kadar sabır göstermiş, çalışmış üretmiş ve sorumluluktan kaçmamış insanlar ya da toplumlar için büyük ödüller de oluşabilir. Neticede felek ve çemberi olarak bakmamız gereken Satürn, bedavadan ödül vermiyor. Dolayısıyla hak edişlerimizi kucaklamak, hayr ve şer’rin Allah’tan geldiğinin bilincinde olmak, teslimiyet frekansında kalmak önemli… Mavi Ay etkili dolunay’ın tesirlerini en yoğun hissedenler Balık, Başak, İkizler ve Yay burçları olacak. Pek tabii ki diğer burçlarda kendi kader senaryolarına veya doğum haritalarına göre etkiler alacaktır. Gelişen her şeyin yüksek hayrımıza olacağının bilinciyle… Mutlu ve sağlıklı günler dilerim. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Ağustos 2023 - Pazartesi

Ağustos’u Kapatırken… Mavi Ay Etkili Dolunay: “İLAHİ ADALET”

31 Ağustos 2023’te 7 derece Balık Burcu’nda bir dolunay yaşayacağız. Bu dolunay bonus bir dolunay… Çünkü normal şartlarda her aya bir dolunay fazı denk düşerken ağustos ayı içerisinde iki adet dolunay yaşamış olacağız. (Dolunayın ilki 1 Ağustos 2023’te gerçekleşmişti.) Bu şekilde olduğu için bonus kelimesini kullandım. Aslında bu tip dolunaylara MAVİ AY adını veriyoruz. Bu arada Mavi Ay tabiri dolunayın mavi gözükecek olması ile alakalı değil. Sadece farklı bir dolunay ya da ekstra bir dolunay olması itibariyle, diğerlerinden ayırt edilmesi bağlamında kullanılan bir tabir…(Pek tabii ki bazı dolunay fazlarının gök kubbede mavimsi tonlarda yansıma yapması mümkündür. Bu durum bazen o dönemde meydana gelen volkanik aktivitelerin atmosferde mavi ışıma yapması ile bağlantılı olabilmektedir. )Biraz daha makro bakarsak bir yılda toplam 12 dolunay yaşamamız gerekirken 2023 yılında toplam 13 adet dolunay yaşamış olacağız. 13 dolunaylı yılların zor yıllar olduğunu belirtmeliyim. Ki zaten ne kadar sert döngüler içinde olduğumuz hepimizin malumu…(13 dolunaylı yıllar genellikle 2 ya da 2. 5 yıllık süreçlere denk gelmektedir. )

Her dolunayda olduğu gibi Güneş ve Ay karşıt açıda... Bünyemizde çatışmalı ve gergin bir yapı belirgin olacaktır. Ruh ve beden, bilinç ve bilinçaltı, eril ve dişil enerji akışı kendi içinde zıtlaşmalar yaşayacaktır. Önemli bitiş ya da sonlanmalar yaşama ihtimalimiz artacaktır. Bilhassa ayın ortalarında atılmış tohumların artık olgunlaştığı ya da görünür hale geldiği bir süreç. . . Balık burcunun sembolikleri hayatımızda daha fazla yansıma yaparken, kaygan ve değişken koşulların içine geçebiliriz. Dolunay, SATÜRN’YEN nitelikte… Bu durum sorumluluk almamız gereken koşullarla yüzleşmek zorunda kalacağımızı anlatır. Önemli hayat sınavları ve karmik olaylar bazılarımız için çok mümkün... İlahi adaleti damarlarımıza kadar hissedeceğimiz mavi dolunay, kimilerimiz için büyük bir hasat… Klasik astroloji’de büyük kötücül diye adlandırılan Satürn’ün başrolde olması ne yazık ki sempatik öngörüler yapmama engel olsa da bu zamana kadar sabır göstermiş, çalışmış üretmiş ve sorumluluktan kaçmamış insanlar ya da toplumlar için büyük ödüller de oluşabilir. Neticede felek ve çemberi olarak bakmamız gereken Satürn, bedavadan ödül vermiyor. Dolayısıyla hak edişlerimizi kucaklamak, hayr ve şer’rin Allah’tan geldiğinin bilincinde olmak, teslimiyet frekansında kalmak önemli…

Mavi Ay etkili dolunay’ın tesirlerini en yoğun hissedenler Balık, Başak, İkizler ve Yay burçları olacak. Pek tabii ki diğer burçlarda kendi kader senaryolarına veya doğum haritalarına göre etkiler alacaktır. Gelişen her şeyin yüksek hayrımıza olacağının bilinciyle… Mutlu ve sağlıklı günler dilerim.

30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.