Sema Kumrulu
Köşe Yazarı
Sema Kumrulu
 

Ressam değilim diyerek ressam olan sanatçı KAMER DAĞKIRAN

[simple-author-box] “Ben resim yapmayı hiç düşünmemiştim. Hatta ortaokulda resimlerimi ağabeyim yapardı… Ablam Selma Bora'nın Ulucanlar Sanat Sokağı'nda atölye açmasıyla ve onun desteği ile resim çalışmalarına başladım… İlk karma sergimiz Esenboğa Havaalanı'nda oldu.” Akdağmadenili Kamer Dağkıran, “Resim yapmayı hiç düşünmemiştim” diyor ama yapıyor. “Ressam değilim, ustalara saygısızlık olur” diye devam ediyor. Öyleyse Kamer Dağkıran'ı daha yakından tanıyalım. Sevgili Kamer çocukluğunuza gitsek. Neler anlatırsınız? Ben 1967 Akdağmadeni doğumluyum. 20 yaşına kadar Akdağmadeni'nin o güzel ortamında bulundum. İlk ve ortaokulu memleketimde okudum. Akdağmadeni, son derece modern bir yer. Saygı, sevgi içinde büyüdüm. Evlenince Ankara'ya geldim. Liseyi Ankara'da dışarıdan sınavlara girerek, eşimin de katkısıyla bitirdim. Resim yapmaya ne zaman başladınız? Ben resim yapmayı hiç düşünmemiştim. Hatta ortaokulda resimlerimi ağabeyim yapardı. Daha çok fotoğraf çekmeyi seviyordum. 1987 yılında Ankara'ya gelince fotoğraf kurslarına katıldım. Karma bir sergimiz de oldu. Ablam Selma Bora'nın Ulucanlar Sanat Sokağı'nda atölye açmasıyla ve onun desteği ile resim çalışmalarına başladım. Selma ablamın açtığı sergilerine gidiyordum. Her seferinde, 'Yaparsın Kamer' demesiyle resim hayatım başladı. Resim, ahşap ve noktalama dersleri aldım. Ama noktalama tekniği bana daha yakın geldi. Ardından karma sergilerimiz başladı. İlk karma sergimiz Esenboğa Havaalanı'nda oldu. Çok gurur duyduğum bir sergiydi. Ardından, Ulucanlar Sanat Sokağı'nda, Bilimsel Koleji'nde, Ankara Kulübü Konağı'nda karma sergilere katıldım. Hepsi birbirinden güzel sergiler oldu. Ankara Kulübü Konağı'nda,  noktalama tekniği ile Yaptığım Atatürk tablomun satılması, benim cesaretimi arttırdı. Siz siyasetle de ilgileniyorsunuz. Siyasete SHP zamanında başladım. Çok şanslıydım, duayen kişilerle çalıştım hep. CHP'nin kuruluşuyla Çankaya İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulunda görev aldım. Uzun süre çalıştıktan sonra yeni gelen arkadaşlara devrettik. Şimdi parti üyesi olarak çalışmalarıma devam ediyorum. Pandemi döneminde neler yapıyorsunuz? Şu an Ankara'nın ilçesi Çamlıdere'ye gidip geliyorum. Manzarası çok güzel bir ilçe. Fotoğraf çekiyorum. Çalışmalarıma da devam ediyorum ama çok amatörce. Yıllar geçtikçe, Selma ablamın dediği gibi bir ressam olurum inşallah. Kamer Dağkıran'a içinden geldiği gibi, çok mütevazı bir şekilde kendisini anlattığı için çok teşekkür ediyorum. Sağlık ve sanatla kalalım Kamer Dağkıran.
Ekleme Tarihi: 19 Mayıs 2021 - Çarşamba

Ressam değilim diyerek ressam olan sanatçı KAMER DAĞKIRAN

[simple-author-box]

“Ben resim yapmayı hiç düşünmemiştim. Hatta ortaokulda resimlerimi ağabeyim yapardı… Ablam Selma Bora'nın Ulucanlar Sanat Sokağı'nda atölye açmasıyla ve onun desteği ile resim çalışmalarına başladım… İlk karma sergimiz Esenboğa Havaalanı'nda oldu.”

Akdağmadenili Kamer Dağkıran, “Resim yapmayı hiç düşünmemiştim” diyor ama yapıyor. “Ressam değilim, ustalara saygısızlık olur” diye devam ediyor. Öyleyse Kamer Dağkıran'ı daha yakından tanıyalım.

Sevgili Kamer çocukluğunuza gitsek. Neler anlatırsınız?

Ben 1967 Akdağmadeni doğumluyum. 20 yaşına kadar Akdağmadeni'nin o güzel ortamında bulundum. İlk ve ortaokulu memleketimde okudum. Akdağmadeni, son derece modern bir yer. Saygı, sevgi içinde büyüdüm. Evlenince Ankara'ya geldim. Liseyi Ankara'da dışarıdan sınavlara girerek, eşimin de katkısıyla bitirdim.

Resim yapmaya ne zaman başladınız?

Ben resim yapmayı hiç düşünmemiştim. Hatta ortaokulda resimlerimi ağabeyim yapardı. Daha çok fotoğraf çekmeyi seviyordum. 1987 yılında Ankara'ya gelince fotoğraf kurslarına katıldım. Karma bir sergimiz de oldu. Ablam Selma Bora'nın Ulucanlar Sanat Sokağı'nda atölye açmasıyla ve onun desteği ile resim çalışmalarına başladım. Selma ablamın açtığı sergilerine gidiyordum. Her seferinde, 'Yaparsın Kamer' demesiyle resim hayatım başladı. Resim, ahşap ve noktalama dersleri aldım. Ama noktalama tekniği bana daha yakın geldi. Ardından karma sergilerimiz başladı. İlk karma sergimiz Esenboğa Havaalanı'nda oldu. Çok gurur duyduğum bir sergiydi. Ardından, Ulucanlar Sanat Sokağı'nda, Bilimsel Koleji'nde, Ankara Kulübü Konağı'nda karma sergilere katıldım. Hepsi birbirinden güzel sergiler oldu. Ankara Kulübü Konağı'nda,  noktalama tekniği ile Yaptığım Atatürk tablomun satılması, benim cesaretimi arttırdı.

Siz siyasetle de ilgileniyorsunuz.

Siyasete SHP zamanında başladım. Çok şanslıydım, duayen kişilerle çalıştım hep. CHP'nin kuruluşuyla Çankaya İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulunda görev aldım. Uzun süre çalıştıktan sonra yeni gelen arkadaşlara devrettik. Şimdi parti üyesi olarak çalışmalarıma devam ediyorum.

Pandemi döneminde neler yapıyorsunuz?

Şu an Ankara'nın ilçesi Çamlıdere'ye gidip geliyorum. Manzarası çok güzel bir ilçe. Fotoğraf çekiyorum. Çalışmalarıma da devam ediyorum ama çok amatörce. Yıllar geçtikçe, Selma ablamın dediği gibi bir ressam olurum inşallah.

Kamer Dağkıran'a içinden geldiği gibi, çok mütevazı bir şekilde kendisini anlattığı için çok teşekkür ediyorum. Sağlık ve sanatla kalalım Kamer Dağkıran.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.