Buket Nizamoğlu
Köşe Yazarı
Buket Nizamoğlu
 

2022 YILINI KAPATIRKEN… Aralık Ayı Astrolojik Olarak Neler Söylüyor?

2022/Aralık’ta bizleri neler bekliyor? Aya ilk girişimiz Venüs ile Mars arasındaki karşıtlıkla… Açının enerjisi oldukça negatif… Fakat bir yandan da heyecanlı bir performansı var. Eril ve dişil enerjiler arasında çatışma yaratan bir bağlantı… Aşk ve para bağlamında sıkışık bir tesir… Mars’ın retroda olduğunu hatırlarsak, geçmişte kalmış konular yeniden önem kazanıyor. Bu bilgiye, Merkür ve Venüs’ün de Neptün’den kare alacağını eklediğimizde Aralık ayının ilk haftasında iletişimde kaotik durumlar muhtemel gibi duruyor. 7 Aralık’ta Merkür’ün, 10 Aralık’ta Venüs’ün Oğlak burcuna geçişi bahsettiğim bu zorlu enerjileri biraz toparlıyor. Yani artık daha mantıklı ve tutarlı olmaya başlayıp, sağlamcı adımlar atmaya evriliyoruz. 8 Aralık’ta İkizler burcunda sert bir dolunay var ki Mars’ın bizi çokça agrese edeceği kesin. Zira dolunay Mars ile kavuşumda… Patlayıcı ve krizli bir zaman dilimi… Olumlu manada girişken taraflarımız öne çıkıyor. Fakat Mars’ın retroda oluşu bu bakımdan bir dezavantaj… 14 Aralık’ta kesinleşen Güneş ile Neptün arasındaki kare açı hayaller ile gerçekler arasında kalacağımızı, yön kayıpları yaşayacağımızı ve aldatılmaya yatkınlaşacağımızı işaret etmekte. Dolayısıyla kırılgan bir tesir… 23 Aralık’ta ise Oğlak burcu’nda yılın sonyeniay’ını yaşayacağız. Yeniay, Jüpiter’den kare açı aldığından abartılı gündemleri hayatımıza sokacaktır. Her şeyin olduğundan daha kocaman olduğu, ego patlamalarının barizleştiği zamanlar…20 Aralık’ta Jüpiter yeniden Koç burcuna girecek ve 16 Mayıs 2023’e kadar da bu burçta transit edecek. Jüpiter Koç transitini 2022 yılının bir bölümünde deneyimlediğimizi hatırlatayım. Neler mi getirmişti bu transit? Kısaca hem küresel ölçekte hem de bireysel manada ateşin büyüdüğü bir yapı… Jüpiter’in Koç’a geçişi, Koç burçları başta olmak üzere pek çok kişiye elbette bazı fırsatları da getirecektir. Bu güzel bir haber diyebiliriz. Ve yeni yıla girişimiz ne yazık ki Merkür retrosuyla… 28 Aralık’ta başlayan retro etkisi 19 Ocak 2023’e kadar devam edecek. Yeni yıla nasıl girersek yılı öyle geçiririz klişesini yazmayacağım; lakin 2023’te,en azından yılın hemen ilk ayında, iki ileri bir geri gideceğimiz kesin... Mars’ın da retroda olduğunu düşündüğümüzde 2023’e girişte pek çok konuda kaplumbağa hızında olacağız. Olumlu manada yavaş olmak sabrı ve istikrarı da beraberinde getireceğinden uzun vadede başarı bizimle olacaktır diye düşünüyorum. “Yolunu değiştirmeden devam ettiğin sürece, ne kadar yavaş gittiğinin önemi yoktur.” (Konfüçyüs) Mutlu günler diliyorum.
Ekleme Tarihi: 30 Kasım 2022 - Çarşamba

2022 YILINI KAPATIRKEN… Aralık Ayı Astrolojik Olarak Neler Söylüyor?

2022/Aralık’ta bizleri neler bekliyor? Aya ilk girişimiz Venüs ile Mars arasındaki karşıtlıkla… Açının enerjisi oldukça negatif… Fakat bir yandan da heyecanlı bir performansı var. Eril ve dişil enerjiler arasında çatışma yaratan bir bağlantı… Aşk ve para bağlamında sıkışık bir tesir… Mars’ın retroda olduğunu hatırlarsak, geçmişte kalmış konular yeniden önem kazanıyor. Bu bilgiye, Merkür ve Venüs’ün de Neptün’den kare alacağını eklediğimizde Aralık ayının ilk haftasında iletişimde kaotik durumlar muhtemel gibi duruyor.

7 Aralık’ta Merkür’ün, 10 Aralık’ta Venüs’ün Oğlak burcuna geçişi bahsettiğim bu zorlu enerjileri biraz toparlıyor. Yani artık daha mantıklı ve tutarlı olmaya başlayıp, sağlamcı adımlar atmaya evriliyoruz. 8 Aralık’ta İkizler burcunda sert bir dolunay var ki Mars’ın bizi çokça agrese edeceği kesin. Zira dolunay Mars ile kavuşumda… Patlayıcı ve krizli bir zaman dilimi… Olumlu manada girişken taraflarımız öne çıkıyor. Fakat Mars’ın retroda oluşu bu bakımdan bir dezavantaj…

14 Aralık’ta kesinleşen Güneş ile Neptün arasındaki kare açı hayaller ile gerçekler arasında kalacağımızı, yön kayıpları yaşayacağımızı ve aldatılmaya yatkınlaşacağımızı işaret etmekte. Dolayısıyla kırılgan bir tesir… 23 Aralık’ta ise Oğlak burcu’nda yılın sonyeniay’ını yaşayacağız. Yeniay, Jüpiter’den kare açı aldığından abartılı gündemleri hayatımıza sokacaktır. Her şeyin olduğundan daha kocaman olduğu, ego patlamalarının barizleştiği zamanlar…20 Aralık’ta Jüpiter yeniden Koç burcuna girecek ve 16 Mayıs 2023’e kadar da bu burçta transit edecek. Jüpiter Koç transitini 2022 yılının bir bölümünde deneyimlediğimizi hatırlatayım. Neler mi getirmişti bu transit? Kısaca hem küresel ölçekte hem de bireysel manada ateşin büyüdüğü bir yapı… Jüpiter’in Koç’a geçişi, Koç burçları başta olmak üzere pek çok kişiye elbette bazı fırsatları da getirecektir. Bu güzel bir haber diyebiliriz.

Ve yeni yıla girişimiz ne yazık ki Merkür retrosuyla… 28 Aralık’ta başlayan retro etkisi 19 Ocak 2023’e kadar devam edecek. Yeni yıla nasıl girersek yılı öyle geçiririz klişesini yazmayacağım; lakin 2023’te,en azından yılın hemen ilk ayında, iki ileri bir geri gideceğimiz kesin... Mars’ın da retroda olduğunu düşündüğümüzde 2023’e girişte pek çok konuda kaplumbağa hızında olacağız. Olumlu manada yavaş olmak sabrı ve istikrarı da beraberinde getireceğinden uzun vadede başarı bizimle olacaktır diye düşünüyorum.

“Yolunu değiştirmeden devam ettiğin sürece, ne kadar yavaş gittiğinin önemi yoktur.” (Konfüçyüs)

Mutlu günler diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.