Sema Kumrulu
Köşe Yazarı
Sema Kumrulu
 

Ressam ve eski bir dost SEMA ÇELEBİ

[simple-author-box] “Eskiye dönük resimler seviyorum. Bakraç, küp gibi resimler çiziyorum. Manzara hiç çalışmadım… Resimlerimi kimseye elletmem. Hiç kimsenin fırçası değmemiştir daha.” Eski bir dostumu buldum o da şansımdan ressam çıktı. Ressam Sema Çelebi ile sohbet tadında bir söyleşi gerçekleştirdik. Görüşmediğimiz bunca yılın ardından, Sema Çelebi neler yapar? Şu an Balıkesir'de yaşıyorum. İlk orta ve liseyi Susurluk'ta bitirip, Balıkesir Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldum. Yıllardır süren resim sevdama kızımın sayesinde 2016 yılında başladım. Çocukluğumdan beri resim yaptığım halde yanlış üniversite seçimi, iş hayatı, evlilik derken bugünlere geldim. Ben güzel sanatlar veya müzik okumalıymışım. İlkokuldan beri nota bilmediğim halde piyano da çalıyorum. Ailem beni yönlendirmediği için, ben; iki çocuğumla resim ve müzik konusunda özellikle çok ilgilendim. Eşim şair, kızım resim yapıyor, oğlum müzikle ilgileniyor. Bense çılgınlar gibi resim yapıyorum. Ailece sanat konusunda çok aktifiz. Ne tür resim çalışmaları yapıyorsunuz? Eskiye dönük resimler seviyorum. Bakraç, küp gibi resimler çiziyorum. Manzara hiç çalışmadım. 'Nene' resimlerim çoktur. Yağlı boya bazen de akrilik ile natürmort ve portre çalışıyorum. Çok kısa bir süre belediyenin kurslarına katıldım. Ama ben gördüğümü tuvale aktarıyorum. Çünkü mutlu olmak için resim yapıyorum. Eğer başarılıysam buna borçluyum. Bir de ben resimlerimi kimseye elletmem. Hiç kimsenin fırçası değmemiştir daha. Pandemi sürecinden sonra projeleriniz var mı? Kızımla sergi açmaya karar vermiştik, davetiyelerimiz bile dağıtılmıştı. Eşimin şiir kitabı çıkacaktı. Pandemi sürecinden sonra ilk işimiz sergimizi gerçekleştirmek olacak. Bu süreçte yapabildiğim tek aktivite, sosyal medya üzerinden resim sergilerine katılarak,  2 tane birincilik ödülü almak oldu. Eşimde yakında kendi şiir kitabını çıkaracak. Sevgili Sema Çelebi bu güzel söyleşi için çok teşekkür ederim. Resim, müzik, şiir… Bu güzel aileyi kutluyorum.
Ekleme Tarihi: 22 Haziran 2021 - Salı

Ressam ve eski bir dost SEMA ÇELEBİ

[simple-author-box]

“Eskiye dönük resimler seviyorum. Bakraç, küp gibi resimler çiziyorum. Manzara hiç çalışmadım… Resimlerimi kimseye elletmem. Hiç kimsenin fırçası değmemiştir daha.”

Eski bir dostumu buldum o da şansımdan ressam çıktı. Ressam Sema Çelebi ile sohbet tadında bir söyleşi gerçekleştirdik.

Görüşmediğimiz bunca yılın ardından, Sema Çelebi neler yapar?

Şu an Balıkesir'de yaşıyorum. İlk orta ve liseyi Susurluk'ta bitirip, Balıkesir Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldum. Yıllardır süren resim sevdama kızımın sayesinde 2016 yılında başladım. Çocukluğumdan beri resim yaptığım halde yanlış üniversite seçimi, iş hayatı, evlilik derken bugünlere geldim. Ben güzel sanatlar veya müzik okumalıymışım. İlkokuldan beri nota bilmediğim halde piyano da çalıyorum. Ailem beni yönlendirmediği için, ben; iki çocuğumla resim ve müzik konusunda özellikle çok ilgilendim. Eşim şair, kızım resim yapıyor, oğlum müzikle ilgileniyor. Bense çılgınlar gibi resim yapıyorum. Ailece sanat konusunda çok aktifiz.

Ne tür resim çalışmaları yapıyorsunuz?

Eskiye dönük resimler seviyorum. Bakraç, küp gibi resimler çiziyorum. Manzara hiç çalışmadım. 'Nene' resimlerim çoktur. Yağlı boya bazen de akrilik ile natürmort ve portre çalışıyorum. Çok kısa bir süre belediyenin kurslarına katıldım. Ama ben gördüğümü tuvale aktarıyorum. Çünkü mutlu olmak için resim yapıyorum. Eğer başarılıysam buna borçluyum. Bir de ben resimlerimi kimseye elletmem. Hiç kimsenin fırçası değmemiştir daha.

Pandemi sürecinden sonra projeleriniz var mı?

Kızımla sergi açmaya karar vermiştik, davetiyelerimiz bile dağıtılmıştı. Eşimin şiir kitabı çıkacaktı. Pandemi sürecinden sonra ilk işimiz sergimizi gerçekleştirmek olacak. Bu süreçte yapabildiğim tek aktivite, sosyal medya üzerinden resim sergilerine katılarak,  2 tane birincilik ödülü almak oldu. Eşimde yakında kendi şiir kitabını çıkaracak.

Sevgili Sema Çelebi bu güzel söyleşi için çok teşekkür ederim. Resim, müzik, şiir… Bu güzel aileyi kutluyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.