Sema Kumrulu
Köşe Yazarı
Sema Kumrulu
 

Mehmet Emin Acer’le 'KÖRPEM’ söyleşisi

[simple-author-box] '”Ağaçta biy tıytıl, yiyo yapyaklayı kıtıy kıtıy”' tekerlemesiyle şiir yazmaya başlayan Mehmet Emin Acer, Yozgat Akdağmadeni doğumlu bir şairimiz.  İlk, orta ve lise öğrenimini Akdağmadeni'nde tamamlayan Acer, lise yıllarında şiir merakı yanında tiyatroyla da yakından ilgilenmiş. Tiyatro oyunları yazıp Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi'nde tiyatro öğretmenliği yapmış. 2020 Aralık ayında ''Körpem'' adlı şiir kitabı çıkan Mehmet Emin Acer'e sorduk; -Şiir kitabınızdan bahseder misiniz? İşte yanıtı: -Çocukluğumdan beri şiir yazarım ama son dört yıldır sürekli yazıyorum. Bazen günde 3-4 şiir oluyor. Bu şiirlerimden bir kitap oluşturdum. Böylece ''Körpem'' şiir kitabım ortaya çıktı. Gurbet, aşk, geçmişe özlem ve memleket temalı şiirler yer alıyor kitabımda.1986 yılından beri yazdığım şiirlerimin okuyucuyla buluşması beni çok mutlu etti. -Akdağmadeni sevginiz de bilinen bir özelliğiniz… -Evet, Manisa'da mali müşavir olarak görev yapıyorkum ama tam bir Akdağmadeni sevdalısıyım. Fırsat buldukça memleketime giderim. Gidemediğim zamanlarda ise memleket temalı şiirler yazarım… Nice şiir kitaplarıyla buluşmak üzere Mehmet Emin Acer'e teşekkür ediyoruz.
Ekleme Tarihi: 13 Ocak 2021 - Çarşamba

Mehmet Emin Acer’le 'KÖRPEM’ söyleşisi

[simple-author-box]

'”Ağaçta biy tıytıl, yiyo yapyaklayı kıtıy kıtıy”' tekerlemesiyle şiir yazmaya başlayan Mehmet Emin Acer, Yozgat Akdağmadeni doğumlu bir şairimiz.  İlk, orta ve lise öğrenimini Akdağmadeni'nde tamamlayan Acer, lise yıllarında şiir merakı yanında tiyatroyla da yakından ilgilenmiş. Tiyatro oyunları yazıp Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi'nde tiyatro öğretmenliği yapmış.

2020 Aralık ayında ''Körpem'' adlı şiir kitabı çıkan Mehmet Emin Acer'e sorduk;

-Şiir kitabınızdan bahseder misiniz?

İşte yanıtı:

-Çocukluğumdan beri şiir yazarım ama son dört yıldır sürekli yazıyorum. Bazen günde 3-4 şiir oluyor. Bu şiirlerimden bir kitap oluşturdum. Böylece ''Körpem'' şiir kitabım ortaya çıktı. Gurbet, aşk, geçmişe özlem ve memleket temalı şiirler yer alıyor kitabımda.1986 yılından beri yazdığım şiirlerimin okuyucuyla buluşması beni çok mutlu etti.

-Akdağmadeni sevginiz de bilinen bir özelliğiniz…

-Evet, Manisa'da mali müşavir olarak görev yapıyorkum ama tam bir Akdağmadeni sevdalısıyım. Fırsat buldukça memleketime giderim. Gidemediğim zamanlarda ise memleket temalı şiirler yazarım…

Nice şiir kitaplarıyla buluşmak üzere Mehmet Emin Acer'e teşekkür ediyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.